افزایش مستمری بازنشستگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تا ۲۶ درصد
رکنا: مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از ارائه پیشنهاد افزایش حقوق مستمریبگیران تا ۲۶ درصد خبرداد و گفت: در صورت تصویب این پیشنهاد در هیأت مدیره و هیأت امنا، تا پایان مردادماه این میزان افزایش مستمری را اعمال و مابهالتفاوت آن را نیز پرداخت میکنیم.
مستمری / علی شیرکانی اظهار کرد: امسال به دلیل شرایط کرونایی موجود، دسترسی مردم به کارگزاریهای صندوق کمتر بود و حضور ما نیز در روستاها کمتر شده بود، اما سعی کردیم با افزایش ارتباط خود با رسانهها به ویژه شبکههای استانی و شبکههای اجتماعی، رابطه خود را با مردم و بیمهشدگان تقویت کنیم. این مسئله موجب شد تا در سال جاری نسبت به سال گذشته، در تعداد بیمهشدگان فعال رشد داشته باشیم که نشان دهنده برنامهریزی درست صندوق در این زمینه بوده است.
به گزارش رکنا، شیرکانی با بیان اینکه برنامههای ویژهای برای جذب بیمهشدگان غیرفعال تدارک دیدهایم، گفت: یک برنامه مدون به تمام استانها ابلاغ و برنامهریزیهای لازم برای افزایش جمعیت تحت پوشش انجام شده است، همچنین یک سیستم خاص نظارت و تشویق در نظر گرفتهایم.
برنامهریزی برای بیمه مشمولان نهادهای حمایتی
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افزود: یک برنامه مشترک نیز با دولت در نظر داریم که اگر بودجه مورد نیاز آن تامین شود، گروههای مختلف مانند افرادی که در صف انتظار ورود به کمیته امداد امام خمینی (ره) یا سازمان بهزیستی هستند و هنوز نتوانستهاند از مزایای این نهادها بهرهمند شوند، افرادی که دارای شغلهایی مانند بافندگی بوده، اما رابطه مزد و حقوق بگیری ندارند که مشمول بیمه تامین اجتماعی باشند و حتی مجموعههای بزرگ مانند زنبورداران یا زعفرانکاران بتوانند به عضویت صندوق درآیند و از آن برخوردار شوند.
جزئیات افزایش مستمریها در سال جاری
وی درباره افزایش مستمری سال جاری نیز گفت: طبق روال معمول ابتدا باید دولت افزایشها را اعلام کند و سپس مطابق آن، ما نیز پیشنهاد خود را به هیأت امنا ارائه کنیم. در همین راستا پیشنهاد افزایش مستمری را به هیأت مدیره صندوق فرستادیم و در صورت تصویب هیأتمدیره و هیأتامنا، تا پایان مرداد این میزان افزایش را اعمال و مابهالتفاوت مستمریها را نیز پرداخت می کنیم.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با تاکید بر اینکه به دلیل فشارهای اقتصادی بر مردم در سال جاری در تلاشیم تا میزان مستمری را بیشتر افزایش دهیم، گفت: پیشنهاد ما، افزایش مستمریها تا ۲۶ درصد است و تا دو هفته دیگر مشخص و نهایی میشود؛ اما اینکه این میزان به صورت پلکانی اعمال شود یا بهطور ثابت برای همه افزایش یابد، باید درباره آن تصمیمگیری شود.
شیرکانی در پاسخ به اینکه حداقل میزان مستمری با اعمال نرخ افزایش چقدر خواهد شد، عنوان کرد: ما مانند تامیناجتماعی کف مطلق و حداقل حقوقبگیر نداریم و مستمری ها متفاوت هستند، اما معمولا کف حقوق از یکسوم سطح یکِ درآمدی، پایینتر نیست.
وی با بیان اینکه میزان حق بیمه پرداختی افراد بیمه شده بر حسب سطوح هشتگانه درآمدی تعریف شده، مشخص و پرداخت می شود، گفت: در واقع سطوح درآمدی در حکم حقوق دریافتی افراد است که حق بیمه بر اساس آن تعیین می شود. سال گذشته سطح هشت درآمدی، یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده که امسال به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است و سطح یک درآمدی نیز سال گذشته ۴۵۰ هزار تومان بوده که امسال به ۵۵۰ هزار تومان رسیده است.
اقدامات حمایتی صندوق در دوران کرونا
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر درخصوص اقدامات حمایتی انجام شده در دوران کرونا نیز گفت: فعالیتهای خوبی را از سال گذشته که هنوز کرونا شیوع پیدا نکرده بود شروع کردیم که الکترونیکی کردن فرایندها از آن جمله بود؛ به نحوی که امروز به جرأت میتوان گفت همکاران من چه در خانه و چه در اداره، میتوانند وظایف خود را بهطور کامل انجام دهند؛ البته به استثنای کارهای فنی که حتما باید در اداره دنبال شود.
شیرکانی افزود: با شیوع کرونا، کارگزاریهای ما تعطیل شدند اما همانطور که پیشتر گفتم، تعداد بیمهشدگان فعال ما کاهش نیافت چراکه همه فرایندهای ثبت نام، پرداخت و تمدید حق بیمه را الکترونیکی کردیم.
وی با اشاره به اینکه اوایل بیماری اطلاعرسانی درباره آن مشکل بود، گفت: به همین منظور کمپین «روستای بدون کرونا» را راهاندازی و سامانهای تعریف کردیم تا هر کسی که مشکوک به کرونا است به وسیله این سامانه به ما اطلاع دهد. بر همین اساس اگر فردی از اعضای صندوق به کرونا مبتلا شده باشد، کمک هزینهای به او پرداخت کرده و وسایل بهداشتی در اختیارشان قرار میدهیم.
شیرکانی با اشاره به راهاندازی کمپین «قصهگوی صبا» نیز گفت: برای فرزندان بیمهشدگان که باید در خانه بمانند و سرگرمی ندارند نیز اقدامات و برنامههای فرهنگی مانند مسابقه کتابخوانی و ... طراحی کردیم. در طرح قصهگوی صبا، کودکان 5 تا 12 ساله روستایی و عشایر میتوانند برای ما قصه بگویند و در مسابقه شرکت کنند.
ارسال نظر