در نشست ملی همدلی با مدافعان سلامت مطرح شد؛
شیوع کرونا خستگی در جامعه / کرونا ترسناک پاییز می آید/پزشکان عمومی 30 درصد شهدای سلامت کشور
رکنا : نشست پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت با حضور کیانوش جهانپور، رئیس کل روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور و حسین کرمانپور، دبیر پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت و رئیس روابط عمومی سازمان نظام پزشکی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا , دکتر حسین کرمانپور، رئیس روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور و دبیر پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت گفت: نقاشان کشور در قرنطینه خانگی کمپین "طرح نقش تقدیر" را شروع کردند و 1000 اثر در سراسر کشور نقاشی شده و به دست ما رسیده است که به دست خانواده شهدای مدافعان سلامت می رسد.
وی با اشاره به آخرین آمار در سراسر کشور گفت: گروه پرستاری 2.37درصد، پرسنل غیر پرستاران و غیرپزشکی (مانند خدمات، تاسیسات، آزمایشگاه و...) 19.9درصد، گروه زنان و زایمان 5.28درصد وگروه اطفال 4.16درصد (به دلیل ابتلای کودکان)، گروه بیهوشی (به ویژه در آی سی یو بیمارستان) 3.9درصد، قلب و عروق، ماما و... 2.5 درصد شهدای مدافعان سلامت را به خود اختصاص داده اند. جامعه پزشکی (پزشکان و دندانپزشکان)60درصد شهدا را به خود اختصاص داده اند که 30درصد این تعداد شهید، پزشکان عمومی بودند.
دکتر کرمانپور تاکید کرد: ما در حال حاضر با کرونای خستگی، کرونای افسردگی و... روبرو هستیم. مردم خسته اند و پولشان کم است. بدترین کرونا کرونای پاییزی است. من از کرونای پاییزی می ترسم و باید با کمک ملت، دولت و رسانه ها این کرونا را مهار کنیم.
ماسک را زیر چانه نگذاریم
دکتر محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور گفت: نحوه ماسک زدن بسیار مهم است ماسک برای کسی که صحبت می کند واجب است نه کسی که می شنود. انتشار ویروس بیشتر در زمان صحبت کردن است. ماسک را زیر چانه نگذاریم چون آلوده می شود. برخی از مسئولان ما وقتی می خواهند صحبت کنند ماسک را پایین می کشند که این بسیار خطرناک است.
معاون نظارت و برنامهریزی نظام پزشکی گفت: یکی از نکات مهم در این باره رعایت نوبتدهی است، چون نظم در نوبتدهیها منجر به رعایت بخشی از پروتکلها خواهد شد، ما هم از مردم و پزشکان درخواست داریم تا در این مورد رعایت بیشتری کنند، زیرا با گسترش شیوع مراجعه به مطبها بیشتر شده است، بنابراین باید برای مطبها تسهیلات بیشتری را در نظر بگیریم و همینطور از مردم خواهش کنیم تا رعایت بیشتری داشته باشند.
وی در مورد برخوردهای قانونی با مطبهای متخلف گفت: پلمپ شدن بعضی از مطبها در رابطه با عدم رعایت پروتکلها جزو همان برخوردهایی است که باید با متخلفان صورت گیرد، در این موضوع حتی اگر لازم باشد به بازبینی پروتکلها دست خواهیم زد، همین حالا هم برای هر ساعت تعداد بیمار مشخص کردیم و بسته شدن مطبها در سطح کشور چند مورد بیشتر نبوده است.
او خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که سطح اول مراجعهها به مراکز درمان حتی در بین بیماران کرونایی به مطبها بوده است. با توجه به شیوع بالایی که اتفاق افتاده تقریباً ۱۰ تا ۱۵ درصد این بیماران به حوزهی بستری مراجعه میکنند و بقیه به مطبها مراجعه میکنند که اکثرشان بهبود مییابند، در این صورت دیگر خیلی از هزینهها وجود نخواهد داشت.
درمان سرپایی هزینه ای برای کشور ندارد
جهانگیری ادامه داد:در نظر بگیرید که هر روز پزشک در مطب نشسته است و چندین بیمار مشکوک به کرونا به او مراجعه میکنند، در این شرایط نیاز است که سیستمهای مراقبتی را برای او افزایش دهیم، چون اگر بیمار کرونایی را در بیمارستان نپذیریم باید در سطح شهر برود و جایی را برای مراجعه پیدا کند، اما پزشکان در مطب این بیماران را می پذیرند، پس در نظر بگیریم که مطبها خط اول ما هستند و در حال حاضر ۸۰ درصد بیماران کرونایی به مطبها مراجعه میکنند.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماران که به مطبها مراجعه میکردند با مشورت ما آرام شدند و یک درمان سرپایی گرفتند و هیچ هزینهای هم برای کشور نداشتند درصورتی که آنقدر روحیه خود را باخته بودند که فکر میکردند باید هرچه زودتر بستری شوند. باید بدانیم که با شیوع بیشتر، صف اول خدمت ما خدمات سرپایی و مطبها هستند و ما باید تمهیدات بیشتری برای مطبها در نظر بگیریم. حتی شاید نیاز باشد که سازمانهای مردمنهاد برای نظم دهی در بخش نوبت دهی مطبها یک همکاری داشته باشند، اما آن پزشکی که مطبش را در اختیار بیماران کرونایی قرار داده، ضمن اینکه باید از او تقدیر شود باید از او حمایت هم شود.
جهانگیری در پایان گفت: سعی ما این است که در این موقعیت خطیر بهترین خدمات را به مردم ارائه دهیم، اما در درجه اول باید خودمان سالم باشیم. ما نیاز داریم تا مطبها فعال باشند، چون تعداد بیماران و شیوع زیاد است و فعال بودن این اماکن به افزایش آرامش مردم کمک میکند و از طرفی منجر به درمان بهتر نیز خواهد شد.
عادی سازی آمار فوتی ها را به بیش از 5هزار نفر رساند
در ادامه دکتر جهانپور با بیان اینکه در اردیبهشت ماه کاهش چشمگیر مبتلایان را داشتیم ادامه داد: به همین دلی بخشی از جامعه و حتی مسئولان دچار عادی پنداری شدند . آن بازگشایی که همزمان به صورت اجباری اتفاق افتاد ترس از کرونا را به عادی سازی تبدیل کرد و در تیرماه نیز از آن کشت ها برداشت می کنیم و آمار فوت به اندازه بیش از 5هزار نفر را از دست دادیم. راه بازگشت هم هست.
وی ادامه داد: البته راه بازگشت وجود دارد. ۹۶ کشور شاهد نمودار صعودی مبتلایان هستند و ۱۹ کشور شاهد نمودار پایدار نزولی هستند. برای امروز و فردا باید فکر کرد و از تجربههای ماههای اخیر درس گرفت. نیازمند این هستیم که این پیام را به جامعه منتقل کنیم که عادی پنداری ایجاد شده مشکل ساز بوده و حتی برای ماههای آتی هم مشکل ساز خواهد بود. پویش «من ماسک میزنم» که از ابتدای تیر ماه شکل گرفت و بعد در اواسط تیر ماه استفاده از ماسک اجباری شد، در روزهای آتی نتیجه خود را نشان میدهد.
جهانپور گفت: اگر این پویشها با مشارکت وسیع اجتماعی همراه نباشد ممکن است در ابتدای آبان با یک بحران انسانی مواجه شویم. این موارد، اقدامات پیشگیرانه است که به تفاهم و تعامل مردم با دستگاههای اطلاع رسانی برگردیم. انتظار داریم از میانه مرداد ماه روند کاهشی ابتلا را شاهد باشیم.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت افزود: شاید در مستندسازی ضعفهایی داشته باشیم، اما مدافعان سلامت واژه و مفهوم جدیدی نیست. در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و زمانی که شبکه بهداشت در کشور گسترش پیدا کرد، جنبهها و جلوههای مدافعان سلامت را شاهد بودیم. امروز در بسیج ملی مقابله با کرونا نیز شاهد استمرار این تلاشها هستیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر