شورا با ضایع‌ کنندگان بیت‌ المال برخورد کند

شهرداری تهران / معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران، گفت: خواهش من این است که اگر کسی بیت المال را تضییع کرده شورای شهر و سازمان های نظارتی حتما با او برخورد کنند تا سیه رو شود هر که در او غش باشد.

به گزارش رکنا، عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران درباره تذکر سخنگوی شورای شهر تهران مبنی بر انعقاد قراردادی درباره انجام مطالعات اصلاح ساختار و تضییع بیت‌المال گفت: در اداره کل برنامه‌ریزی حوزه معاونت معماری و شهرسازی مشاوری داریم که عامل چهارم این معاونت است. تخصص این اداره کل، معماری و شهرسازی است و در زمینه کنترل پروژه ها کار می کند. این اداره نزدیک به یک سال است که در حوزه شهرسازی حضور دارد و شرایط و فرایندهای موجود در حوزه را کاملا می شناسد.

گلپایگانی افزود: از این شرکت مشاور درخواست کردیم در کنار کارشناسان خود از کارشناسان متخصص در امور ساختار سازمانی نیز استفاده کند و آسیب شناسی درباره فرایندها، گردش کار و ساختار حوزه معاونت معماری و شهرسازی را انجام دهد، چرا که ساختار این معاونت و گردش کار آن کاری کاملا تخصصی است و حتما باید کسی که به این حوزه شناخت دقیق دارد در آن حضور داشته باشد، به همین دلیل از این مشاور درخواست شده است تا این کار را انجام دهد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران با بیان اینکه قرارداد جداگانه ای برای این مطالعه در کار نبوده است، افزود: در این مطالعه بحث اصلاح ساختار شهرداری تهران در کار نبوده است و این مطالعات در نهایت منجر به پیشنهادی شده است و در معاونت منابع انسانی در این خصوص دو گفت و گو انجام شده است. حتی در یک جلسه خود آقای اعطا حضور یافتند و کاری که انجام شده است را برای ایشان تشریح کردند. تذکری که در صحن شورا داده شد شگفت آور بود و به نظرم حاوی تهمت و افترا بود؛ اگر از ما می پرسیدند حتما جواب ایشان را می دادیم و دلیلی نداشت که در صحن و به عنوان تضییع بیت المال ذکر شود. خواهش من این است که اگر کسی بیت المال را تضییع کرده شورای شهر و سازمان های نظارتی حتما با او برخورد کنند تا سیه رو شود هر که در او غش باشد.

گلپایگانی در خصوص هزینه‌هایی که برای مطالعات این پروژه انجام شده است، بیان کرد: سه نفر کارشناس به مدت سه ماه این مطالعات را برای معاونت معماری و شهرسازی انجام دادند و صورت وضعیت های آن موجود است. در حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان برای این کار هزینه شده است. این مطالعه نسبت به کارهای مشابه دیگری که در معاونت های دیگر شهرداری تهران صورت گرفته با یک دهم هزینه انجام شده است.

معاون شهردار تهران در پاسخ به سوال دیگری درخصوص تفاهمنامه پادگان ۰۶ و انتقادها به نحوه مذاکرات و توافقات شهرداری با ارتش افزود: قراردادی در شهرداری تهران برای تمامی ۵۰ هکتار این پادگان منعقد شده است. براساس طرح تفصیلی باید در تمامی این ۵۰ هکتار بارگذاری می شد که به تایید شورای شهر وقت رسیده و شورای عالی معماری و شهرسازی نیز آن را تصویب کرده است.

او با بیان اینکه شهرداری براساس طرح تفصیلی نسبت به انعقاد این تفاهمنامه اقدام کرده است بیانکرد: ما نمی توانیم به زور به مردم بگوییم زمین خود را به ما بدهید. اگر شهرداری می خواست روی همه این زمین ها بارگذاری کند باید آنرا خریداری می کرد؛ اما آیا اولویت شهرداری تهران برای خرید زمین و تبدیل به فضای سبز خیابان پاسداران است؟

به گزارش ایلنا، گلپایگانی با بیان اینکه اولویت هزینه ای شهرداری بافت های ناکارآمد شهری است، گفت: اگر قرار است شهرداری هزینه ای کند حتما بافت های ناکارآمد شهری در اولویت بالاتری قرار دارد. این یک ماجرای یک طرفه نبوده است. در ضمن میزان خالص عدد بارگذاری ۶۳۰هزار متر مربع به ۴۸۰ هزار متر مربع رسیده است. این مساحت برای جایی که به دو ایستگاه مترو دسترسی دارد، کنار آن یک بزرگراه قرار دارد، اصلا عدد بالایی نیست. متاسفانه دوستان شناخت درستی از شرایط شهر و بارگذاری هایی که در شهر اتفاق افتاده و ظرفیت های شهر ندارند و از آنجایی که تجربه کار اجرایی ندارند، فکر می کنند صاحب اختیار شهر هستیم و هرکاری دلمان بخواهد می توانیم انجام دهیم.

گلپایگانی افزود: ساخت و ساز برای ۵۰ هکتار با تراکم ۱۲۰ درصد است و این عدد عظیمی نیست چرا که در شهر تهران سالانه ۱۲ میلیون متر مربع پروانه صادر می شود. مساحت آرا تخریب اجرا نشده شهر تهران اکنون سه برابر این عدد است. اگر دوستان روی بارگذاری خیلی نگران هستند بر این مساله فشار بیاورند و قانون را اصلاح کنند. براساس یک عملیات قانونی باید پیش برویم. اکنون به املاک معمولی با تراکم ۳۰۰ درصد بدون اینکه یک متر از زمین خود را به شهرداری بدهند پروانه ساخت می دهیم، چرا به جایی که ۷۰ درصد زمین خود را به شهرداری داده است پروانه ندهیم؟ آنهم پروانه ای که اختلاط عملکرد دارد.

او در توضیح اختلاط عملکرد گفت: یعنی بخش عمده ای از نیازهای مجتمع های مسکونی در خود این مجموعه تامین می شود و تولید سفر ندارد و آنچه به عنوان توسعه مبتنی بر حمل ونقل عمومی "TOD" ذکر می شود نیز همین است. در اینجا اختلاط کاربری وجود دارد، مسیرهای پیاده روی قرار دارد که منجر به حذف سفرهای غیرضروری می شود و بخشی از مجتمع های تجاری برای ساکنین در این منطقه است. دوستان باید تجارب دنیا را ببینند و با عدد و رقم و تراکم آشنا شوند. اینکه گفته می شود بزرگترین تراکم فروشی تاریخ در این پادگان رخ داده یا نمی دانند تراکم چیست و یا فروختن را بلد نیستند.

گلپایگانی به توافقاتی که در دوره گذشته در شهرداری تهران رخ داد اشاره کرد و گفت: در دوره گذشته سه و نیم میلیون متر مربع برای یک پروژه توافق شده است. مجتمع تجاری که در این زمین برای آن توافق شده است معادل تجاری در اطلس مال است، در حالی که اطلس مال در یک هکتار زمین انجام شده است.

او ادامه داد: باید واقع بین بود و مبتنی بر مقررات و انصاف حرف زد. آرزوی من هم این است که در آنجا ساخت و سازی نشود، اما معنی این کار این است که پادگان متروکه بماند. بناهایی که می شود به عنوان بنای تاریخی بازسازی شوند مخروبه شده اند و تداوم این شرایط چیزی از آنها طی ده سال آینده باقی نخواهد گذاشت. اگر فکر کنیم این مکان با این کاربری ها نباشد حتما سرپا می ماند. با همین فکر محله سیروس، اودلاجان، بخش هایی از بازار تهران از دست رفت چرا که به دنبال حفاظت موضعی بودیم. مانند این است که یک نفر را که خیلی عزیز است به سرای سالمندان بفرستیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.