توضیح بهزیستی در مورد یک خبر / حضور اورژانس اجتماعی نیازمند دستور قضائی است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا بهزیستی در جوابیه ای به رکنا نوشت: ضمن تشکر از آن رسانه محترم جهت انعکاس اخبار سازمان بهزیستی نظر به درج مطلبی با عنوان "20 سال درجا زدن اورژانس اجتماعی/ همیشه دیر می رسند" در تاریخ 14/2/99 ؛ متن ذیل به عنوان جوابیه به حضور ارسال می شود.

1. اورژانس اجتماعی از سال 1378 در 8 شهر فعالیت خود را آغاز کرده است و در حال حاضر با 354 مرکز اورژانس اجتماعی در 358 شهر و 254 پایگاه خدمات اجتماعی در سکونتگاههای غیر رسمی و مناطق حاشیه نشین و آسیب خیز فعالیت دارد و سالانه بیش از یک میلیون نفر از خدمات این برنامه (که متشکل از 4 فعالیت در قالب مرکز اورژانس اجتماعی، خط تلفن اورژانس اجتماعی (123)، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاه های خدمات اورژانس اجتماعی در سکونتگاه های غیر رسمی و مناطق حاشیه نشین و آسیب خیز) بهره مند می شوند. این ادعای وکیل دادگستری که « اورژانس اجتماعی هیچ عملکردی ندارد» ناشی از بی اطلاعی یا غرض ورزی ایشان می باشد.

2. بر خلاف نظر وکیل دادگستری، اورژانس اجتماعی در حال حاضر طبق قوانین موجود، ضابط قضایی نیستند و باید برای ورود به منزل یا هر محیط اجتماعی و خارج نمودن کودکان یا زنان از آن محیط، در صورتی که خانواده همکاری نکنند الزاماً نیاز به دستور قضایی وجود دارد. همچنین در صورتی که خانواده نیز همکاری نماید دستور قضایی جهت نگهداری افراد در مراکز سازمان بهزیستی و... ضروری است. این موضوع از بدیهیات اقدامات قضایی است که عدم اطلاع این وکیل دادگستری ناشی از ضعف اطلاعات عدم تسلط ایشان نسبت به قوانین جاری کشور است.

3. چنانچه شرایط کودک به گونه ای باشد که خطر جانی برای کودک داشته باشد حتی اگر اورژانس اجتماعی هم بخواهد مداخله کند باید به همراه نیروی انتظامی که ضابط قضایی است، مداخله نمایند . اینکه چطور یک وکیل دادگستری تفاوت بین مداخلات اجتماعی و روانی را با مداخلات انتظامی و وظایف مربوطه را نمی دانند در حالی که ادعای وکالت دارند، جای تاسف دارد.

4. ارایه خدمات به بیش از یک میلیون 160 هزار نفر در سال گذشته نشان می دهد که اورژانس اجتماعی عملکرد مناسبی داشته است ضمن این که اگر این برنامه عملکرد نداشت مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم توسعه، ماده 80 این قانون راک ه تاکید بر توسعه مراکز اورژانس اجتماعی دارد را تصویب نمی کرد یا در لایحه کودکان و نوجوانان که مراحل پایانی را در مجلس شورای اسلامی طی می نماید، محور حمایت از کودکان در معرض بزه و بزه دیده را بر عهده اورژانس اجتماعی و مددکاران اجتماعی آن قرار نمی داد.

5. در بند پ آیین نامه «ارایه خدمات فوریت های اجتماعی» مصوب هیات دولت در سال 92، نیز مشخص شده است که وزارت دادگستری موظف است با هماهنگی قوه قضائیه برای مداخلات تخصصی اورژانس اجتماعی احکام و دستورات قضایی صادر کنند. این که یک وکیل پایه یک دادگستری اطلاعی از این آیین نامه ها ندارد آیا صلاحیت وکالت می تواند داشته باشد؟

6. فوریت مداخلات اورژانس اجتماعی شبیه اورژانس پزشکی نیست و این موضوع به ذات مداخلات اجتماعی برمی گردد. اینکه انتظار داشته باشیم در مدت زمانی که اورژانس پزشکی برای ارایه خدمات به یک بیمار درمحل حاضر می شود یا حتی پلیس 110، الزاماً نباید همان مدت زمان را برای اورژانس اجتماعی هم تعیین کرد. حضور اورژانس اجتماعی با توجه به پرتکل های مرتبط تعیین می گردد. چه بسا که حضور اورژانس پزشکی نیز طبق پرتکل های مربوطه تعیین می کند که چگونه، برای چه مواردی و در چه زمانی باید در محل حضور یابند.

7. اورژانس اجتماعی مثل بسیاری از برنامه های کشور حتی سایر کشورها، نقاط قوت و ضعف دارد که سازمان بهزیستی با برنامه ریزی، برگزاری دوره های آموزشی مهارتی، آسیب شناسی آن به طور مستمر به دنبال ارتقای خدمات آن است.

8. مشکل جذب نیروی انسانی، بودجه و ... نیز درکشور وجود دارد که اورژانس اجتماعی هم از این قضیه مستثنی نیست . ضمن اینکه از دولت محترم به خاطر حمایت هایی که برای توسعه اورژانس اجتماعی انجام داده است سپاسگزاری می نماییم.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی