قیمت رزرو اتوبوس های شهر تهران + جدول

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، با گذشت بیش‌از 50 روز از مشاهده اولین مورد ابتلا به بیماری کویید-19 در کشور و درحالی‌که همه استان‌های کشور درگیر مهار این ویروس سرکش هستند، شهرداری تهران به صورت جدی در حال بررسی، پیاده‌سازی راهکارهای عملی و پایش اقدامات برای پیشگیری از شیوع این ویروس منحوس است. سازمان پیشگیری و مدیریت بحران که پیشانی شهرداری تهران در این مبارزه است با استفاده از ظرفیت بخش‌های مختلف در داخل و خارج شهرداری تهران در پی یافتن راهکارهای مناسب و عملیاتی کردن آنهاست. یکی از مهمترین حوزه‌ها در جلوگیری از شیوع این ویروس حوزه حمل‌ونقل است.

از طرفی جابجایی افراد ناقل در شبکه حمل‌ونقل می‌تواند به افزایش شیوع بیانجامد و در نتیجه سیاست اصولی شهرداری تهران تشویق شهروندان به ماندن در خانه و عدم انجام سفرهای غیر ضروری است. از سوی دیگر، کمبود تسهیلات جابجایی برای سفرهای ضروری شغلی و برخی از خدمات می‌تواند باعث ضررهای بزرگ به حیات اقتصادی کلانشهر تهران و معیشت شهروندان ‌شود. علی‌رغم حمایت از سیاست اصولی ماندن در خانه برای غالب شهروندان، شهرداری تهران خود را موظف می‌داند با اتخاذ سیاست‌های مناسب شیوه‌های امنی را برای انجام سفرهای ضروری فراهم نماید. سیاست‌ها در دوران شیوع کووید-19 می‌تواند متفاوت از شرایط عادی باشد. هرچند در شرایط عادی استفاده از وسایل شخصی برای سفرهای شغلی توصیه نمی‌شود، با اینحال در این ایام استفاده از وسایل شخصی به استفاده از حمل‌ونقل همگانی رجحان دارد. اصلاح طرح محدوده ترافیک تهران نیز با 2 هدف به ظاهر متضاد انجام گرفت: اول، کاهش سفرهای غیر ضرور و در نتیجه کاهش مراودات و دوم و در مقابل آن، حمایت از سفرهای ضروری شاغلان در محدوده طرح ترافیک.

به همین ترتیب، در مورد حمل‌ونقل همگانی نیز سیاست اصلی عدم تشویق شهروندان به سفر و به خصوص قرار گرفتن در محیط‌های بسته به مدت طولانی (مثل فضاهای داخل وسایل حمل‌ونقل همگانی) است. با اینحال لازم است خدمات حمل‌ونقل همگانی برای استفاده سفرهای ضروری به صورت امن و با حداقل احتمال دامن زدن به شیوع ادامه یابد. اقدامات فعلی در حوزه حمل‌ونقل همکانی که توسط ستاد مقابله با ویروس کرونا ابلاغ شده است شامل ضد عفونی کردن وسایل حمل‌ونقل همگانی به صورت مدام (برخی از اقدامات روزانه و برخی از اقدامات پس از ارائه هر سرویس است)، محافظت از رانندگان که خط مقدم حوزه حمل‌ونقل همگانی در مواجهه با این ویروس هستند و اطلاع‌رسانی به مسافران یا استفاده از آموزش و نشانه‌گذاری با هدف رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است. یکی از مهمترین چالش‌ها در این بخش رعایت فاصله گذاری اجتماعی در داخل وسایل و در صف انتظار ایستگاه‌هاست.

با اینکه در شرایط فعلی تعداد مسافران سیستم‌های حمل‌ونقل همگانی نسبت به متوسط مسافران روزهای عادی، به 10 تا 15 درصد رسیده است و شهرداری تهران از تمام ظرفیت خود در عرضه خدمات حمل‌ونقل همگانی استفاده می‌کند، در همین شرایط هم برخی از خطوط انبوه بر مثل خطوط مترو و برخی خطوط بی‌آرتی در ساعات محدود در برخی از ایستگاه‌ها و قطعات خطوط با مشکل ازدحام نسبی روبرو هستند. این مسأله وقتی نگران‌کننده‌تر می‌شود که روند تدریجی بازگشایی فعالیت‌ها در کلانشهر تهران از انتهای فروردین آغاز شود. شهرداری تهران و به صورت مشخص معاونت حمل‌ونقل و ترافیک به دنبال راهکاری برای تضمین رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در ناوگان حمل‌ونقل همگانی بوده و هست. این مسأله در سیستم تاکسی‌رانی با کاهش تعداد سرنشینان صندلی عقب تا حدی حل شده‌است. اما در مورد خطوط اتوبوسرانی و به خصوص خطوط پر مسافر بی‌آرتی در ساعات اوج مسأله کماکان باقی است و البته شرایط برای واگن‌های مترو با افزایش تدریجی تقاضا می‌تواند نگران‌کننده‌تر نیز باشد.

سیاست اصولی شهرداری تهران در استفاده از تجربه و دانش تخصصی و به خصوص نوآوری و خلاقیت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان در دوران بحرانی فعلی نه تنها کنار گذاشته نمی‌شود، بلکه به صورت جدی‌تر به دنبال راهکارهای پیشنهادی و اجرایی از سوی این گونه کسب‌وکار استقبال می‌شود. در همین راستا، پس از اینکه یکی از استارت‌آپ‌های حوزه حمل‌ونقل همگانی راهکاری را برای تضمین رعایت فاصله فیزیکی در سرویس‌های مبتنی بر اتوبوس، میدل باس و مینی‌بوس ارائه کرد و معاونت حمل‌ونقل و ترافیک و شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در ارزیابی اولیه این راهکار را امکانپذیر و قابل تأمل ارزیابی کردند. با اینحال، برای استفاده عملیاتی و به صورت گسترده نیاز بود راهکار پیشنهادی این استارت‌آپ در عمل به بوته آزمایش گذاشته شود. به همین دلیل مقرر شده است این استارت‌آپ با تکیه بر منابع خود و بدون استفاده از ناوگان موجود اتوبوس‌رانی و همچنین بدون استفاده از کمک مالی و سوبسید شهرداری تهران برای ارائه سرویس در دوره آزمایشی، راهکار خود را در عمل به مدت دو هفته به صورت آزمایشی پیاده‌سازی کند تا پس از مشاهده اثرات و نقاط قوت و ضعف آن، شرکت واحد اتوبوسرانی و معاونت حمل‌ونقل با بررسی دقیق نتایج و اثرات و پیشنهاد فنی و اجرایی استارت‌آپ، در مورد ادامه همکاری در قالب چارچوب‌ها و ضوابط قانونی حاکم بر شهرداری و توجه هدف اصلی اثربخشی این طرح برای سلامت شهروندان تصمیم بگیرند.

بخش اصلی این راهکار تعریف "سرویس‌های ویژه با فاصله‌گذاری اجتماعی" با استفاده از اتوبوس و مینی‌بوس در مسیرهای پر تقاضا برای کاهش بار مسافر خطوط انبوه بر خاصه مترو و بی‌آرتی است. همزمان، شبکه خطوط اتوبوسرانی بدون تغییر و با تمام ظرفیت به خدمت‌رسانی به شهروندان ادامه می‌دهد و سرویس‌های ویژه یک انتخاب جدید در مسیرهای خاص پیش‌روی مسافران قرار می‌دهند. مسافران در این سیستم برای استفاده از خطوط اتوبوسی هزینه‌ای معادل با خطوط عادی می‌پردازند (1500 تومان)، با اینحال اطمینان دارند در وسیله‌ای سوار می‌شوند که کنارشان مسافر دیگری ننشسته (در صندلی‌های دو-نفره) و نایستاده است. به این ترتیب مطابق نمونه‌های بین‌المللی در دوران شیوع، حدوداً نصف ظرفیت نشسته (21 نفر در اتوبوس‌ها و 10 نفر در مینی‌بوس‌ها) وسایل در سرویس ویژه با فاصله‌گذاری اجتماعی به مسافران اختصاص می‌یابد و مابقی فضاها خالی است. انجام پرداخت به صورت الکترونیک انجام می‌شود و حتی نیاز به استفاده از کارت بلیت و تماس آن با کارتخوان نیز وجود ندارد. مسافران با نضب اپلیکیشن طراحی شده توسط این استارتآپ می‌تواند از سرویس‌های ویژه ان برای رزرو و پرداخت استفاده نمایند. بار دیگر تأکید می‌شود خدمات حمل‌ونقل همگانی در سایر خطوط به قوت خود باقی است و شهروندان هیچ نگرانی بابت استفاده از خطوط قبلی نداشته باشند. ظرفیت در سرویس‌های ارائه شده توسط مینی‌بوس‌های نو 10 نفر و هزینه این سرویس 2500 تعریف شده است.

واضح است که همچنان راه برای ارائه راهکارهای خلاقانه سایر استارت‌آپ‌ها و فعالان حوزه حمل‌ونقل هوشمند و فناوری اطلاعات برای حل مسائل حوزه حمل‌ونقل همگانی در دوره شیوع بیماری کووید-19، به ویژه در مورد مترو باز است و شهرداری تهران مشتاقانه پذیرای پیشنهادات عملی، کارا و اثر بخش برای جلوگیری از شیوع این ویروس در سیستم حمل‌ونقل همگانی و البته در سایر حوزه‌های مرتبط است.

رزرو اتوبوس

رزرو اتوبوس

 

رزرو اتوبوس

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.