در گفت و گو با رکنا مطرح شد،
جهانپور: هیچ مشکلی برای تامین مواد ضدعفونی نداریم / فرهادی : ادارات و شرکت ها موظف به ضدعفونی محل کار هستند
رکنا: معاون مرکز سلامت محیط و کار می گوید که اگر کسی پول لازم برای انجام دادن ضد عفونی کننده را نداشت باید بداند که محیط کارشان آلوده است و باید بین آلودگی و گند زدایی یکی را انتخاب کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، ادارات و سازمان های زیادی به وضعیت کاری قبل از دوره کرونایی باز گشته اند . این درحالی است که طبق پروتکل ستاد ملی مبارزه با کرونا باید فاصله اجتماعی در فضای کار رعایت شود در غیراینصورت ، اوج هم گیری بیماری را شاهد خواهیم بود. ولی اغلب ادارات و شرکت ها نه فاصله گذاری را رعایت می کنند و نه خبری از ضدعفونی و گندزدایی وجود دارد . ناظری هم از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا وجود ندارد که نظارت ها باعث شود که مدیران مجبور به رعایت اصول کار در روزهای کرونایی شوند.
هر چقدر پول بدهید آش می خورید
محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که پروتکل های مصوب شده در زمینه ضد عفونی و فاصله گذاری در بسیاری از سازمان ها و شرکت های خصوصی انجام نمی شود بنابراین چه کاری باید در این زمینه انجام داد گفت: نظارت از خود افراد شروع می شود بنابراین هرکسی باید نگران سلامتی خود باشد کمااینکه ضرب المثلی وجود دارد که می گوید: «هرچقدر پول بدهید آش می خورید».
بهترین گندزدا مواد کاترنر آمونیوم است
وی ادامه داد: اگر شرکت ها و ادارات از پول کافی برخوردار هستند، گند زدایی سطوح را با ترکیبات پایه الکل مواد کاترنر آمونیوم انجام دهند که ایده آل ترین گند زدایی در نوشته های علمی است اگر پول کم تری داشتید از الکل 70 درصد استفاده کنید اما اگر پول نداشتید باید تمهیداتی بکار برده شود که با استفاده از آب ژاول یا همین وایتکس های خانگی انجام شود.
معاون مرکز سلامت محیط و کار تاکید کرد: کار با آب ژاول سخت تر است چرا که رنگ بر بوده، عوارض تنفسی ایجاد می کند و دستگاه های الکتریکی را خراب می کند بنابراین باید زمانی این کار انجام شود که هیچ کس نیست و تنها یک نفر این کار را انجام داده سپس پنجره ها را برای هوادهی باز کند.
افراد بین آلودگی و گندزدایی یکی را انتخاب کنند
فرهادی با بیان اینکه ما در راهنمای خود به صورت کامل راهکارهای مختلف برای ضدعفونی و ایمن کردن فضاهای کاری در برابر کرونا را توضیح داده ایم گفت: اگر کسی پول لازم برای انجام این کارها را نداشت باید بداند که محیط کارشان آلوده است و باید بین آلودگی و گند زدایی یکی را انتخاب کند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار در پایان درباره اینکه نظارت این سازمان بر رعایت اصول بهداشتی در ادارات و شرکت ها چگونه است پاسخ داد: بازرسان بهداشت محیط و بهداشت حرفه ای، اتاق اصناف و تمامی دستگاه های همکار با ما و بخش خصوصی سیستم نظارتی ما را تشکیل میدهند که اصولی برای کارگاه ها و ادارات ارسال شده و باید طبق دستور العمل های ما رفتار کنند.
وزارت بهداشت فقط پروتکل های بهداشتی را اعلام می کند
کیانوش جهانپور سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره این مسئله که چه نظارتی از سوی این ستاد بر رعایت اصول بهداشتی در فضای ادارات و شرکت ها وجود دارد توضیح داد: وزارت بهداشت متکلف تامین هزینه سایر وزارت خانه ها و سازمان ها نیست بلکه ما پروتکل ها را اعلام میکنیم و این بخش خصوصی و دولتی است که باید بودجه خود را تامین کنند.
وزارت بهداشت تنها متکلف به ضدعفونی کردن سازمان های تابعه خود است
وی افزود: وزارت بهداشت به غیر از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی خود متکلف به ضد عفونی کردن سایر نهاد ها نیست کمااینکه ناوگان حمل و نقل عمومی به عهده شهرداری ها ، بخش خصوص به عهده خودش و بخش دولتی نیز زیر نظر وزرات خانه های مربوطه است.
ما بهترین وضعیت را در بین همه کشور ها داریم
وی ادامه داد: ما بهترین وضعیت را در بین همه کشور ها در زمینه تامین اقلام بهداشتی و مواد ضد عفونی کننده مورد نیاز داریم. هیچ روزی جز در همان روزها اول ورود کرونا به کشور در رابطه با تامین مواد شوینده کمبودی نداشتیم . این روزها اگر مصرف منطقی صورت بگیرد مازاد بر نیاز نیز مواد ضد عفونی کننده و الکل وجود دارد کمااینکه در رابطه با ماسک نیز بخش عمده مشکلات ما مرتفع شده است.
جهانپور در پایان تاکید کرد:بخش خصوصی و دولتی طبق پروتکل ستاد ملی مبارزه با کرونا باید لوازم مورد نیاز را تهیه کرده و ضد عفونی محل کار خود را انجام دهند.
خبرنگار: علی چاهه
ارسال نظر