خاموشی آتش کرونا به نفع تمام جناح های سیاسی است / باید از دولت تمجید کرد

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی رکنا، با شیوع کروناویروس در ایران و آغاز مدیریت دولتی برای مهار این ویروس کشنده که روزانه جان بیش از صد نفر از هموطنان را در ایران و هزاران نفر را در جهان می گیرد نقدهایی بر عملکرد دولت وارد شد . حال سوال این است که دولت با توجه به امکانات ، توانایی ها ، محدودیت ها و تحریم ها ، با نگاه واقع بینانه چه می توانست انجام بدهد که انجام نداده است ؟ سعید شریعتی - کنشگر سیاسی  پاسخ داد.

کرونا رشته های ترامپ را پنبه کرد

سعید شریعتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: نه تنها ایران بلکه هیچ یک از دولت های مقتدر جهان آمادگی مواجهه با بحران کرونا را نداشتند. یکی از برگ های برنده ترامپ در انتخابات نوامبر در ایالات متحده اشتغال، کاهش نرخ بیکاری بود. اما بحران کرونا تمام رشته های او را پنبه کرده است. شوک بزرگی که به سلامت تمام دنیا وارد شده تبعات آن در حوزه اقتصادی نمود پیدا کرده است و برآورد می شود که در سالهای آینده نیز اقتصاد کشورهای پیشرفته و توسعه یافته را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد و برنامه ریزی های تمام کشورها بهم ریخت.

شرایط پیچیده ای که دولت با آن مواجه است جای نقد ندارد

شریعتی با بیان اینکه مسلم است که  دولت بی رمق  و از  پیش دست و پا بسته ای مانند جمهوری اسلامی که تحریم ها و مشکلات داخلی گریبانگیر آن بود، آمادگی 100درصدی برای مقابله با کرونا نداشته باشد ادامه داد:   باید طبقات نیازمند را شناسایی کرده و آنچه در بضاعت دولت است در این طبقه توزیع شود. شرایط برای نقد به عملکرد دولت فراهم نیست و باید مورد تمجید قرار گیرد. چرا که آمادگی برای مواجهه با این بحران را نداشته و از سوی دیگر برنامه ریزی از قبل نبوده که بتوانیم بگوییم به آن عمل نکرده است. شرایط پیچیده ای که دولت با آن مواجه است جای نقد ندارد، مگر آن که افرادی دنبال بهانه های سیاسی باشند و از هر شرایطی برای تضعیف جریان مقابل سیاسی خود و بهره برداری سیاسی کنند. هیچ نیروی دلسوز سیاسی و کسی که به فکر صلاح کشور باشد نباید چوب لای چرخ دولت بگذارد. طبیعی است که در این شرایط دولت با آزمون و خطا پیش برود. تمام دولت های توسعه یافته نیز بسته ای برای مواجه با کرونا نداشتند. در حال حاضر نهادهای حکومتی، نهادهای مدنی و مردم نهاد، احزاب سیاسی با گرایش های مختلف، و... باید همراهی کنیم تا دولت در این شرایط با آزمون و خطا پیش برود و در حوزه بهداشت و درمان، فاصله گذاری فیزیکی، قرنطینه و... به راه حل های درستی دست پیدا کند. این آزمون خطا در سطح جهانی است به عنوان مثال سازمان جهانی بهداشت نام فاصله گذاری اجتماعی را برگزید اما جامعه شناسان آن را رد کردند و به فاصله گذاری فیزیکی تغییر پیدا کرد.

شریعتی با بیان این که باید از همه ظرفیت ها استفاده شود، تاکید کرد: مسئولان باید  سلیقه های شخصی را  کنار بگذارند.

فرصت رفع نقاط ضعف آماری

این کنشگر سیاسی افزود : شهرداری ها در کلانشهرها در ایام نزدیک عید یا مهر به بهانه دادن غرفه در بازارچه های فصلی، از دستفروشان و غرفه داران که از قشر کم توان جامعه هستند سرشماری هایی انجام داده اند. شرایط کرونایی فرصتی برای دولت و شهرداری است تا نقاط ضعف آماری، سرشماری، دسته بندی مشاغل را شناسایی کنند.

او با اشاره به ارائه بسته های حمایتی پس از گران شدن قیمت بنزین، گفت: شاهد بودم که مدیر، معاون رفاه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همکارانشان با اطلاعات مقدوری که در اختیار داشتند، سعی کردند براساس دارایی ها، تمکن و ثروت افزاد که به یک لیست از اقشار کم درآمد جامعه دست یابند. تا حد 70-80 درصد نیز این لیست با موفقیت جمع شد و هر چقدر که دولت در توان داشت ارائه کرد و کسی اعتراضی به آن لیست نکرد.

شریعتی در پایان افزود: گاهی با شرایط از پیش تعیین شده روبرو هستیم که می توانیم دولت را نقد کنیم اما در این شرایط نباید دولت را نقد کرد.  مسئولان از رئیس جمهوری، وزیر بهداشت، اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا، نیروهای مسلح و... تحت فشار سنگینی هستند و منصفانه نیست که مته به خشخاش بگذاریم. مردم نیز حق دارند چرا که در این شرایط ویژه ،همکاری کردند و بهداشت فردی را رعایت می کنند. هر چه زودتر آتش کرونا خاموش شود تمام جناح های سیاسی راست و چپ، پیروز، شکست خورده یا شرکت نکرده در انتخابات و... سود می برند.

خبرنگار: پریسا هاشمی

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی