نسرین محمدی در گفت و گو با رکنا:
کودکان کار در روزهای کرونایی، بدون تعطیلی سر چهارراه های شهر
رکنا:سرنوشت کودکان کارِ نان آور خانواده در زمان بحران کرونا چه می شود؟ با شروع قرنطینه اجباری، کودکان کار از خیابان و چهارراه ها به کارگاه های زیرزمینی کشیده شدند و کار در این محیط ها علاوه بر خطرات موجود در محیط کار می تواند صدمات روحی و آزارهای جسمی نیز به آن ها وارد کند. برای مقابله با این بحران و صدمات جبران ناپذیر، برای کودکان کار چه می توان کرد ؟ وظیفه نظارت بر عهده کدام ارگان است؟ در این باره با یک فعال کودکان به گفت و گو پرداختیم.
نسرین محمدی مادرخانه ایرانی مولوی (جمعیت امام علی) و فعال کودکان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره شرایط موجود این کودکان کار گفت: در حال حاضر جمعیت امام علی مسائل مربوط به کودکان کار را پیگیری میکند. قطعا آن ها آسیب می بینند و متاسفانه همچنان خطراتی که کودکان زباله گرد را تهدید می کند وجود دارد و مسئولین مربوطه جوابگوی این شرایط نیستند البته شهرداری اقداماتی داشته است اما آن کارهای صورت گرفته به صورت سطحی است. جمعیت توان مالی چندان و وابستگی به هیچ ارگان دولتی ندارد؛ درواقع یک سازمان مردم نهاد و حوزه آن محدود است اما در همان حوزه محدود برای بچه ها برنامه ریزی داشتیم و محل کار بچه هایی که پیش از کرونا کار می کردند دائم درحال رسیدگی و چک شدن است البته که همچنان بچه ها در معرض خطر هستند.
وی در ادامه از میزان توجه مسئولین و نهادهای مربوطه به وضعیت کودکان کار در بحران کرونا افزود: هیچ گونه نهادی که به مشکلات این کودکان بپردازد و آن ها را به رسمیت بشناسد وجود ندارد تنها کاری که در این زمان به آن می پردازند تکرار نکات ایمنی و بهداشتی مبنی بر در منزل ماندن و کار نکردن است اما به این فکر نمی کنند که خانواده هایی وجود دارد که این کودکان تنها نان آور آنان هستند و برخی از این والدین بدسرپرست و یا معتاد هستند و برای تهیه مواد مخدر مورد نیاز خود به درآمد این کودکان نیاز دارند و هیچ یک از آنان متوجه خطرات پیش رو در این روزهای بحرانی کرونا برای فرزندان خود نیستند و تنها به رفع نیازهای خود فکر می کنند و کودکان را به ادامه کار مجبور می کنند.
محمدی از اقدامات جمعیت امام علی برای این کودکان می گوید: تنها کاری که توانستیم برای این کودکان و خانواده هایشان انجام دهیم این بود که مرتبا کیسه های ارزاقی که پیش از این بحران به خانواده ها داده می شد را همچنان به آنها برسانیم و همینطور برای بچه های زباله گرد بسته های بهداشتی تهیه و ارسال شد. اما درمناطقی که خارج از حوزه های تحت پوشش جمعیت امام علی هستند کودکان کار و زبال گرد مشکلات دارند و هیچ کس به آنان توجهی ندارد و حمایتی از آن ها صورت نمی گیرد و این نیاز وجود دارد که دولت به صورت جدی به این مسئله ورود و از این کودکان حمایت کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: به طور دائم نگران بچه هایی که در محدوده حمایتی ما هستند و یا حتی نیستند هستیم اما متاسفانه درحال حاضر تنها می توانیم از طریق ارسال این بسته های بهداشتی و ارزاق و پرداخت حقوق مادرانی که در خانه اشتغال فعالیت داشتند با وجود اینکه خانه اشتغال تعطیل است کمک کنیم.
خبرنگار : مینا سجادی
ارسال نظر