سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفت و گو با رکنا:
فعالیت بنگاه های اقتصادی دولتی و غیردولتی تا 20 فروردین ممنوع / دولت از مشاغل غیررسمی مانند کولبرها حمایت نمی کند
رکنا: کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: مشاغلی که در لیست ستاد ملی مبارزه با کرونا نیستند تا 20 فروردین حق فعالیت ندارند.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، بعد از ایام عید و روز 15 فروردین شاید دولت بتواند کارمندان دولتی را در قرنطینه نگه دارد اما بخش خصوصی توانایی اقتصادی قوی برای ماندن در قرنطینه را ندارد.
بنابراین بیشتر بنگاه های خصوصی و نیمه خصوصی فعالیت خود را از سر خواهند گرفت. شهر شلوغ می شود و زنجیره ابتلا به کرونا و شیوع این بیماری مهلک قطع نخواهد شد.
دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا برای این بحران که در یک قدمی ایران است چه تدابیری اندیشیده است؟
کیانوش جهانپور، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال به خبرنگار اجتماعی رکنا تاکید کرد: در فاصله گذاری فیزیکی مشخص شده است که چه مشاغلی اجازه فعالیت در شرایط شیوع کرونا را دارند. بنابراین مشاغلی که در این لیست وجود ندارند نمی توانند فعالیت خود را تا 20فروردین ماه شروع کنند.
او با اشاره به این که احتمال دارد تاریخ فاصله گذاری اجتماعی تمدید شود، افزود: قاعدتا مشاغلی که در طرح فاصله گذاری اجتماعی یا همان سطح 3قرنطینه باید فعالیت کنند، محدودیت زمانی وجود ندارد. فعالیت دستگاه های امینی، نیروهای انتظامی، خدمات عمومی و حوزه سلامت تعطیل نخواهد شد. ادارات تا 20فروردین باید تعطیل باشد و دولتی و غیردولتی هم ندارد. بسته اقتصادی ستاد ملی مبارزه با کرونا به تصویب رسیده و بیش از 100هزار میلیارد تومان برای حمایت از مشاغل مختلف تعریف شده است و سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد و دارایی جزئیات این حمایت را تشریح خواهند کرد.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ادامه گفت: کارگاه هایی که کارگران خود را تعدیل نکرده اند، می توانند از این حمایت ها استفاده کنند. این تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا در جهت حمایت از کارگران کارگاه هایی است که مشمول تعطیلی شده اند. برای جلوگیری از اخراج کارگران و پرداخت مزایا و حقوق به کارگران از کارگاه ها حمایت خواهد شد.
جهانپور تاکید کرد: برای حمایت از کولبرها و افرادی که در مشاغل غیررسمی فعالیت می کنند، باید تدبیری اندیشیده شود. مشکل اینجاست که این افراد از مسیرهای غیررسمی امرار معاش می کنند و از پیگیری مشکلات معیشتی آنها از طریق بیمه بیکاری و صندوق بیکاری تامین اجتماعی میسر نیست. ضمن آن که این افراد در بنگاه های اقتصادی و مراکز کسب کار نیز مشغول نیستند و نمی توان مشکل آنها را از این میسر پیگیری کرد. بنابراین به طرح جدیدی در این مورد نیاز است و نمی دانم این افراد چقدر تمایل و انگیزه دارند که مشاغل غیررسمی خود را ثبت کنند که از آنها حمایت شود. اگر افراد مشاغل غیررسمی خود را ثبت کنند حتما از آنها حمایت خواهد شد.
وضعیت معیشتی کولبرها در شرایط کرونایی
کیانوش جهانپور با اشاره به این که کولبری موضوع جدیدی نیست، گفت: کسی به بهانه فاصله گذاری اجتماعی نمی تواند ملزومات بهداشتی را از کشور خارج کند. این افراد در گذشته نیز اقلام دیگری را از طریق کولبری خارج می کردند. از نظر بنده نیز کولبری تخلف و جرم است. درست است که زمینه های اقتصادی و اجتماعی باید در نظر گرفته شود اما نمی توانیم اصل غیرقانونی و مجرمانه بودن این کار را در نظر نگریم.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر