جدال شبانه کودکان اجاره ای برای تکه ای  زباله + فیلم
حجم ویدیو: 34.19M | مدت زمان ویدیو: 00:05:25

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، صدای فریاد درگیرشان سکوت شبانه کوچه را شکسته بود و ادامه دار شدن داد و بیدادهایشان، اهالی محل را به مقابل پنجره هایشان کشاند. دعوای دو کودک زباله گرد بود ، بالای سر یک سطل زباله ایستاده بودند و هر کدام بر سردیگری فریاد می کشید:"این سطل من است! من زودتر رسیدم!"

یکی 16 ساله بود با آن لباس ها پاره و کثیف در این شب های زمستانی و آن دیگری نهایت 12 سال سن داشت. بچه های هم سن و سال آنها در آن منطقه ای که این دو با هم درگیر شده بودند شاید سر نتیجه بازی های کامپیوتری خود درگیر می شوند و این دو از  فرسنگ ها دورتر آمده اند تا زباله های خانه های منطقه را جمع کنند و بر سر تکه ای بیشتر زباله با هم گلاویز بودند .

زباله گرد 16 ساله به زباله گرد  12 می گفت: "من قبل از تو به این سطل زباله رسیدم تو برو سراغ سطل زباله سر خیابان..." و زباله گرد کوچکتر هم قبول نمی کرد و این درگیری نزدیک 15 دقیقه ای طول کشید تا نهایت با حضور یکی از اهالی محل در خیابان و میانجی گری ، دعوا فیصله یافت.

محل درگیری دقیقا مقابل ساختمان پایگاه خبری رکنا بود، خبرنگار اجتماعی رکنا نیز اول برای میانجی گری به سمت این دو کودک رفت و بعد از آرام شدن فضای  درگیری ، آن دو زباله گرد کوچک در مورد  اینکه برای تکه ای بیشتر  زباله چرا با هم درگیر شده اند چنین گفتند:" بین ما  قانونی وجود دارد که هر کسی زود تر به یک سطل زباله برسد آن سطل برای اوست."

وقتی سوال کردیم که این قانون را چه کسی برایتان تعیین کرده گفت : مسئولان بازیافت منطقه....

حدود ۱۴ هزار زباله گرد غیر رسمی در کشور وجود دارد

چندی پیش کامیل احمدی مردم شناس در یک برنامه اجتماعی اظهار کرده بود که حدود ۱۴ هزار زباله گرد غیر رسمی در کشور وجود داردبیشتر این افراد توانسته‌اند غیر قانونی وارد مرزهای ایران شوند، مالیاتی پرداخت نمی‌کنند و در نهایت از هر دو طرف به آنها اجحاف می شود.

اما مسئله ای که وجود دارد این است که بر اساس آمار های غیر رسمی بیش از 4700 کودک زباله گرد وجود دارد که ۴۰ درصد آنان تنها نان آور خانه هستند و بین ۱۰ تا ۱۵ سال سن دارند. گفتنی است که افرادی که به عنوان زباله گرد کار می‌کنند عمدتا مرد هستند و با انواع بیماری‌ها مواجه هستند جدای از اینکه درآمد روزانه آنها بین ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان است.

اشتغال کودکان زیر 15 سال ممنوع است

یونیسف و سازمان ملل در جهت حمایت از کودکان، کارهای زیادی را انجام داده اند اما متاسفانه هنوز مشکل کار کودکان در جهان حل نشده است. کما اینکه در کشور ما نیز بر اساس ماد‌ه‌‌ 79 قانون کار، اشتغال به کار کودکان زیر 15 سال ممنوع و بر اساس قانون کار اگر یک کارفرما کودک زیر 15 سال را به کار بگیرد، متخلف خواهد بود و برای نخستین بار مجازات نقدی، بار دوم مجازات نقدی و حبس و بار سوم علاوه بر این موارد، کارخانه یا کارگاه پلمپ و پروانه کار فرد متخلف ابطال خواهد شد.

از سوی دیگر در ماد‌ه‌‌ 84 قانون کار پیش‌ بینی شده است که در مشاغل و کارهایی که ماهیت آن برای سلامتی یا اخلاق کارآموزان و نوجوانان زیان‌‌آور است، حداقل سن کار 18 سال تمام خواهد بود که تشخیص این امر با وزارت کار و امور اجتماعی است.

پیمانکاران یک رقابت ناسالم بین بچه ها ایجاد کرده اند

زهرا صدر اعظم نوری عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که چرا پیمانکاران شهرداری همچنان از  کودکان برای کار استفاده می کنند  و بین آنها چنین رقابتی برای مالک شدن سطل های زباله و جمع آوری پسماند به این روش ایجاد کرده اند گفت: زباله خشک دارای ارزش است و می‌تواند دوباره به چرخه مصرف برگردد طبیعی است که هرکس زباله بیشتری جمع آوری کند سود بیشتری نیز خواهد داشت. این کاری که پیمانکار به گفته شما انجام می‌دهد یک کار غیر اخلاقی است که یک رقابت ناسالم را بین بچه ها ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: تذکر های لازم را به معاونت خدمات شهری و مناطق داده ایم اما نمی‌توانیم در عملکرد فردی پیمانکاران ورود پیدا کنیم و باید از طریق قانون اقدام کرد.

صدر اعظم نوری درباره قوانین گفت: طبق قانون هر پیمانکار موظف است که نیروی غیر ایرانی را بکار نگیرد. از دیگر فاکتور ها نیز سن افراد است که باید لحاظ شود. هم اکنون شاهد یک سوداگری از طرف باند هایی هستیم که به دلیل سودآوری پسماندهای خشک تلاش می‌کنند هرچه بیشتر پسماند جمع آوری کنند.

او افزود: این سوداگران برای اهداف خود از هر راهی استفاده می‌کنند و حتی کودکان را اجاره می‌کنند. امروز جامعه ما با فقر دست و پنجه نرم می‌کند که با توجه به این شرایط بسیاری از خانواده ها به دلایل سطح اقتصادی خود هر شغلی را انتخاب می‌کنند و برایشان مهم نیست که یک کار چه تاثیری برروی سلامت جسمی و روحی فرزندانشان می‌گذارد.

این عضو شورای شهر تهران در پایان بیان کرد: سازمان های متولی مانند بهزیستی، وزارت کشور و... برنامه ریزی های کنند که این مسئله به صورت کلی حل شود و اینگونه نباشد که انگار در حال پاک کردن صورت مسئله هستند.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی