مسئول پذیرش انجمن اٌتیسم ایران:
خانواده های بیماران اتیسمی در برزخ تحریم / بلاتکلیفی وعده کمک هزینه یک میلیون تومانی دولت
رکنا: وضعیت مالی خانواده هایی که فرزند مبتلا به اتیسم دارند خوب نیست و به دلیل تحریم ها با مشکل دارو و گرانی مکمل روبرو هستند که دولت نیز به اقداماتش عمل نمیکند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، اٌتیسم اختلالی عصب_ رشدی است که در سه سال اول زندگی کودکان خود را نشان میدهد.از مهم ترین مهمترین علائم آن نقص در برقراری ارتباط، مشکل در تعاملات اجتماعی، وجود الگوهای محدود و تکراری در رفتار، علائق و فعالیت ها است. دانشمندان تاکنون درمان مشخصی برای این بیماری پیدا نکرده اند و هر خانوادهای در هر طبقهی اجتماعی و اقتصادی میتوانند فرزندی دارای اتیسم داشته باشند.
هزینه های توانبخشی و داروهای بیماران اٌتیسم بالاست
باید گفت که از هر 150 تولد در ایران یک کودک گرفتار اتیسم است و جامعه باید بیش از پیش به نیازهای بچه های اتیسم توجه کند. بنابراین فاطمه پیکانی مسئول پذیرش انجمن اٌتیسم ایران، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درخصوص مشکلات خانواده های دارای فرزند اٌتیسم چنین مطرح کرد: با توجه به خانواده هایی که ما با آنها در ارتباط هستیم، بیشرین مشکل مربوط به وضعیت مالی این خانواده ها است چرا که هزینه های توانبخشی و داروهای این خانواده ها فوق العاده بالا بوده و مدام باید از دارو استفاده کنند.
تحریم ها تاثیر منفی برروی بیماران اٌتیسم گذاشته است
پیکانی تاکید کرد: افراد مبتلا به اٌتیسم باید داروهای خود را به صورت منظم مصرف کنند اما متاسفانه تحریم ها تاثیر منفی بر روی روند درمان این کودکان گذاشته است، چرا که داروهای این کودکان به دلیل خارجی بودن پیدا نمیشود و یا بسیار گران هستند. این در حالی است که افرادی به دلیل استفاده از داروهای اعصاب باید مکمل استفاده کنند اما از آنجایی که خیلی از این خانواده ها از قشر متوسط یا ضعیف جامعه هستند با مشکل مواجه میشوند.
او با بیان اینکه وقتی بچه ها به دنیا میآیند در چند سال ابتدایی با مشکلی روبرو نیستند اظهار کرد: تشنج یا تاثیر محیطی باعث میشود یک بچه مبتلا به اتیسم شود که اگر بیماری او خفیف باشد قابل درمان است اما اگر شدید باشد کار را بسیار سخت میکند.
وی ادامه داد: این خانواده ها در پروسه درمان فرزندان خود با مشکل مواجه هستند چرا که کودکانی زیادی در هنگام مراجعه به پزشک ناآرام هستند و تنها تعداد اندکی وجود دارند که میتوان آنها را معاینه کرد. بنابراین نیاز است تا یک مراکز خاص برای درمان این کودکان در نظر گرفته شود چرا که این بچه ها در مراکز پزشکی که مربوط به عموم است نمیتوانند همکاری کنند.
دولت به قول هایش عمل نکرد
مسئول پذیرش انجمن اٌتیسم ایران در پاسخ به این سوال که دولت چه اقداماتی برای این افراد انجام میدهد گفت: دولت سال گذشته اعلام کرد که برای کلاس های توانبخشی و دارو کودکان کم تر از 5 سال کمک هزینه 1 میلیون تومانی در نظر گرفته است که حتی تصویب شد اما به اجرا نرسید.
کمبود مدرسه برای بچه های مبتلا به اتیسم
وی با اشاره به کم بودن مدارس اٌتیسم تصریح کرد: این بچه ها اگر به مدارس معمولی بروند به دلیل اینکه نمیتوانند با کودکان دیگر رقابت کنند از درس زده میشوند اگر به مدارس بچه های عقب مانده نیز بروند باز آنجا هم به دلیل اینکه در حد آنها نیست، پیشرفت نمیکند. این در حالی است که تعداد مدارس این بچه ها در تهران به 10 مدرسه نیز نمیرسد. البته کلینیک های خصوصی و مردم نهاد وجود دارد که در این زمینه کار میکنند.
پیکانی در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت شهرستان اصلا خوب نیست و افراد برای درمان فرزند های خود به دلیل نبود امکانات به تهران میآیند. بنابراین نیاز است تا در شهرستانها خیرین و مردم پای کار بیایند تا مراکزی را راه اندازی کنند.
خبرنگار: علی چاهه
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر