خداکرمی : بنزین باید لیتری 10 هزارتومان شود البته با افزایش وضعیت معیشتی مردم / نرخ بنزین بالا رفت، کیفیت پایین آمد/استفاده کارخانه ها از سوختی همچون مازوت
حجم ویدیو: 41.58M | مدت زمان ویدیو: 00:05:14

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،  قیمت بنزین بامداد 24 آبان ماه سه برابر شد. در کمتر از یکماه پس ازاین افزایش قیمت ، آلودگی هوا ، کشور را فرا گرفت، به شکلی که مدارس در روزهای پی یا پی تعطیل شد و هوای شهرها چون سمی به ریه شهروندان وارد شد و می شود.

هوای آلوده چندین سال است که با رسیدن به فصل سرد زندگی شهروندان بخصوص شهرهای بزرگ را مورد حمله می دهد ولی امسال ، آلایندگی هوا به حدی افزایش یافته و تفاوت هایش به شکلی است که ایده کاهش کیفیت بنزین در نگاه کارشناس هرروز جدی تر می شود.

ناهید خداکرمی –رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درخصوص اینکه تا چه میزان بنزین بی کیفیت در شدت آلودگی هوا امسال کشور بخصوص پایتخت اثرگذار بوده است چنین توضیح داد: در ابتدا باید تاکید کنم که  قیمت بنزین در ایران هنوز هم نسبت به قیمت جهانی بسیار پایین است. اشتباه دولت این بود که در طی سال ها، به تدریج  قیمت بنزین را افزایش نداد. همچنان هم باید به نرخ بنزین افزوده شود .به شخصه معتقد هستم  قیمت بنزین می تواند تا لیتری 10 هزار  تومان هم افزایش یابد. البته در کنار این افزایش قیمت باید ترمیم حقوق و دستمزدها و ارتقا سطح خدمات اجتماعی ما مدنظر قرار بگیرد. کاهش کیفیت بنزین مطرح است . پایشی که در هفته گذشته از جایگاه های بنزین در سطح شهر تهران انجام گرفته است میزان آلاینده های ناشی از بنزین در این جایگاه ها  را بسیار بالا اعلام کرده و این نتیجه نشان می دهد قطعا علی رغم آنچه که گفته شده است کیفیت بنزین کاهش نیافته است ، کیفیت دچار افت شده  و استاندارد های یورو 4 شاید عملی نشده باشد.

وزارت نفت در خصوص کیفیت بنزین توضیح دهد

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران بیان داشت : پیشنهاد این است که وزارت نفت در خصوص کیفیت بنزین توضیح دهد و اگر نتیجه این پایش از جایگاه های بنزین را اشتباه می داد با دلیل و مدرک و مستند این نتایج را اعلام کنند. یکی از مواردی که می تواند ایده کاهش کیفیت بنزین و افزایش و فراگیر شدن آلودگی هوا در کل کشور برپایه این پایش را پررنگ کند این است که نه تنها در تهران و کلان شهرهای دیگر بلکه در شهرهای کوچک نیز آلایندگی وجود دارد و به نظر می رسد که برای سوخت باید شفاف سازی صورت بگیرد.

استفاده کارخانه از سوخت غیرمعمول همچون مازوت

ناهید خداکرمی در ادامه به کارخانه های اطراف تهران اشاره داشت و افزود: به نظر می رسد  سیمان ری و حتی نیروگاه بعثت دارند از سوخت های غیرمعمول همچون مازوت استفاده می کنندکه خودش می تواند آلاینده های زیادی را ایجاد کند . ای کاش مسئولین ما شهامت تصمیم گیری در مورد اینکه پایتخت کجا باشد و انتقال پیدا کند را بیابند چرا که پایتخت ها باید مرکز سیاسی کشورها باشند درحالیکه تهران مرکز تجاری ، مرکز اقتصادی ، صنعتی .... است حتی کاروانسرای کشور هم هست. یعنی همه بار و اقلام کشور ، ابتدا وارد تهران می شود و ازاینجا در نقاط دیگر کشور پخش می شود خود این می تواند بر افزایش آلاینده ها اثرگذار باشد. به نظر می رسد که تنها  شهرداری باید به تکالیفی که برایش در خصوص هوای پاک تعیین شده عمل کند و مابقی ارگان ها نسبت به وظایف خود بی تفاوت هستند. کنترل آلودگی هوا نه تنها در تهران که در کل کشور به یک مدیریت یکپارچه نیاز دارد .همه سازمان ها باید دور یک میز بنشینند و همت کنند حتی فرد به فرد شهروندان نیز باید نسبت به وظیفه خود نسبت به هوای پاک موظف شوند.

ترس از تصمیم گیری داریم

رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در خصوص اینکه بخشی از آلودگی هوا به سوخت های خانگی بر می گردد و سوخت خانه ها از گاز است و می توان ازاین گاز،  برق استخراج کرد تا  این حد آلایندگی ایجاد نشود  چرا دولت در این خصوص موظف  نمی شود گفت: نقش دولت و تکلیفی که دارد به هر حال درست است که مهم است اما ما اکنون با بحران های دیگری در حال دست و پنجه نرم کردن هستیم. مشکل دولت این است که هم درگیر جنگ درونی است و هم جنگ بیرونی ،اگر درون کشور را به مردم بسپارند ، شاید نهادهای بخش خصوص بتوانند بهتر راه حل ارائه دهند و نسخه بپیچند. زیرا بحران هایی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم شاید موانع این شود که دولت بتوانند بعضی مواقع تصمیمات درستی برای تصمیات داخلی بگیرد . صنایع آلاینده و همانطور حمل و نقل  عمومی که بار به تهران می آورند می توانند با کمک های دولت سرو سامان بگیرند که در برابر یک کرختی در تصمیم گیری و عدم شهامت و حتی ترس از تصمیم گیری مشاهده می کنیم که امیدواریم این ترس برطرف شود تا دولت در کنار مردم و مردم در کنار شهرداری و همه در کنار هم بتوانند به تصمیم درستی رسیده وراهی برای برون رفت از مشکلات پیدا شود کماکان خیلی از شهرهای آلوده جهان که میزان آلایندگی بیشتری هم نسبت به ایران داشتند با چنین همدلی یکپارچه و همسان توانستند از بحث بحران و استرار در آلودگی  هوا خارج شوند.

 

وبگردی