زندگی فقیرانه سه خانواده در مدرسه متروکه / آنها همسایه زندان فشافویه هستند + فیلم
رکنا: روستا ، مدرسه دیگری ندارد . بچه های در سن تحصیل روستا ، هرروز سوار بر سرویسی که برایش تهیه شده است ، مسافت روستای آراد تا خانلق را طی می کنند تا در مدرسه آن روستا درس بخوانند. مسیری که محل تردد خودروهای سنگین است و خطر می تواند هر لحظه آنها را تهدید کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، دیوارهای ندامتگاه فشافویه که تمام می شود، تابلو راهنما ، مسیر جاده خاکی به سمت روستای آراد را نشان می دهد.ساختمان های روستا، فرسوده نیست . اکثرا رنگ نوسازی به خود گرفته است ولی در میان آن خانه های تازه شده ،سردری فروریخته و فرسوده ، خودنمایی می کند، ساختمان پیری که روزگاری صدای هیاهوی دانش آموزان در آن می پیچید. مدرسه بود پیش از این، اما اکنون سکونتگاهی برای ساکنان فقرزده منطقه شده است.
«18 سال پیش، به این مدرسه اسباب کشی کردیم . یکی از کلاس های بزرگ مدرسه اتاق نشیمن شد و کلاس کوچکتر اتاق استراحت و خواب . همسرم کارمند ندامتگاه بود ولی خرج زندگی با حقوقش تامین نمی شد، با کمک دهداری به این مدرسه آمدیم و خانه مان شد . وقتی به این مدرسه اسباب کشی کردیم ،دخترم کودک بود و الان جهیزیه آن را انتهای اتاق چیده ایم.»
این ها صحبت های یکی از ساکنان مدرسه روستای آراد است .مدرسه ای که نزدیک به 20 سال است خانه نیازمندان شده ولی هنوز اثر تخت سیاه بر روی دیوار خانه ها دیده می شود .
این زن و خانواده اش تنها ساکنان این مدرسه نیستند. کلاس های دیگر مدرسه نیز، دیگر از شکل و شمایل محل آموزش خارج شده ، روی تخت سیاه ها ،کاغذ دیواری آمده و به جای نیمکت ها ، اجاق گاز و دیگ و قابلمه نشسته است .
بزرگترین کلاس های مدرسه ،خانه همین زن و خانواده اش بود و در کلاسی دیگر مادر و دختری زندگی می کردند ، رو به روی اتاق آنان ، مردی دیگر با خانواده اش روزگار می گذراند.
دختر جوان اینگونه گفت:« 18 سالم است. دوست داشتم دانشگاه بروم ولی نشد. پدرم ما را ترک کرده و مادرم به تنهایی نمی تواند خرج زندگی را بدهد، از آرزوی دانشگاه رفتن گذشتم و کارگر کارخانه تنباکو شدم . »
آنها نیز 4 سال است که ساکن این مدرسه شده اند .می گوید :« جایی برای زندگی نداشتیم. پولی هم برای اجاره خانه نداشتیم . با کمک دهداری ، ساکن این مدرسه شدیم ...»
در ادامه حرفهایش گفت :« از ساکن بودن در این مدرسه خوشحال نیستیم از روی ناچاری مجبور به ماندن شده ایم . بارها به مادرم گفته ام از اینجا برویم ولی توان مالی اجازه نمی دهد.»
روستا ،مدرسه دیگری ندارد . بچه های در سن تحصیل روستا ، هرروز سوار بر سرویسی که برایش تهیه شده است ، مسافت روستای آراد تا خانلق را طی می کنند تا در مدرسه آن روستا درس بخوانند. مسیری که محل تردد خودروهای سنگین است و خطر می تواند هر لحظه آنها را تهدید کند.
تعیین مدیر و معلم برای روستای آراد برای آموزش و پرورش به صرفه نیست
معبودی – مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان تهران در خصوص اینکه فضای مدرسه روستای آراد ، چگونه تغییر کاربری داده است و محلی برای سکونت افراد کم توان مالی شده است به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت: روستای آراد ، کلا 6 دانش آموز ابتدایی در چند پایه تحصیلی دارد. برای آموزش و پرورش به صرفه نیست برای این تعداد دانش آموز ، مدیر و معلم تعیین و به این روستا مامور کند.
وی با تاکید بر اینکه با توافق خود اهالی روستا و دهداری آن منطقه چندین سال است که دانش آموزان این منطقه با سرویس از آراد به روستای خانلق منتقل شده و در مدرسه آن درس می خوانند ادامه داد: تعداد کم دانش آموز این روستا ،تنها به سال های اخیر بر نمی گردد ، همیشه آمار دانش آموزان روستای آراد کم تعداد بوده و از همه مهمتر اینکه در پایه های مختلف تحصیلی هستند. به همین علت ،مدرسه روستا در اختیار دهداری قرار گرفته است و دهداری نیز برای نگهداری و جلوگیری از تخریب مدرسه به صورت خیرانه و بدون دریافت پول به افراد بی بضاعت داده است که در آن زندگی کنند.
خبرنگار: آزاده مختاری
ارسال نظر