اکثر جانباختگان آنفولانزا خود درمانی کرده بودند/ کنترل موج اپیدمی آنفولانزا تا دو هفته آینده

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در موج اپیدمی برخوردهای هیجانی برای دریافت واکسن، باعث می شود افرادی که نیازمند واکسن هستند. از پاسخ به نیازشان محروم شوند. مردم عادی نباید هجوم بیاورند و سبب بازار سیاه و کمبود دارو شوند.

علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت اعلام کرد که هفته گذشته ۲۵ بیمار مبتلا به آنولانزا در کشور جان خود را از دست دادند و تلفات این بیماری از اول مهر امسال به ۸۱ نفر رسید. موج ابتلا به آنفولانزا و خبر فوت شدگان این بیماری، نگرانی هایی را در جامعه به وجود آورده است.

حسین عرفانی، رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، با اشاره به این که جای نگرانی نیست، گفت: توصیه اکید این است که دو دسته واکسن تزریق کنند. افرادی که در معرض خطر هستند و افرادی که با بیماران تماس دارند. افرادی که ایمنی بدنشان ضعیف است ممکن است بیماری سخت تری داشته باشند. کودکان 6ماه تا 5سال، بیماران مزمن عصبی، سالمندان بالای 65سال، خانم های باردار، بیماران مزمن تنفسی، قلبی و عروقی افرادی که چاقی مفرط دارند، افراد مبتلا به بیماری های کبدی و کلیوی، سرطان، دیابت، بیماری ها غدد و... باید در اولین زمان واکسن خود را دریافت کنند. افراد اگر واکسن نزدند، تا بهار سال آینده فرصت دارند که واکسن تزریق کنند و حدود 2هفته پس از تزریق سیستم ایمنی بدنشان مقاومت خودش را پیدا می کند. گروه دوم افراد در معرض تماس هستن و مشکل ایمنی ندارند اما مواجهات شغلی آنها در جمعه احتمال ابتلای آنها را بیشتر می کند. پزشکان، پرستاران، تکنسین های فوریت های پزشکی و... باید در اولین فرصت واکسن خود را دریافت کنند. در موج اپیدمی برخوردهای هیجانی برای دریافت واکسن، باعث می شود افرادی که نیازمند واکسن هستند. از پاسخ به نیازشان محروم شوند. مردم عادی نباید هجوم بیاورند و سبب بازار سیاه و کمبود دارو شوند.

او افزود: در هیچ جای دنیا واکسیناسیون همگانی برای واکسن آنفولانزا توصیه نمی کند واکسن آنفولانزا تعداد محدودی برای افراد خاص پیش بینی شده است. سازمان غذا و دارو یک میلیون و دویست و هشتاد دُز واکسن آنفولانزا توزیع کرده است. معاونت بهداشت نیز بالغ بر 200هزار دُز واکسن توزیع کرده است. با توجه به این که این واکسن دو هفته بعد سیستم ایمنی را مقاوم می کند، امیدواریم تا دو هفته دیگر موج اپیدمی آنفولانزا کنترل شود.

رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که در حال حاضر اکثر داروخانه ها، واکسن را با تعرفه دولتی و با نسخه پزشک در اختیار هموطنان مان قرار می دهند، تاکید کرد: تعرفه دولتی بین 30 تا 35 هزار تومان است چرا که دو نوع واکسن وجود دارد. این واکسن به طور رایگان در اختیار بیمارانی قرار می گیرد که با بیماری شدید به بیمارستان مراجعه می کنند.

عرفان در پاسخ به این سوال که آنفولانزا در تمام دنیا وجود دارد اما به نظر می رسد کشته های تهران زیاد است، گفت: مگر چند کشته داده ایم؟ البته جای  تاسف دارد که آنفولانزا در ایران کشته بگیرد اما اکثر فوت شدگان بیماری مزمن زمینه ای داشتند یا خود درمانی کرده اند و در دوره خود درمانی داروی اشتباه مانند کورتون مصرف کردند اکثر بیماران وقتی از خود درمانی نتیجه نمی گیرند با حال بد به بیمارستان مراجعه می کنند. در 2 تا 3 درصد آنفولانزاها، بیماری شدید می شود و 10 درصد از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می کنند مشکلات ریه و تنفسی پیدا می کنند. از آن موارد حدود 30درصد علیرغم درمان مناسب و با توجه به وخامت حال، بیمار جان خود را از دست می دهد.

خبرنگار: پریسا هاشمی

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

وبگردی