چه داروهایی را آمریکا به صورت مستقیم تحریم کرده است/ وضعیت فعلی بازار دارو چگونه است؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری رکنا، چند روز پیش وزیر بهداشت در نامه ای به مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا تهیه و واردات غذا، دارو و تجهیزات پزشکی را هدف گرفته است بیان داشت که  ادعای آمریکادر خصوص این که ایران را تحریم دارویی نکرده است بی اساس است و  عملا با توقف مراودات بین المللی بانکی و اعمال محدودیت در معامله شرکت‌های ایرانی و خارجی، سلامت  ایرانیان را نشانه گرفته است .وزیر بهداشت در این نامه با هشدار درباره عوارض خطرناک تحریم دارو و تجهیزات پزشکی بر درمان بیماران از جمله مبتلایان به سرطان از سازمان جهانی بهداشت و سازمان ملل خواست ،ساکت ننشیند و در برابر تحریم‌های یک جانبه و ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران اقدام ضروری به عمل آورند.

 این نامه در حالی مطرح شده است که به گفته مسئولان تلاش ها برای رفع کمبود دارو در ایران از سوی وزارت بهداشت به صورت جدی ادامه  داد و کمبود هر یک قلم دارو، می‌تواند تعداد زیادی از مردم را به مشکل بیندازند.

کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت  با بیان اینکه هیچ بازار دارویی در دنیا نمی‌تواند، ادعا کند که دچار کمبود دارویی نیست به رکنا گفت : اگر در بازار های دارویی دنیا جست‌وجو کنید فهرستی به نام اقلام کمبودی اعلام می‌شود که در حال حاضر اقلام کمبودی ما به طور میانگین در استان های مختلف حدود 21 قلم دارو است.

جهانپور ادامه داد: کمبود دارو سیال است. یعنی روز به روز و هفته به هفته ممکن است در این فهرست تغییراتی ایجاد شود. این عدد در زمان خودش بالا نیست. کمااینکه نسبت به سال گذشته و در آغاز تشدید تحریم ها شاید یک سوم فهرست سال گذشته باشد. اما اقلام خاصی ممکن است جزو این 21 قلم باشد. ایالت متحده آمریکا تمام تلاش خود را بکار گرفته است تا به نوعی از این مسیر ایران را تحت فشار قرار بدهد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره کمبودها اظهار کرد: نمونه های بارزی مثل رادیو تراپی، کبات، داروهای بیماران موکوپلی ساکاریدوز که بعضا ممکن است انحصاری بوده، شرکت های آمریکایی با همراهی یا تحت فشار دولت آمریکا به صورت مستقیم این داروها را رسما و علنا در اختیار ایران نمی‌گذارند. مواردی را که گفتم به هیچ عنوان مالی نیست. آنها مستقیما  این داروها را تحریم کرده اند اما در بقیه موارد مثل تهیه دارو، مواد اولیه و تجهیزات پزشکی از سایر کشور ها مشکلاتی را ایجاد کرده اند. آمریکا در ظاهر ادعا می‌کند که تحریم ها شامل غذا، دارو و تجهیزات نمی‌شود اما عملا با تحریم مالی و تبادلات بانکی و انتقال پول در عرصه مانع اساسی برای ما ایجاد کرده است.

جهانپور با بیان اینکه آمریکا تلاش کرده است تا ورود این مواد را متوقف کنند تشریح کرد: اگر آمریکا تا امروز موفق نشده به دلیل این است که ما در موارد مختلف حتی با تاخیر، توانسته ایم از ظرفیت های موازی را در عرصه بین الملل ایجاد کنیم تا این امکان برای مردم وجود داشته باشد که دسترسی به دارو و تچهیزات پزشکی داشته باشند.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: اگر تحریم ها تاثیر عمده بر بازار دارویی کشور نذاشته است، ناشی از نخواستن ایالت متحده نیست بلکه به دلیل نتوانستن آنهاست. ظرفیت و توان تولید داخلی در کنار ظرفیت های بین المللی که وجود داشته و درباره جزییات آن در شرایط فعلی نمی‌توان صحبت کرد، این فضا را ایجاد کرده است تا ما بتوانیم دسترسی مردم را به دارو حفظ کنیم. اگر چه در برخی موارد خاص به خصوص آنهایی که انحصاری هستند متاسفانه این مورد باعث ایجاد کمبود شده و در کیفیت و روند درمان زنان و کودکان این مرز و بوم تاثیر گذاشته است.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی