سوءاستفاده از نیت انسان دوستانه مردم در قالب جمع‌آوری اینترنتی کمک‌های مردمی

به گزارش رکنا ، مراکز حمایتی مثل بهزیستی، کمیته امداد و هلال احمر پایگاه‌هایی را در فضای مجازی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی در حوزه‌های مختلف پیش بینی کردند که شناسه معتبر دارد ولی برخی از افراد سودجو با شبیه‌سازی این بستر سوء استفاده از نیت مردم می‌کنند.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: مردم نسبت به جمع‌آوری اینترنتی کمک‌های مردمی برای مناطق زلزله‌زده و نیازمندان هوشیار باشند.

سید مصطفی مرتضوی افزود: مراکز حمایتی مثل بهزیستی، کمیته امداد و هلال احمر پایگاه‌هایی را در فضای مجازی برای جمع‌آوری کمک‌های مردمی در حوزه‌های مختلف پیش بینی کردند که شناسه معتبر دارد ولی برخی از افراد سودجو با شبیه‌سازی این بستر سوء استفاده از نیت مردم می‌کنند.

وی بیان کرد: کمک به مردم نیازمند و یا زلزله‌زده باید از طریق سامانه‌ای که نهادهای حمایتی اعلام می‌کنند انجام شود نه سایر بسترهایی که از سوی افراد مجرم اعلام می‌شود.

رئیس پلیس فتا استان اصفهان ادامه داد: شناخت درگاه‌های معتبر الکترونیکی از سایر درگاه‌ها مهم است که داشتن کدمجوز و اعتبار و همچنین قرارگرفتن بر روی وب سایت معتبر از جمله این شاخضه‌هاست.

وی با بیان اینکه سواد رسانه‌ای و دانش کافی از الزامات کار در فضای مجازی است، خاطرنشان کرد: افرادی که دانش کمتری در این حوزه دارند از مشاوره و راهنمایی افراد معتبر استفاده کنند و یا کمک‌ها و اقدامات مالی خود را از دیگر روش‌ها انجام دهند.

سرهنگ مرتضوی با اشاره به کلاهبرداری‌های اینترنتی تصریح کرد: بخش زیادی از پروندهای کلاهبرداری فضای مجازی و مجرمانه بر اساس بی‌اطلاعی از قوانین و آگاهی عمومی تشکیل شده و افراد مال و اموال خود را از دست داده و یا دچار چالش‌های اجتماعی شدند.

وی هوشیاری و آگاهی در فعالیت فضای مجازی را مهم بیان کرد و گفت: آگاهی و هوشیاری از مولفه‌های مهم برای پیشگیری از جرم و فرصت‌سازی برای مجرمان است که کاربران در این حوزه‌ها دقت داشته باشند.

وی یادآورشد: طمع به کسب منفعت و درآمدهای غیرمشروع موجب بروز مشکلات و آسیب‌های زیادی برای افراد شده است.

۸۲ درصد از مجموع جرایم فضای مجازی در این استان مربوط به حوزه اقتصادی است.

بر اساس اعلام پلیس فتای استان اصفهان جرایم اقتصادی در ۶ ماه گذشته از سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰۰ درصد رشد داشت و ۲ برابر شده و ۳۶ درصد از جرایم شبکه‌های اجتماعی مربوط به موضوعات اخلاقی است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.