راز  کارتخوان‌های مشکوک در طلافروشی‌های سنندج !

در بحبوحه تبلیغات دولت الکترونیک کارتخوان‌ها یا همان دستگاه‌های پوز به عنوان وسیله‌ای برای ردو‌بدل کردن پول و حذف پول کاغذی جای خود را در میان مردم به‌ویژه اصناف و بازاریان باز کرد. دیری نگذشت وابستگی اصناف به این وسیله جایگزین پول کاغذی به جایی رسید که حداقل یک دستگاه پوز روی پیشخوان هر مغازه دیده می‌شد اما از وقتی دولت اعلام کرد که تصمیم دارد وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی را کم کند و بیشتر روی درآمدهای مالیاتی متمرکز شود، بررسی تراکنش‌‌های بانکی جدی‌تر شد و برخی اقشار پردرآمد تلاش کردند با حذف دستگاه‌‌های کارتخوان و یا ایجاد دستگاه‌های پوزی که به‌نام صاحب مغازه نیست، میزان واقعی درآمدهایشان را کتمان کرده و از پرداخت مالیات واقعی‌شان شانه خالی کنند.

در این میان برخی طلافروشان به‌دلیل حجم بالای پولی که روزانه در هر معامله جا‌به‌جا می‌کنند از این قافله جا نمانده‌اند. در شهر سنندج، 135 مغازه طلافروشی دارای مجوز مشغول به فعالیت بوده که اکثر آنها درخیابان امام‌خمینی(ره) و بازار این شهر مستقرند. دستگاه‌های پوز در برخی از این مغازه‌های طلافروشی به اسم صاحب آن نبوده و به اسم جاهای دیگر همچون سوپرمارکت، بوتیک، آرایشگاه و یا هر جای دیگری غیر از طلافروشی ثبت شده و فروش‌های روزانه‌شان که گاهاً به بالای چند صدمیلیون تومان هم می‌رسد به این شیوه از چشم ماموران مالیاتی پنهان می‌ماند!

حساب‌های بانکی طلافروشان سنندجی بررسی نمی‌شود!

با چند نفر از طلافروشان سنندجی موضوع فرار مالیاتی از طریق تخلف در کارتخوان‌ها را مطرح کردیم اما منکر وجود چنین تخلفی در مغازه‌های طلافروشی شدند. این موضوع را با یک طلا فروش دیگر در بازار سنندج در میان گذاشتیم. وی نظر متفاوتی داشت که در ادامه می‌خوانید:

صابر. ج در این‌باره به خبرنگار تسنیم گفت: من خودم شخصاً مواردی را مشاهده کرده‌ام که یک طلافروشی چندین دستگاه کارتخوان داشته و هر کدام از آنها را نیز به اسم جاهای مختلفی ثبت کرده است.»

وی افزود: با توجه به اینکه اداره مالیات مجوز بررسی حساب‌های طلافروشان را ندارد درآمد واقعی طلافروشی به این طریق از دید اداره مالیات پنهان می‌ماند.

چند دستگاه کارتخوان به اسامی مختلف در یک طلافروشی، به‌معنای فرار مالیاتی نیست!

در مورد تخلفی که از طریق کارتخوان‌ها در برخی طلافروشی‌های سطح شهر صورت می‌گیرد از رئیس اتحادیه طلافروشان پرسیدیم.

خالد بامشاد رئیس اتحادیه طلافروشان شهرستان سنندج به خبرنگار تسنیم گفت: اگر چندین دستگاه کارتخوان به اسامی مختلف در یک مغازه باشد لزوماً به‌معنای تخلف و فرار مالیاتی نیست. چراکه برخی از آنها مجبور به انجام چنین کاری هستند.

بامشاد

با ارائه مثالی آن را چنین توضیح داد: تعدادی از طلافروش‌ها خرید و فروش طلای آب شده را انجام می‌دهند، در طلای آب شده سود بسیار کم و مثلاً در یک کیلو طلا که 400 میلیون تومان می‌ارزد تقریباً 200 هزار تومان آن سود است. حال اگر این مبلغ از طریق کارتخوان جابجا شود از دید اداره مالیات همه 400 میلیون تومان را درآمد حساب کرده و مالیات را نسبت به آن در نظر می‌گیرد که غیرواقعی و ناعادلانه است چون درآمد حاصل از این معامله فقط 200 هزار تومان بوده است.

اداره مالیات کردستان تراکنش‌های مشکوک بانکی طلافروشان را بررسی می‌کند

علیرضا الوندی، مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان در رابطه با تخلفاتی که از طریق تعدد کارتخوان‌های موجود در مغازه‌های طلافروشی صورت می‌گیرد، به خبرنگار تسنیم گفت: متأسفانه امکان چنین تخلفانی نه تنها در استان بلکه در کل کشور نیز وجود دارد اما با این وجود ما بر اساس مدارک و بررسی تراکنش‌های مشکوک بانکی تا حدی می‌توانیم این موارد را شناسایی کنیم.

وی با اشاره به راهکار جلوگیری از فرار مالیاتی از طریق کارتخوان‌ها اظهار کرد: بر اساس توافقنامه بین بانک مرکزی و سازمان مالیاتی، باید تمام دستگاه‌های پُز در مغازه‌ها جمع‌آوری شده و به جای آن یک صندوق فروش قرار داده شود که قابلیت اتصال به تنها یک دستگاه پوز را دارد.

مدیرکل امور مالیاتی استان کردستان با اشاره به لزوم همکاری اتاق اصناف در اجرای طرح صندوق فروش در مغازه‌ها افزود: از سال 96 به مدت دو سال، این فرصت به اصناف از جمله طلافروشی‌ها داده شده که به صندوق فروش مجهز شوند در غیر اینصورت واحدهایی که تا پایان سال‌جاری این قانون را اجرا نکنند، برخورد قانونی می‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.