ورود گردشگران به «میانکاله» ممنوع شد
رکنا:ورود گردشگران به پناهگاه حیات وحش «میانکاله» موقتا ممنوع شد
میانکاله شبهجزیرهای در انتهای جنوب شرقی دریای خزر است که در ۱۲ کیلومتری شمال شرقی بهشهر در استان مازندران واقع شده و از نیم قرن پیش تا کنون به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین شده است. این منطقه که زیستگاه اصلی و محل تخمگذاری ماهیان خزری به ویژه کپور، کفال و خاویار است، هر سال جمعتی از پرندگان مهاجر را در خود جای میدهد و یکی از استراحتگاههای فوک خزری ـ گونه در معرض خطر ـ به شمار میآید و به این خاطر جایگاه آن از سال ۱۳۵۳ به عنوان پناهگاه حیات وحش و ذخیرگاه زیستکره ارتقاء یافته و تحت حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
میانکاله با تالابهای همجوار در سال ۱۳۵۴ به عنوان یکی از سایتهای کنوانسیون رامسر ثبت شد و یک سال بعد هم به خاطر وجود میراث فرهنگی، آثار و ابنیه تاریخی و زیباشناختی به عنوان یکی از ذخیرگاههای زیست سپهر به کمیته برنامه انسان و کره مسکون یونسکو پیوست.
اداره محیط زیست بهشهر در چند روز گذشته با نصب بنر، ورود به این منطقه حفاظت شده را برای گردشگران ممنوع کرده است. علت این برخورد، رهاسازی و انباشت بیش از حد زباله، وقوع آتشسوزیهای مکرر و تهدید زیستگاه و حیات وحش اعلام شده است.
این نخستینبار نیست که ورود گردشگران به منطقه میانکاله ممنوع شده است. در سال ۱۳۹۴، محیط میانکاله محصور و ورود گردشگران با هماهنگی میسر بود. در سال ۱۳۹۵ ورود خودرو به این منطقه محدود شد. با این وجود در سالهای گذشته راه برای ورود برخی گروهها بویژه در فصل مهاجرت پرندگان باز بوده است. ورود به پناهگاه حیات وحش میانکاله معمولا بدون توجه به ظرفیت و آستانه تحمل منطقه اتفاق میافتد. هرچند میانکاله یکی از ذخیرگاههای زیستکره به شمار میآید و محل تخمگذاری گونههای خاص دریای خزر است اما هنوز مسیر ویژه حرکت گردشگران در این منطقه مطابق استانداردهای چنین محیطهایی مشخص نشده و تردد گردشگران معمولا بدون کنترل انجام میشود.
مدیر محیط زیست بهشهر دو سال پیش در خبری اعلام کرده بود که در تعطیلات نوروز روزانه یک هزار نفر به این منطقه وارد شده بودند.
محیط زیست بهشهر اکنون اعلام کرده است: «این پناهگاه حیات وحش از ابتدای سال ۹۸ همزمان با آغاز تعطیلات نوروز تا کنون پذیرای حجم زیادی از مسافران و گردشگران بوده که تا اطلاع ثانوی از ورود آنها به این منطقه جلوگیری میشود.»
مهران حسنی ـ معاون گردشگری استان مازندران ـ که در جریان جزئیات این تصمیم محیط زیست قرار نداشت به ایسنا گفت: شنیدهام که چنین اتفاقی رخ داده است. اگر چنین تصمیمی گرفته شده لازم است اداره محیط زیست بهشهر ممنوعیت ورود گردشگران به منطقه میانکاله را رسما به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران اعلام کند که تا کنون ابلاغ رسمی نداشته است.
وی افزود: برای جلوگیری از ورود گردشگران به منطقه حفاظت شده لازم است ما ابلاغ رسمی اداره محیط زیست را به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تهران ارائه دهیم تا از طریق آنها به آژانسهای گردشگری برای خودداری از اجرای تور به این منطقه اطلاعرسانی شود که هنوز این اتفاق رخ نداده است. از طرفی نیاز است ما هم بررسیهایی را انجام دهیم تا علت این ممنوعیت مشخص شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر