متاسفأنه بر نامه های با نشاط به مراتب کمتر از برنامه های ماتم زا است
نمکی : وضع بهداشت روان در کشور پریشان است
رکنا: بیش از یک ماه است که دکتر سعید نمکی سکان وزارت بهداشت را به دست گرفته و با رویکردی جدید شعار «توجه به پیشگیری» را در اولویت برنامههای خود قرار داده است.
فراهم کردن زیرساختهای مناسب برای «اجرای برنامه پزشک خانواده»، «نظام ارجاع» و همچنین «پرونده الکترونیک سلامت» از دیگر برنامههایی است که در سال آینده اجرا خواهد شد. به گزارش «ایران» دیروز وزیر بهداشت در نشست خبری با اصحاب رسانه از دیگر دغدغه هایش و اقدامات صورت گرفته در مورد تأمین و قیمت دارو، پرداخت مطالبات بازنشستگان و استقرار پرونده الکترونیک سلامت هم گفت. او توضیح داد: سال 98، سالی نسبتاً پرتلاطم خواهد بود، که به دلیل فشار تحریمهای ظالمانه شرایط ویژهای را تجربه کنیم اما تمهیداتی را در زمینه تهیه دارو و تجهیزات اساسی اندیشیدهایم.
البته با پیگیری لحظه به لحظهای وضعیت ارزی که قرار است به حوزه دارو اختصاص یابد، ارز مورد نیاز برای دارو و تجهیزات پزشکی اساسی را تا پایان بهار آینده تأمین میکنیم. در حال حاضر نگرانی برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نداریم و مکانیزمهایی برای دور زدن تحریمها اندیشیدهایم بنابراین نگرانی عمدهای در زمینه تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بویژه در حوزه داروهای اساسی مانند داروهای بیماران خاص و صعب العلاج نداریم.وزیر بهداشت تأکید کرد: با توجه به اینکه باید ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو محاسبه شود، افزایش قیمت در حوزه دارو به همان افزایش سنواتی ۱۰ تا ۱۵ درصدی محدود خواهد شد. از این رو با توجه به شرایط کشور با این افزایش قیمت، فشاری به مردم وارد نمیشود.دکتر نمکی درباره استقرار پرونده الکترونیک سلامت، اظهار داشت: پرونده الکترونیک سلامت، پزشک خانواده، نظام ارجاع و... از تکالیف قانونی برنامه پنجم و ششم توسعه است. متأسفانه علیرغم اینکه همکارانمان در این حوزه فعالیتهایی انجام دادهاند اما به نتیجه قابل قبولی دست نیافتیم. استقرار پرونده الکترونیک سلامت اصلیترین ریل سیستم ارجاع و پزشک خانواده است. حال اگر پزشک خانواده و سیستم ارجاع را اجرا کنیم اما اتوبان ورود و خروج آن را ایجاد نکنیم، موفق نخواهیم بود. بنابراین باید پرونده الکترونیک سلامت را پیش ببریم که البته در گذشته به صورت جسته و گریخته اقداماتی برایش انجام شده بود. من ابتدا یک مدیر برای این اقدام منصوب کردم.
وی در ادامه به استقرار پرونده الکترونیک سلامت تا پایان بهار آینده اشاره کرد و گفت: اجرای نسخه نویسی الکترونیک از سوی بیمه سلامت در شهرها آغاز شده است. اگر بتوانیم پایلوتهای موفقی را در این حوزه اجرا کنیم، نواقص اصلاح میشود و استقرار در سطح ملی با زمان کمتری پیش میرود. همزمان با استقرار پرونده الکترونیک، روی سیستم ارجاع و پزشک خانواده هم کار میکنیم. با این اقدامات علاوه بر ریلگذاری ساختاری، تقاضاهای القایی کاهش یافته است و نسخه نویسیها بهبود مییابد. در عین حال هزینههایی که بیجهت بر دوش نظام سلامت است، از بین میرود و همپوشانی بیمهای مدیریت میشود.وی اظهار کرد: در حال حاضر ما ۷۰۰۰ میلیارد تومان از تأمین اجتماعی طلب داریم البته آنها قرار است این هفته مبلغی از بدهیها را پرداخت کنند با این پرداخت از سوی تأمین اجتماعی، اولین قدم برای بهروز کردن پرداخت کارانههای پرستاران و پس از آن پرداخت معوقات بازنشستگان برداشته خواهد شد.دکتر نمکی در ادامه وضع بهداشت روان در کشور را پریشان عنوان کرد و گفت: ما یکی از افسردهترین جوامع جهان هستیم؛ چرا که به بهداشت روان توجه نمیکنیم. متأسفانه در کشور ما برنامههای فرحزا به مراتب کمتر از برنامههای ماتمزا است. این چه شیوهای است که سریال میگذاریم و در پایان آن از پزشکی قانونی، بهشت زهرا و غیره تشکر میشود. این تفکر، تفکر ماتم زا است درحالی که باید به سمت نشاط آفرینی حرکت شود؛ مبحثی که بارها رهبر معظم انقلاب به آن اشاره داشتند.وی ادامه داد: ۲۸ سال پیش و زمانی که در وزارت بهداشت بودم، به بهداشت روان در وزارتخانه توجه کردم و حتی به بهورزها یاد دادیم که با مشاهده اولین نشانه از کج خلقی و بد رفتاری روانی، فرد را ارجاع دهند. در این حوزه دو مبحث پیشگیرانه را بشدت پیگیریم؛ ابتدا اینکه نشاطآفرینی را احیا کنیم و بعد از آن هم رسیدگی به بیماران روانی مدنظر است.
وزیر بهداشت افزود: امروز در دنیا ایزوله کردن بیمار روانی را خیلی جایز نمیدانند. باید به نحوی عمل کنیم که بیماران روان احساس وخامت حال نکنند. از طرف دیگر باید با توسعه بخشهای روانپزشکی ویژه بتوانیم بازتوانی بیماران روان را داشته باشیم. این مباحث را به عنوان اولویت در وزارت بهداشت پیگیری می کنم.وی همچنین پرداخت افزایش تعرفه در سال آتی را از جیب بیمهها و دولت اعلام کرد وگفت: در قالب طرح تحول سلامت قرار است که از نیازمندان دستگیری شود. حمایت از ساکنان نقاط محروم و فرودستان به عنوان اولین اولویت طرح تحول سلامت مطرح بوده و هست. کاهش آسیب پذیری مردم بویژه در تحولات سال آتی، مد نظر است. بر همین اساس در قالب طرح تحول اقتصادی در طرح تحول سلامت، ساماندهی در ارائه خدمات، کاهش هزینههای القایی و کاهش پرداخت از جیب بیماران را پیگیریم. اما اینکه کاهش پرداخت از جیب بیماران را چگونه مدیریت خواهیم کرد باید بگویم تردید نکنید که تمام انرژی ما به سمت کاهش هزینههای مردم خواهد بود.
بر همین اساس سه پکیج اصلی را در این زمینه مد نظر داریم؛ کاهش پرداخت از جیب بیماران، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج و ماندگاری طبیب در نقاط کمتر برخوردار که البته مدل جدیدی را به این منظور خواهیم داشت، این سه بسته بشدت حمایت میشود.دکتر نمکی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره سرانجام چگونگی تخصیص 500 میلیون یوروی صندوق توسعه ملی، تأکید کرد: طبق گزارشی که به من داده شد، این پول به دانشگاهها پرداخت شده است. دانشگاه های علوم پزشکی نیز مکلف بودند که این پول را برای دارو و تجهیزات پزشکی هزینه کنند. این که برخی شرکتهای پخش بگویند ریالی از این محل به آنها داده نشده است، مقداری بیانصافی است. از طرفی هم با رئیس دانشگاهی که این پول را در جایگاه خود هزینه نکرده باشد، قطعاً برخورد میکنم و اگر جابه جایی در هزینه کرد این پول اتفاق افتاده باشد، این جا به جایی به سمت هدف اصلی هدایت خواهد شد. چگونگی هزینه کرد این پول را تا آخرین مرحله پیگیری خواهم کرد و مطمئن باشید که این مبلغ در درستترین جایگاه خود هزینه خواهد شد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر