سید عباس صالحی، وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام خود گفت: در چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، توانمندی هنرمندان طراح ایران زمین را شاهد هستیم. طراحانی که نشان دادند، حفظ سنت‌های نیک در پوشش - که میراث چند هزار ساله آن باقی است - نمی‌تواند در آراستگی و زیباپوشی خلل ایجاد کند و در تناقض باشد.

 وی افزود: هنگامی که به میراث پوشش ایرانیان در طول تاریخ نگاه می‌کنیم، جهانی از بی‌نهایت گزاره، نشانه و نماد می‌بینیم که میان بدن و تن با هستی پیرامونی پیوستی عمیق به وجود آورده است؛ چه اینکه پوشش، در بافتی از ساحت نمادین اجتماعی حضور مؤثر دارد و بدن، مکان و کالبدی برای بهره‌گیری از پوشش است. پوششی که افزون بر محافظت، کارکردها و نقش‌های دیگری را همچون فرهنگ، هنر، پیشینه و مناسک، در آن می‌توان بازیابی کرد.

صالحی اظهار کرد: نگاه باورمند ایرانیان خداجو در پیش و پس از اسلام افزون بر حجاب و عفاف، همواره به‌دنبال زیبایی و تناسب فرهنگی- ملی پوشش بوده است و همین نگاه است که طراحان و آفرینندگان لباس در ایران و کشورهای اسلامی را با نگاه غربی آن - که بیشتر بدنمندی و اندام‌گرایی را دنبال می‌کنند- متفاوت کرده است.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی گفت: تعیین موضوع و نقش مکران به‌عنوان محور طراحی و آفرینش‌های هنری جشنواره، نشانه توجه برنامه ریزان و فرصت‌های پنهان برای طراحان و تولیدکنندگان است که می‌تواند الگوهای پنهان پوشش نواحی گوناگون فرهنگ ایرانی را به عرصه‌های عمومی و جهانی بازنمود کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای فرهیختگان هنرمند، صنعتگران توانمند و تولیدکنندگان گرانقدر- که به تعالی هنر و پیشرفت ایران اسلامی در کنار دانشمندان دانشگاهی و فرهیختگان علمی کشور می‌اندیشند- بهترین‌ها را آرزومندم.

لباس و پوشش، یکی از ابعاد مهم فرهنگی و اقتصادی هنر

معصومه ابتکار در این مراسم گفت: با ورود به دهه پنجم انقلاب پیام رهبر معظم انقلاب برای ورود به گام دوم انقلاب ابعاد بسیار مهمی را در برمی گیرد از جمله توجه به اینکه ایران جزو کشورهایی است که بسیاری از سرمایه‌هایش هنوز دست نخورده است، همین طور پیامی که ریاست جمهوری هم داشتند که دولت آمادگی کامل برای ورود به دهه پنجم انقلاب دارد و استفاده از ظرفیت‌های عظیم که عمده این ظرفیت‌ها به دست جوانان، هنرمندان، طراحان و اندیشمندان محقق خواهد شد، این‌ها همه موقعیت بسیار خطیری را برای کشور فراهم می‌کند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: مراسم هشتمین دوره مد و لباس فجر در حال برگزاری است، یکی از ابعاد مهم فرهنگی و اقتصادی هنر بحث لباس و پوشش است و به‌دلیل تنوع بسیار بالای فرهنگی و قومیتی در کشور از ظرفیت‌های بالایی برخوردار هستیم که شاید کم نظیر باشند البته در دنیا هم تنوع قومیتی وجود دارد؛ اما ایران با این پیشینه تاریخی، صنایع دستی و ویژگی زیباشناختی صنایع دستی و تنوع در هر قومیتی بیشتر قابل توجه است.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: نگاه‌ها فقط نباید به سمت بازار داخلی باشد بلکه باید یک نگاه جهانی داشته باشیم چراکه پیشرفت در صنعت مد ولباس برای گردشگری هم جاذبه محسوب می‌شود بنابراین باید بیش از پیش برای گردشگران خارجی تلاش کنیم تا مد و لباس ایرانی برای گردشگر خارجی هم جاذبه داشته باشد.

وی بیان کرد: بعد اقتصادی و اشتغالزایی در زمینه مد و لباس کار بزرگی است که حداقل 50 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد که می‌تواند ظرفیت‌های جدیدی را برای تولید، هنر و طراحی فراهم کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

الهه زارعی

وبگردی