داشتن دانشجوی کارآفرین در گرو تغییر در برخی آییننامهها است
رکنا: مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اعتقاد بر این که دانشجویان باید احساس کنند در سرنوشت خود سهیم هستند، عنوان کرد: در این راستا سامانه جامع نشریات را راه اندازی کرده ایم تا فضای دانشگاه به سمت استانداردها برود.
به گزارش رکنا، عسکری مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این باره اظهار کرد: ما علی رغم تمام مشکلات اقتصادی تمام الزامات را فراهم کرده ایم زیرا باید عزمی جدی داشته باشیم. 30 هزار آثار به دست ما رسیده که نشان دهنده خروج دانشگاه از رخوت است.
وی با بیان این که در جشنواره قرآن و عترت شاهد حضور 350 هزا نفری دانشجویان در فعالیت های قرآنی بودیم، ادامه داد: در دولت یازدهم و دوازدهم توجه زیادی به مبانی انقلابی در دانشگاه ها شده است و از خانواده های شهدا در دانشگاه ها تجلیل به عمل آمد همچنین حضور دانشجویان در پیاده روی اربعین و کنگره شهدا نشان از مشارکت مسوولانه بخش فرهنگی وزارت علوم و سازمان بسیج دانشجویی است و ما ناگزیریم تا برنامه ریزی اقتضایی متناسب با دانشگاه ها را داشته باشیم و در جهت تقویت دینی حرکت کنیم.
عسکری با بیان اینکه در محیط فرهنگی نباید نگاه از بالا به پایین داشت اضافه کرد: ملزم هستیم تا برای جلب مشارکت بیشتر دانشجویان از طریق بهبود روش ها ضریب نفوذ خود را در دانشگاه ها بالا ببریم تا سبب نشاط در دانشگاه ها شود.
وی افزود: دانشگاه قلب تپنده جامعه است و معاونت فرهنگی دانشگاه ها می توانند قلب دانشگاه ها باشند عناصر فرهنگی باید مواجه عقلانی با مسائل داشته باشند و در دانشگاه ها باید نقادی عالمانه باشد و آستانه تحمل مدیران فرهنگی بالا برود و با کم کردن اشتباهات سهوی دانشجویان خلاقیت در برنامه های فرهنگی را بالا ببریم و مهارت های نوآورانه در دانشجویان را فعال کنیم.
عسکری با بیان این که خلاقیت اسم رمز مشارکت بیشتر برای فعالیت های فرهنگی است، تصریح کرد: هنر یک مدیر فرهنگی این است که مسأله را به یک پروژه تبدیل کند و به صورت تیمی بر روی مسائل کار کنند تا تیمی کار کردن از اردون دانشگاه شروع شود و به عنوان مدلی موفق به بقیه دانشگاه ها سرایت کند.
ایجاد شبکه افکار سنجی دانشگاه های دولتی ایران
مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در این نشست گفت: یکی از بحث های مورد توجه، موضوع بحران مخاطب وکمی مشارکت دانشجویان است. ما برای مجموعه های فرهنگی شش هزار نفری و بالاتر کار فرهنگی انجام می دهیم و باید مخاطبان خود را بیشتر کنیم.
دکتر زهرا پارساپور با اشاره به این که برای شروع هر فعالیتی باید ابتدا خودمان به آن فعالیت باور داشته باشیم وسپس مطمئن از نتیجه باشیم، گفت: صرف بودجه برای هر فعالیت فرهنگی که حس کنم مخاطب ندارد قابل تامل است همچنین باید نیاز فرهنگی مدیران و خواسته دانشجویان شناخته شود تا این دو خواسته را به هم نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: اگر دانشجو نیازی دارد اما خواسته اش نیست باید تدبیری اندیشید که نیازش را در قالبی ارائه دهیم که مورد توجه وی قرار گیرد.
پارساپور با بیان این که بحث پایش ها آنی است و باید به روز باشد، عنوان کرد: دفتر سیاست گذاری در گذشته پایش را به بیرون می سپرد اما اکنون شبکه افکار سنجی دانشگاه های دولتی ایران شکل گرفته است و جلسه آموزش کارشناسان ما در هفته گذشته برگزار شد. در این راستا کارشناسان فرهنگی ما مدیریت این بخش را به عهده گرفته اند.
وی تأکید کرد: این کارشناسان فرهنگی وظیفه دارند تا دانشجویان را مشارکت دهند. لازم به ذکر است برای این افکار سنجی به کمک مدیران فرهنگی و رؤسای دانشگاه ها نیاز داریم که در نهایت این اطلاعات می تواند در اختیار سازمان های مرتبط قرار بگیرد.
پارساپور با اعتقاد بر این که با اهمیت دادن به اولویت های دانشجویان می توان شاهد فضایی شاد در دانشگاه ها بودگفت: طراحی اردوها برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و دید و بازدید دانشگاهی در راستای تقویت هویت دانشگاهی قرار داده شده است که این دید و بازدید در 20 دانشگاه کشور به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.
گفتنی است: شصت و هفتمین گردهمایی سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور با موضوع دانشگاه اجتماعی، مسئولیتهای اجتماعی و سیاست گذاری فرهنگی در دانشگاه، روز گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شده و امروز به پایان خواهد رسید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر