این افراد از سربازی معاف می شوند ! +شرایط معافیت

به گزارش رکنا، مشمولان خدمت وظیفه عمومی که به دنبال استفاده از معافیت سنی هستند، می‌توانند در این گزارش از نحوه و شرایط آن مطلع شوند.

مطابق قوانین خدمت وظیفه عمومی، ۵ گروه می‌توانند از معافیت عفو مقام معظم رهبری (معافیت سنی) با توجه به مدرک تحصیلی و سن خود در خدمت وظیفه عمومی بهره‌مند شوند.

افراد مشمول با چه سنی از خدمت معاف می شوند ؟

بر این اساس مشمولان وظیفه زیردیپلم، دیپلم و فوق دیپلم متولد تا پایان سال ۱۳۵۴، مشمولان لیسانس متولد تا پایان سال ۱۳۵۴ و مشمولان فوق لیسانس متولد تا پایان سال ۱۳۵۲، می‌توانند از این نوع معافیت استفاده کنند.

همچنین مشمولان فوق لیسانس متولد تا پایان سال ۱۳۵۲، دکتری غیرپزشکی متولد تا پایان ۱۳۵۰ و دکتری پزشکی و دامپزشکی متولد تا پایان ۱۳۴۴ نیز می‌توانند از معافیت سنی بهره‌مند شوند.

گفتنی است؛ مشمولانی که از سن آن‌ها بیش از ۵۰ سال سپری شده نیازی به درخواست معافیت ندارند و شناسنامه عکس‌دار مشمولان منوط براینکه تغییرات سنی وجود نداشته باشد، به منزله روشن بودن وضعیت وظیفه عمومی آنان است.

همچنین دارا بودن غیبت در این معافیت مانع استفاده از آن نمی‌شود و مشمولانی که غیبت دارند، در صورتی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند از این نوع معافیت استفاده کنند.

مشمولان خدمت سربازی چگونه می‌توانند از معافیت ایثارگری استفاده کنند؟

مطابق قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، براساس ماده ۴۵ قانون خدمت وظیفه عمومی مشمولان خدمت می‌توانند با ارائه سابقه از آزادگی، ایثارگری و جانبازی والدین خود را از خدمت سربازی به صورت قطعی معاف کنند.

اما طبق گفته مسئولان نظام وظیفه، مدت زمان ایثارگری برای گرفتن معافیت، از۲۸ ماه پایین نخواهد آمد.

البته قابل توجه است که این مدت زمان امکان دارد افزایش داشته باشد و ممکن است این معافیت برای فرزندان کسانی که ۲۸ یا ۲۹ ماه ایثارگری دارند نیز در پایان سال متوقف شود.

در نظر داشته باشید که مشمولان در صورت داشتن غیبت نمی‌توانند از مزایا بهره‌مند شوند و اولویت بهره‌مندی از این امتیاز معافیت ایثارگری به ترتیب با سربازان در حال خدمت، مشمولان دارای برگه اعزام، مشمولانی که در مهلت قانونی معرفی شده‌اند و همچنین مشمولان دارای معافیت تحصیلی خواهد بود.

افراد واجد شرایط می‌توانند برای اخذ گواهی جبهه به سازمان نیرو‌های مسلح مربوط (ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران) مراجعه کنند و سازمان‌های نیرو‌های مسلح برابر روش جاری که در مورد رزمندگان دارای ۳۰ ماه جبهه یا فرزندان ایثارگران متولد ۱۳۷۲ به قبل عمل می‌کردند، نسبت به بررسی و صدور گواهی اقدام خواهند کرد.

همچنین مطابق با قوانین، کسری منطقه برای انجام ۱۷ ماه خدمت در منطقه امنیتی است و برای کسانی که مدت کمتری در منطقه حضور داشتند به نسبت محاسبه می‌شود.

دانشجویان مشمول چگونه از سنوات ارفاقی بهره‌مند شوند؟

بر اساس قوانین مربوط به سربازی و خدمت وظیفه عمومی، دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاهی مشمول سربازی که در سنوات اولیه تحصیل خود موفق به فراغت از تحصیل نشده‌اند، در صورت موافقت کمیسیون موارد خاص دانشگاه می‌توانند حداکثر به مدت یک سال از سنوات ارفاقی استفاده کنند.

اگر کمیسیون موارد خاص دانشگاه با ادامه تحصیل فرد مذکور در سنوات ارفاقی موافقت کند، دانشجو باید حداکثر سه ماه پس از اتمام سنوات اولیه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی یا همان پلیس + ۱۰ درخواست خود را ثبت کند.

گفتنی است، دانشجویان باید ۳ ماه قبل از اتمام سنوات اولیه تحصیلی، درخواست خود را از طریق دانشگاه محل تحصیل‌شان پیگیری کنند.

چنانچه فرد دانشجو تا پایان ترم اول خود در سنوات ارفاقی موفق به فراغت از تحصیل نشود، در صورتی با ادامه تحصیل وی در ترم بعدی با سنوات ارفاقی موافقت خواهد شد که حداقل تعداد واحد‌های درسی معین را که ۱۵ واحد است، در ترم اول با شرط معدل کل فوق طی کرده باشد.

توجه داشته باشید که این میزان واحد‌های پاس شده برای مقاطع مختلف تحصیلی متفاوت است.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

وبگردی