صادق خلیلیان وزیر سابق کشاورزی با همکاری جمعی از اقتصادددان راهکارهایی را برای خروج از وضعیت اقتصادی فعلی به رئیس جمهور پیشنهاد دادند که در زیر می آید:

بسمه تعالی

حجت ­الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم،

احتراماً به استحضار می­رساند، با توجه به شرایط اقتصادی کشور و استمرار تحریم­های ظالمانه آمریکا علیه ملت بزرگ ایران، نیاز به وحدت، همدلی و تلاش بیشتر همه دست اندرکاران و مردم، برای برون رفت از مشکلات اقتصادی ضروری است. مقام معظم رهبری و جنابعالی همواره بر ارائه نظرات و راهکارهای صاحبنظران برای برون رفت از این وضعیت و کمک به دولت محترم، تاکید داشته ­اید. در این راستا، جمعی از اساتید و اقتصاددانان دانشگاه تربیت ­مدرس، با بررسی جامع وضعیت اقتصادی کشور، شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت­ها و تهدیدها و با توجه به تجربیات چهار دهه اخیر، طرحی تحت عنوان «ساماندهی اقتصاد ملی» تهیه نموده­اند که بخش اول آن با عنوان «کاهش آثار تغییر نرخ­ ارز و تحریم­ها بر اقتصاد ملی» آماده شده که به پیوست تقدیم می­‌گردد. این بخش دارای رویکردهای اصلی شامل:

- افزایش درآمد و قدرت خرید خانوارها به میزان 20 الی 36 درصد برای دهک­های اول تا هفتم درآمدی جامعه،

- کاهش فاصله طبقاتی و بهبود شاخص توزیع درآمد به میزان 10 درصد نسبت به وضعیت موجود،

- هدایت نقدینگی به سمت تولید،

- تکمیل طرح­های نیمه ­تمام عمرانی،

- کاهش نقش دلار در اقتصاد ایران،

- افزایش رشد اقتصادی

می­باشد که در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی، اتخاذ راهکارهای بومی و بر اساس استفاده از ظرفیت­های بالقوه و بالفعل داخلی تنظیم شده است. سیاستها و راهکارهای اجرایی مندرج در این بخش از طرح عبارتند از:

حذف ارز دولتی و اجرای سیاست تک نرخی کردن ارز در چارچوب نظام نرخ ارز شناور،

حذف یارانه کالاها، به­ جز نان و برخی اقلام خاص دارویی،

سهمیه­ بندی و اصلاح قیمت حامل­های انرژی،

پرداخت جبرانی به مردم، حمایت از تولید و تکمیل طرح­های عمرانی از محل مازاد درآمد حاصل از اجرای بندهای اول، دوم و سوم طرح، به قرار زیر:

پرداخت ماهانه به یک خانوار چهار نفره با احتساب یارانه فعلی، به مبلغ 540 هزار تومان (135 هزار تومان در ماه به هر نفر) برای طبقات متوسط و 740 هزار تومان (185 هزار تومان در ماه به هر نفر) برای طبقات پایین درآمدی بر اساس گزینه دوم طرح،

اختصاص 46 هزار میلیارد تومان جهت حمایت از تولیدکنندگان در قالب اعطای تسهیلات ارزان قیمت،

اختصاص 30 الی 70 هزار میلیارد تومان (بر اساس گزینه­ های طرح) برای تکمیل طرح­های عمرانی دولت،

حذف یک صفر از پول ملی،

ایجاد سامانه جامع اطلاعات واحدهای تولیدی و درآمد خانوارها،

حمایت و گسترش پوشش بیمه تکمیلی برای آحاد ملت،

 

ایجاد سازوکار رابطه تجاری با سایر کشورها بر مبنای ارز ملی دو کشور و بر اساس انعقاد پیمان­های پولی دوجانبه،

کاهش تعرفه واردات کلیه کالاها در جهت ایجاد رقابت و افزایش کیفیت تولیدات داخلی از جمله خودرو،

زمان­بندی اجرایی این بخش از طرح در جهت رسیدن به یک تعادل پایدار و مطلوب اقتصادی در کشور، پنج سال در نظر گرفته شده است. انشاءالله با اجرای این طرح، اقتصاد ایران در مقابل تحریم­ها و یا هر نوع تکانه‌­های داخلی و خارجی مصون خواهد بود و ضمن تقویت تولید و رشد اقتصادی، سبب بازگشت قدرت خرید مردم و گسترش رفاه عمومی خواهد شد. به استحضار می­‌رساند؛ بخش .دوم طرح ساماندهی اقتصادی متعاقباً تکمیل و ارایه می­‌گرددخواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

وبگردی