روشی برای کمک به بارداریِ زنان مبتلا به سرطان
رکنا: محققان در آزمایشات اخیر از بافت انسانی نوعی تخمدان مصنوعی درست کردهاند که به زنان مبتلا به سرطان کمک میکند پس از شیمی درمانی باردار شوند.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، محققان در مطالعات خود توانستند از بافت انسان و تخمکها، تخمدان مصنوعی تولید کنند تا به زنان کمک کند پس از انجام شیمی درمانی و درمانهای دیگری که به قدرت باروری زنان آسیب وارد میکند باردار شوند.
محققان دانمارکی در بررسیهای آزمایشگاهی به تخمدان مصنوعی دست پیدا کردند که میتواند تخمکها را برای چند هفته زنده نگهدارد. محققان با یافتههای بدست آمده امیدوارند که روزی بتوانند به زنان کمک کنند تا پس از دورههای سخت شیمی درمانی و رادیوتراپی صاحب فرزند شوند.
همچنین در زنانی که به بیماری سرطان دچار شدهاند میتوان پیش از شروع درمانهای آسیب زننده به قدرت باروری بافت تخمدان را به صورت فریز شده نگهداری کرد. پس از سپری شدن دوره درمان میتوان بافت را مجدد وارد بدن کرد تا بیمار به صورت طبیعی صاحب فرزند شود.
در بسیاری از بیماران این روند درمانی بی خطر است اما برخی انواع سرطان از قبیل سرطان تخمدان و خون، خود به بافت تخمدان حمله میکنند. در نتیجه فریز کردن بافت و قرار دادن مجدد آن در بدن خطر ابتلا به بیماری را به همراه دارد. به همین دلیل فریز کردن بافت تخمدان به ندرت به بیماران پرخطر پیشنهاد میشود.
به گزارش روزنامه گاردین، محققان دانمارکی معتقدند تخمدانهای مصنوعی میتوانند گزینه ایمنتری باشند. در این بررسی، محققان یک تخمدان مصنوعی حامل ۲۰ فولیکول انسانی را در بدن موش قرار داده و مشاهده کردند یک چهارم از آنها حداقل برای مدت سه هفته زنده ماندهاند. همچنین در این زمان رگهای خونی اطراف تخمدان شروع به رشد کرده تا مواد غذایی مورد نیاز آن را تامین کند.
ارسال نظر