جزییات کشف ۲ تن مواد در اطراف مدارس ایران
رکنا: آمارهای عجیب در کشور حاکی از افزایش میزان مصرف موادمخدر در بین نوجوانان و جوانان است، چراکه امروزه معضل اعتیاد علاوه بر بزرگسالان دامنگیر جوانان هم شده است.
با قدم زدن در گوشه و کنار خیابانهای شهر نوجوانانی را مشاهده میکنیم که در سنین خیلی کم به سهولت در حال مصرف سیگار یا بعضاً مواد مخدر Drugs هستند.
نوجوانان و جوانان بیشتر از همه در معرض خطر گرایش به اعتیاد قرار دارند؛ بر اساس آمارهای موجود درصد بیشتری از معتادان مواد مخدر را امروزه جوانان تشکیل میدهند.
در مجموع ۱۵۸ هزار و ۶۲۸ نفر معتاد Addicted در سال ۱۳۹۴ دستگیر شدهاند که از این تعداد بیش از ۱۰۰ هزار نفر متعلق به گروه سنی ۱۸ تا ۳۴ سال هستند، به عبارت دیگر ۶۳ درصد از تمامی معتادان دستگیر شده را جوانان تشکیل میدهند.
این در حالی است که پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در اولین نشست خبری سال ۹۷ از کشف حدود دو تن مواد مخدر در اطراف مدارس خبر داد و در رابطه با عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۹۶ اظهار کرد: مجموع کشفیات مواد مخدر در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، حدود ۱۴ درصد رشد داشته است و از این میزان حدود ۸۱۰ تن مواد مخدر کشف شده مربوط به سال ۹۶ و ۷۰۸ تن دیگر نیز مربوط به سال ۹۵ بوده است.
کشف این همه مواد مخدر در اطراف مدارس نماینگر چیست؟
مصرف مواد مخدر در بین نوجوانان و جوانان در سنین خیلی کم به شدت افزایش یافته است.
در همین راستا هومن نارنجیها کارشناس و درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کشف دو تن مواد مخدر در اطراف مدارس را یک اغراق دانست و گفت: توزیع مواد در اطراف مدارس به صورت یکپارچه، موضوعی مهم و خطرناک است که میتواند جامعه شهری و خانواده را تهدید جدی کند.
نارنجیها با بیان اینکه پلیس Police بر چه اساسی اعلام کرده که مقدار فراوانی موادمخدر در اطراف مدارس کشف کرده است، تصریح کرد: کشف دو تن مواد مخدر در اطراف مدارس یک اغراق است و پلیس باید در خصوص این موضوع شفاف سازی کند.
وی افزود: پلیس برای هر آمار و ارقامی که اعلام میکند باید شفاف سازی کند؛ این گونه آمار و ارقام دادن قابل قبول نیست و آنها باید توضیح کامل در خصوص کشفیات خود ارائه دهند.
حل مشکلات و معضلات مواد مخدر
حل معضل اعتیاد در کل کشور نیازمند همکاری دستگاههای اجرایی نظیر سازمان بهزیستی و ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر است.
در خصوص این موضوع عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست فصلی شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نارضایتی خود را برای حل مشکلات و معضلات مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد و گفت: اگر برای مبارزه با مواد مخدر به وجدانمان رجوع کنیم، میبینیم که برای حل معضلات و مشکلات مبارزه با مواد مخدر تاکنون کاری انجام نداده ایم که بتواند رضایت بخش باشد.
وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر ۴ سال است که توفیق همکاری با تمام ارکان کشور را دارد، اما در برخی از موارد انتظارات مردم و دولت را برآورده نکرده است.
وزیر کشور با تاکید بر تغییر نگاه مردم جامعه به اعتیاد گفت: در شرایط حاضر وقت آن رسیده است که در بحث اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر به طور جدیتر فعالیت کنیم و مشارکت جویی مردم را در این زمینه افزایش دهیم. ضمن اینکه در بحث مبارزه با مواد مخدر نباید خیلی پیچیده و ملا لغتی عمل کنیم و نباید ملاحظات شخصی داشته باشیم.
مسئله مواد مخدر در بین نوجوانان و جوانانی که آینده ساز یک جامعه هستند از اهمیت ویژهای برخوردار است. طبق آمارهای ثبت شده سن مصرف کنندگان موادمخدر روز به روز در حال کاهش است، این در حالی است که به دلیل در دسترس بودن مواد مخدر، ناکارآمدیهای ساختار اجتماعی و اقتصادی یک نوجوان ۱۳ ساله به راحتی میتواند به موادمخدر دست یابد.
حال باید در نظر داشت که مبازره با مواد مخدر به عنوان موضوعی مهم برای آینده جامعه تلقی میشود که باید به طور جدی در این زمینه پیگیریهای لازم انجام شود.
ارسال نظر