گلایه های وزیر بهداشت از سازمان تامین اجتماعی
رکنا: وزیر بهداشت ضمن انتقاد از همکاری نکردن دستگاههای مختلف برای ادامه طرح تحول سلامت، گفت: بویژه سازمان تامین اجتماعی در این مدت بسیار اذیت کردند و شادابی طرح تحول نظام سلامت را از ما گرفتند.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، دکترسیدحسن هاشمی در مراسم معرفی دو داروی جدید در زمینه درمان هپاتیت سی و پیشگیری از سکته مغزی که صبح امروز در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد، گفت: این اقدام ارزشمند است و میتواند درسی برای سایر اساتید باشد. امروز میبینید داروی سو وو داک و پلی پیل بسیار اثربخشند. برای مثال داروی هپتایت سی با هزینه کمتر از یک دهم معادل خارجی آن، بیماری را از بین میبرد. بیش از ۱۰ سال روی این داروها کار شده و امیدوارم بیمهها حمایت کنند و پوشش مناسبی را برای نیازمندان فراهم کنند.
وی افزود: ما را در این مدت بسیار اذیت کردند، به خصوص سازمان تامین اجتماعی. همه شادابی که در طرح تحول ایجاد شده بود را همه را از ما گرفتند. البته بعضی از همکاران در دولت نیز بیاثر نبودند. متاسفانه در یکی دو سال اخیر تدبیری ندیدم. حتی اگر تصور کنیم دو سه هفته مانده به آخر سال تمام پولی که باید به ما میدادید را پرداخت کنید، اما این چه تدبیری است؟ چراکه بالاخره جریان وجه بسیار مهم است. یک وزیر و رییس دانشگاه و معاون دانشگاه و ... میخواهند مجموعه خود را اداره کنند، اما بیش از یک سال است که نتوانستیم به شرکتهای داوریی، پزشک و پرستار و ... بدهی خود را بپردازیم. امیدواریم تدبیری صورت گیرد و این روند اصلاح شود.
وی تاکید کرد: در عین حال باید متاسف بود که با وجود برخورداری از چنین سرمایههایی، اما ۳۰ سال پیش به نحوی تصمیم گرفته شد که بیمارستانهای آموزشی آسیب دیدند. اگر ۳۰ سال پیش این تصمیم به دست جامعه پزشکی گرفته نمیشد و بیمارستانهای آموزشی را به نظامهای خودگردان وابسته نکرده بودیم، این مشکلات پیش نمیآمد. در حال حاضر استادان ما نمیدانند وقت خود را در بیمارستان برای درمان بگذارند یا آموزش یا پژوهش. اگر آموزش و پژوهش نباشد، نشاطی وجود ندارد. این درحالیست که رییس بیمارستان علاقهمند است که استاد و دانشجو وقت بیشتری را در درمانگاهها بگذارند تا پول بیشتری بیاورند. ما بهترین سرمایههای خود را با سیاست نادرست، مستهلک میکنیم. امیدواریم این روند به نحوی اصلاح شود و بتوانیم استفاده موثرتری از دوستان داشته باشیم.
هاشمی با اشاره به تلاش معاون علمی و تحقیقات وزارت بهداشت در زمینه پژوهشهای دارویی اظهار کرد: در این دوره دکتر ملکزاده در حوزه پژوهش به همراه همکاران خود مسئولیت این کار را برعهده گرفتهاند و بیشترین سرمایه را از نظر آموزش و پژوهش ایجاد کردهاند. سازمان غذا و دارو هم باید توجه داشته باشد که حتما پتنت داروها تا بازگشت سرمایه اولیه، برداشته نشود و صنعت دارویی کشور برای سرمایهگذاری اعتماد کند و اگر نقصی در تصمیمات بوده، بتوانیم آن را اصلاح کنیم.
معرفی داروها نمایشی نیست
دکتر سیدحسن هاشمی در حاشیه معرفی دو داروی جدید درمان هپاتیت سی و پیشگیری از سکتههای مغزی و قلبی اظهار کرد: ما تا کنون توانستهایم 100 داروی جدید را به بازار Store معرفی کنیم که تمام آنها حاصل تحقیقات دانشمندان و اساتید این حوزه بوده است. یکی از این دو داروی جدید که بسیار مهم و اثرگذار هستند برای افراد بالای 40 سال استفاده میشود و در پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی تاثیرگذار است. سکتههای قلبی و مغزی عامل بیش از 50 درصد مرگ و میر در ایران هستند.
وی افزود: داروی سو وو داک نیز برای درمان هپاتیت سی به کار میرود. این بیماری آسیب جدی به کبد میزند. از دکتر ملکزاده - رییس پژوشگاه کبد که از تولید این دارو حمایت کردند، تشکر میکنیم. مطمئن هستیم در ماههای آینده تعداد بیشتری از این محصولات رونمایی میشود. این رونمایی نمایشی نیست و داروها در بازار حضور خواهند داشت.
هاشمی همچنین اضافه کرد: جامعه پزشکی این داروها را میپذیرند و حتما چه در داخل ایران و چه در خارج از مرزها استفاده میشود و داروی پلی پیل که برای پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی استفاده میشود. تقریبا بیضرر است. امیدواریم بیمهها نیز از این داروها حمایت کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر