گونههای تحت حمایت و در معرض انقراض در کشور مشخص شده است
رکنا: رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران گفت: کنوانسیون سایتیس مشخص کرده چه گونههایی در رده یک و یا رده دو هستند و در کشور ما هم گونههای تحت حمایت و در معرض انقراض مشخص شده است.
به گزارش گروه اجتماعی رکنا، محمدحسین بازگیر با بیان اینکه در زمینه گونههای زیستی در کشور دو موضوع جداگانه حائز اهمیت بسیار هستند، عنوان کرد: مطلب اول زیستگاه و حفاظت از آن زیستگاه و اکوسیستمی که وجود دارد و مطلب دوم، خود گونه است.
وی در خصوص مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست در جلوگیری از انقراض و به خطر افتادن گونهها بالاخص گونههای آبزی مطرح کرد: در سازمان حفاظت از محیط زیست یک دفتر تخصصی بررسی مسایل تنوع زیستی و حیات وحش وجود دارد که گونههای آبزی موجود در آبهای داخلی در زیستگاههای داخلی کشور را بررسی و پیگیری میکند و در کنار این معاونتی در سازمان با عنوان معاونت محیط زیست دریایی وجود دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اظهار به اینکه کنوانسیونهای بین المللی، تعیین کننده گونههایی هستند که در معرض انقراض است، افزود: در کنوانسیون سایتیس که تجارت گونهها و جابه جا کردن آنها و بحثهای دیگر مربوط به این گونهها را تحت تاثیر یکسری عوامل بین المللی و شرایط خاص قرار میدهد و دسته بندی انجام میدهد، مشخص کرده چه گونههایی در رده یک و یا رده دو هستند و در کشور ما هم گونههای تحت حمایت و در معرض انقراض مشخص شده است.
وی با تاکید بر اینکه همه گونههایی که در کشور وجود دارد، خزانه ژنتیکی هستند، ابراز داشت: این گونهها انفال و سرمایههای ملی هستند و باید از آنها حمایت شود خارج از اینکه آیا این گونهها قابلیت اقتصادی شدن و پرورش و تکثیر را دارند. بر اساس قانون Law حفاظت و بهره براری از آبزیان سازمان شیلات اعلام و مشخص میکند کدام گونهها پرورش پیدا میکنند و کدام گونهها را باید در آن پروسه مورد حمایت قرار دهد.
بازگیر یادآور شد: وظیفه سازمان حفاظت از محیط زیست شناسایی این گونهها و برنامههای مدیریت و حفاظت و حمایت از اینها است.
وی با بیان اینکه جلوگیری از صید و شکار بی رویه همه گونههای زیستی جزو برنامههای ذاتی و اصلی سازمان محیط زیست در استانها است، گفت: برای این منظور علاوه بر اینکه پیگیریهای این سازمان منجر به قوانین مناسبی از جمله قانون شکار و صید و آیین نامههای داخلی شده است، بخشی در سازمان با عنوان یگان حفاظت محیط زیست داریم که همکاران محیط بان در آن حوزه آموزشها و فعالیت هایشان در راستای جلوگیری از صید و شکار بی رویه است و عموما در اکثر تالابها و آبگیرها برنامه مدیریت مشارکتی آنجا را با کمک جوامع بومی و محلی و دستگاههای ذیربط استانها انجام میدهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر