احمدی نژاد چطور شهردار تهران شد/ گزارش عملکرد چمران در شورای شهر

مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران، در نشست خبری امروز (چهارشنبه) گفت: تا روز گذشته که سیصد و شصت و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، 525 مصوبه عمومی در شورای شهر تهران داشتیم که 11 مصوبه به صورت دو فوریتی و 70 مصوبه به صورت یک فوریتی بوده است و مابقی نیز به صورت عادی بررسی شدند. همچنین 883 نامگذاری در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه باید پس از ابلاغ زمان آغاز به کار شوراها توسط ریاست‌جمهوری، 15 روز برای درج در روزنامه رسمی صبر کرد، افزود: به این ترتیب اگر همین امروز این قانون Law توسط ریاست جمهوری ابلاغ شود آغاز به کار شوراها 26 مرداد ماه خواهد بود لذا حدود پنج یا شش جلسه دیگر چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ادامه خواهد داشت.

رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در ارتباط با طرح‌های مهمی که در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسیده است می‌توان دسته‌بندی‌های مختلفی را در نظر گرفت به شکلی که در حوزه‌های فرهنگی و طرح‌های عمرانی در حال اجرا توانسته‌ایم اقدامات موثری را انجام دهیم.

چمران با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در حوزه عمرانی به افتتاح «تونل شهدای غزه» و احداث «بزرگراه شهید همدانی» اشاره کرد و افزود: این بزرگراه در ادامه بزرگراه حکیم و علامه جعفری احداث شده است که می‌تواند به روان‌سازی ترافیکی عبور و مرور شرق به غرب تهران و بالعکس تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی به پروژه باغ کتاب به عنوان یک پروژه بی‌نظیر در منطقه خاورمیانه اشاره کرد و ادامه داد: این پروژه در حوزه فرهنگی حتی با نمونه‌های مشابه خود در تاریخ از ویژگی‌های برتری برخوردار است، اگرچه احداث آن به طول انجامید اما پروژه بی‌نظیری ساخته شد.

همکاری و همفکری اعضای چهارمین دوره شورای شهر با وجود تضادهای فکری قابل تقدیر بود

رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: نحوه همکاری و همفکری اعضای چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با وجود تضادهای فکری قابل تقدیر بود چرا که در مسائل تخصصی و شهری بر اساس بینش و مطالعات خود برنامه‌ریزی، رای‌گیری و نهایتا اجرای مصوبات را دنبال می‌کردند.

چمران با تاکید بر فعالیت تلاش همه کمیسیون‌های شورا برای به ثمر رسیدن مصوبات و تصمیم‌گیری‌های درست، گفت: همه کمیسیون‌ها گزارش‌ها و بررسی‌های کارشناسانه‌ای ارائه می‌کردند از جمله کمیسیون برنامه و بودجه که هر شش ماه یکبار گزارشی از روند بودجه‌ای پروژه‌ها ارائه می‌کرد. در حال حاضر نیز گزارش کمیسیون‌ها و شورا در حال چاپ است و به زودی ارائه خواهد شد.

وی گفت: مسائل مختلفی در خلال این گزارش‌ها تذکر داده می‌شد از جمله اینکه در مورد جرثقیل‌ها تذکری داده شد تا آیین‌نامه آن تدوین شود چرا که در سال گذشته چندین مورد سقوط Fall چرثقیل‌ها را شاهد بودیم که تلفات نیز در پی داشت.

با وجود تنوع فکری و دیدگاهی به خوبی از پس کارها بر آمدیم

رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: کمیسیون‌های شورای اسلامی شهر تهران موارد زیادی از جمله تعطیلی معادن شن و ماسه و برخی کارخانه‌های دارای آلایندگی را مورد پیگیری قرار دادند و گزارش و نتایج کارشناسانه خود را به شهرداری ارسال کردند.

چمران در خصوص همکاری و تعاون میان اعضای شورا، گفت: در دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران با وجود تنوع فکری و دیدگاهی به خوبی از پس کارها بر آمدیم البته در بعضی مواقع تنش‌هایی وجود داشت که با بزرگواری دوستان و برادری و دوستی حل و فصل می‌شد به شکلی که در جلسه دیروز دوستان پیشنهاد دادند یک جلسه خصوصی داشته باشیم البته سه الی چهار جلسه به این شکل تاکنون میان اعضای شورا برگزار شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: در مقابل مردم خوب شهرمان کاری نکرده‌ایم و باید کارها و برنامه‌های بیشتری ارائه می‌کردیم. افتخار می‌کنیم که خدمتگزار آنها بودیم و توانستیم تا به اینجا برای آنها تلاش کنیم. ان‌شاءالله این تلاش ما مورد قبول خداوند و پذیرش مردم بوده باشد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص طراحی نما و منظر شهری در مناطق 22گانه شهر تهران، گفت: امیدوارم شورای شهر پنجم با پشتکار حوزه سیما و منظر شهری را پیگیری کند. بی‌تردید طراحی نما در شهر فرمول ندارد و همانند محاسبات فنی نیست و قطعا تفکر صاحب ملک در آن نقش بسزایی دارد اما ما در سطح مناطق آیین‌نامه‌ای را تدوین کردیم که برخی از اصول در طراحی نما مدنظر قرار گیرد.

چمران در خصوص عقد قراردادهای جدید توسط شهرداری تهران در دوره انتقال مدیریت شهری، گفت: قراردادهای عادی شهرداری باید وجود داشته باشد اما قطعا قراردادهای کلان منعقد نخواهد شد.

تجربیات خود را در اختیار شورای پنجم قرار می‌دهیم، تلاش کردم خط و خطوط سیاسی را وارد شورا نکنم

وی در خصوص ترکیب اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و پیش‌بینی عملکرد آنها، گفت: تصور می‌کنم با ترکیبی که در پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران شکل گرفته است بتوانند خیلی خوب کار کنند چرا که تجربه و تخصص‌های مختلف در میان آنها وجود دارد. امیدوارم موفق باشند چرا که موفقیت آنها موفقیت شهر ما قلمداد می‌شود. قطعا تجربیات خود را در اختیار آنها خواهم گذاشت. امیدوارم این شورا شهرداری توانمند و پرکار را انتخاب کند البته بعد از قالیباف، شهردار شدن کمی سخت است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: تلاش و سعی من در شورای شهر تهران و همچنین شورای عالی استان‌ها این بوده است که خط و خطوط سیاسی را وارد شورا نکنم لذا در تمام طول حضورم در شورا نامی از اصولگرایی و اصلاح‌طلبی نبرده‌ام و امروز نیز به دلیل اینکه این جلسه، جلسه رسمی شورا نیست این موضوع را مطرح می‌کنم. باید بدانیم شورا یک کار تخصصی است و با هر تفکر و گرایشی باید برای شهر خدمتگزار باشیم.

درآمدهای نقدی و غیرنقدی شهرداری را می‌توان به موقع وصول و پیگیری کرد

چمران در تشریح وجود شفافیت مالی در شهرداری تهران، گفت: اگر حدود 15 سال قبل در گاو صندوق شهرداران هر منطقه را باز می‌کردید با دسته‌ای از چک‌ها مواجه می‌شدید که معلوم نبود چه زمانی وصول می‌شود. امروز همه این موارد حل و فصل شده و با سیستماتیک شدن گرفتن طلب‌ها شاهد سامان یافتن موارد مالی هستیم. امروز می‌توانیم درآمدهای نقدی و غیرنقدی را به موقع پیگیری کنیم و نسبت به وصول آنها اقدام کنیم. با تحقق این مهم هم مردم توانستند روال موجود را بشناسند و هم ساخت و ساز رونق پیدا کند. امروز ساختمان‌سازی در شهر تهران تنها بر اساس طرح جامع و تفصیلی امکان‌پذیر است و یک افتخار محسوب می‌شود.

نیازمند نظارت بر اجرای طرح جامع و تفصیلی و اصلاح سالانه آن هستیم

اعلام ارقامی غیر از 19 تا 20 هزار میلیارد تومان به عنوان بدهی‌ شهرداری، مورد قبول من و شهرداری نیست

 رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: شهرسازی و معماری یک علم است و باید در کنار هم قرار بگیرند. قطعا زمانی که اقتصاد و ترافیک شهری به همراه شهرسازی و معماری در کنار یکدیگر به عنوان یک علم قرار بگیرند نتیجه مطلوب حاصل می‌شود و این امر در طرح جامع محقق شده است. نخستین دغدغه ما هنگام ورود به شورا، نبود طرح جامع و تفصیلی بود. باید برای تدوین آن همت می‌گذاشتیم و با کمک خداوند نهایتا پس از دو سال توانستیم آن را تدوین کنیم. امروز نیازمند نظارت بر اجرای طرح جامع و تفصیلی و اصلاح سالیانه آن هستیم.

وی در خصوص میزان بدهی‌های شهرداری تهران، گفت: بدهی‌های شهرداری تهران تا 31 مردادماه سال گذشته 19 تا 20 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم توسط معاون مالی شهرداری تهران رسما در شورا اعلام شده است. بی‌تردید بدهی‌های شهرداری تهران هر روز تغییر می‌کند و میزان آن را می‌توان به صورت حدودی اعلام کرد. ارقام دیگری که برای میزان بدهی شهرداری تهران اعلام می‌شود مورد قبول شهرداری و من نیست چرا که بدهی که سررسید آن دو سال دیگر است را نمی‌توان امروز مورد محاسبه قرار داد.

چمران افزود: بدهی به بانک‌ها مرتب به دلیل واریز اقساط در حال تغییر است اما میزان بدهی به بانک‌ها، مردم و پیمانکاران مشخص شده است. مهم‌ترین بخش این بدهی‌ها مربوط به پیمانکاران است که باید صورت وضعیت‌ها را ارائه دهند و پس از بحث و بررسی مبلغ نهایی مشخص شود. متاسفانه گاهی در رقم نهایی اختلاف ایجاد می‌شود اما همیشه اصرار ما این بوده که بدهی‌ها به ویژه بدهی پیمانکاران به موقع پرداخت شود.

بخش عمده بدهی شهرداری تهران مربوط به مترو است

رییس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: بخش عمده بدهی شهرداری تهران مربوط به مترو است که علت آن نیز عدم پرداخت سهم دولت برای توسعه خطوط مترو بوده است. قطعا توسعه مترو به صرف و صلاح شهر بوده لذا در این زمینه وام گرفته شده تا مترو ساخته شود و یا اتوبوس خریداری کنیم. البته بخشی از وام‌ها نیز برای سایر پروژه‌ها همانند شهر آفتاب مورد استفاده قرار گرفته است.

چگونگی انتخاب "احمدی‌نژاد" به عنوان شهردار

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پشیمانی در خصوص انتخاب محمود احمدی‌نژاد به عنوان شهردار تهران، گفت: در آن دوره یعنی نهم اسفند سال 1381 پس از انتخابات بیش از 100 نام مطرح بود که اعضای شورا برای انتخاب شهردار کار خود را آغاز کردند. حتی در آن مقطع به تعطیلات عید نرفتیم تا اسامی به حدود 31 نفر رسید. از این افراد رزومه دریافت کردیم و با حدود 16 نفر مصاحبه حضوری داشتیم.

چمران ادامه داد: به دیدگاه‌های سیاسی کاری نداشتیم به شکلی که گزینه‌های مختلفی از جمله مهندس ترکان برای تصدی شهرداری دعوت شدند. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها به فرد مورد نظر خود به اتفاق آراء رسیدیم و شهردار را انتخاب کردیم اما بررسی درست بودن انتخاب شهردار آن مقطع باید در همان مقطع مورد بررسی قرار گیرد به شکلی که 9 ماه پس از آغاز به کار شهرداری دیداری خدمت مقام معظم رهبری داشتیم که ایشان فرمودند رایحه خوش خدمت در شهر استشمام می‌شود. بعدا همین جمله (رایحه خوش خدمت) مبنای انتخاب گروهی شد که نمی‌دانم سوء استفاده بود یا خیر؟. این در حالیست که مردم در آن زمان به شدت راضی بودند و کسی هم از انتخاب وی پشیمان نبود.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سرانجام تذکراتی که توسط اعضای شورای شهر اسلامی شهر تهران در جلسات علنی مطرح می‌شد، گفت: روند طرح تذکرات اینگونه است که باید تذکر به صورت کتبی به هیات رییسه شورا داده شود و رییس شورا نیز باید تذکر را به بخش مربوطه ارسال کند. یک مورد وجود نداشته که تذکر به هیات رییسه داده شده باشد و ما آن را به بخش مربوطه ارسال نکرده باشیم. برای دریافت پاسخ‌ها نیز به صورت اتوماتیک پیگیر دریافت پاسخ‌ها می‌شدیم.

وی در خصوص تعامل و همکاری با شورای آینده، گفت: هر چه بلد باشیم در اختیار اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران قرار خواهیم داد. ایده من این است که همه باید در اداره کشور سهیم باشیم و فرقی نمی‌کند چه فردی در راس دولت قرار گرفته باشد.

به نتیجه بازشماری آرا نمی‌اندیشم

چمران در خصوص درخواست بازشماری 10 درصد از آرای انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، گفت: به هیچ عنوان به نتیجه بازشماری آرا نمی‌اندیشم و فکری هم برای قرار گرفتن در شورای پنجم ندارم. تنها صحبت این است که عده‌ای به این نتیجه ظنین هستند و نباید این باور ایجاد و در مرحله بعد تصویب شود در حالیکه رییس هیات مرکزی نظارت درخواست بازشماری را کرده باید این کار انجام می‌شد لذا من تصور می‌کنم مجلس شورای اسلامی در این خصوص کوتاه می‌آید، نباید باور مردم خدشه‌دار شود. تمام تلاش‌مان نیز برای صحت و سالم بودن انتخاب است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در طول دوره چهارم شورای اسلامی شهر تهران، اعضای این شورا 323 تذکر قرائت کرده‌اند، افزود: تذکرات کتبی شده و جواب آنها نیز به اعضا ابلاغ شده است اما هیچ یک از تذکرات به جز یک مورد به سوال نرسیده که آن یک مورد نیز در زمان ریاست آقای مسجدجامعی اتفاق افتاد.

در مورد شهردار آینده نظری نمی‌دهم

وی ادامه داد: علت تلاش ما برای نرسیدن تذکر اعضا به سوال این بود که قصد داشتیم مدیریت شهری تثبیت شود. در همین دوره فعلی با شهرهایی مواجه بودیم که حتی تا سه بار شهردار خود را عوض کردند و همین موضوع باعث شد که مجلس شورای اسلامی طرحی را برای انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم ارائه کند. بی‌تردید شهرهایی موفق بودند که تثبیت مدیریت شهری داشتند همانند شهر اصفهان، تهران و مشهد. قطعا سوال و استیضاح هنر Art نیست بلکه هنر این است که مشکلات مردم را حل کنیم. من در مورد شهردار آینده نظری نمی‌دهم. بهتر است اعضای شورای آینده نظر بدهند و من نیز نظر خود را در قالب مشورت به آنها داده و خواهم داد.

هنوز گزارش مطلوبی درخصوص پلاسکو به ما نداده‌اند

این که تهران 100 سال عقب افتاده یک جوک است

چمران در خصوص روند پیگیری حادثه Incident ساختمان پلاسکو و استفاده از بخش باقیمانده این ساختمان، گفت: این یک کار تخصصی است و باید نظام مهندسی و یا یک مشاور سازه آن را محاسبه کند که اگر ایستایی ساختمان وجود داشته باشد مشکلی برای فعالیت در آن وجود ندارد و می‌توان از آن استفاده کرد در غیر این صورت باید تخریب و دوباره ساخته شود. در حال حاضر نیز گزارش مطلوبی در این خصوص به ما داده نشده است.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص برخی اظهارنظرات و انتقادها مبنی بر تبدیل تهران به یک شهر سوخته، گفت: اگر این شهر را بگوییم سوخته نمی‌دانم سایر شهرها را باید چه بنامیم. این گفته که تهران 100 سال عقب افتاده است یک جوک است. تحول شهر تهران چشمگیر بوده و سایر شهرها را نیز مشاهده می‌کنید که چه وضعیتی دارند. امروز تحول بزرگی در شهر تهران به وجود آمده گرچه جای کار بسیاری باقی مانده است اما نباید بی‌انصافی کنیم.

وی تاکید کرد: باید شورا مدیریت شهری را بر عهده داشته باشد اما قانون می‌گوید که شورا تنها بر شهرداری می‌تواند نظارت و قانونگذاری داشته باشد و برای سازمان‌های آب، برق و ... نمی‌تواند قانون وضع کند اگرچه این خلاف قانون اساسی است چرا که قانون می‌گوید که استانداران باید در حد قانون مصوبات شورای شهر را اجرا کنند اما زمانیکه موضوع در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی بود تغییرات عمده‌ای داشت. اگر این حرف که شورای شهرداری هستیم به معنای تعامل شهرداری و شورا باشد، قطعا این موضوع بسیار خوب است چرا که ما شهرداری را عضو سی دوم شورا می‌دانستیم.

انحلال برخی شرکتهای شهرداری پس از اقدامات کارشناسی انجام شد

چمران تاکید کرد: شهرداری تهران در زمانی بیش از 100 شرکت و سازمان وابسته داشت و خود شهردار اعلام می‌کرد برخی از اینها تبدیل به حیاط خلوت برخی افراد شده‌اند و شهردار نیز خبر ندارد. ما تعداد آنها را کم کردیم، برخی از آنها منحل شدند در شرایطی که شهرداری با انحلال برخی از آنها مخالف بود اما نهایتا این کار انجام شد و در این زمینه با بحث و کارشناسی تصمیم نهایی گرفته شد.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر در 15 روزی که مهلت نیاز است تا قانون زمان آغاز به کار جدید شوراها در روزنامه رسمی ثبت شود، مصوبات شورای شهر تهران قانونی است یا خیر؟ گفت: در این مدت تمامی جلسات شورای شهر تهران رسمی است و مصوبات آن قانونی خواهد بود و قطعا تا آخرین روز شورا در دوره چهارم همه اعضا با جدیت کار خود را پیگیری خواهند کرد و بر همه امور همچون گذشته نظارت کامل خواهند داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی