جامعه ملتهب پرستاری/ واکنش به طرح تربیت پرستار بیمارستانی

ضمن تشکر و سپاس از هوشیاری و حساسیت جامعه فداکار و فرهیخته پرستاری و دانشجویان عزیز که در شرایط بحرانی، وحدت، همدلی و اقتدار حرفه‌ای خود را به نمایش می‌گذارند به استحضار می‌رساند به دنبال ابلاغیه مقام محترم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به شماره ۱۳۸/۱۰۰ مورخ ۱۳۹۶/۲/۲۳به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در خصوص اجرای "آئین‌نامه توسعه همکاری بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی با دانشکده‌های پرستاری و مامایی در آموزش دانشجوی پرستاری" و ارسال نامه به مقام محترم وزارت از سوی این مجمع در تاریخ ۱۳۹۶/۳/۱۶ مبنی بر مغایرت صریح این ابلاغیه با مفاد آئین‌نامه فوق (ابلاغ شده توسط مقام محترم وزارت در تاریخ ۱۳۹۵/۴/۱۳) و هشدار در مورد غیرقابل قبول بودن و تبعات جبران ناپذیر اجرای آن بر سلامت مردم، به منظور تنویر افکار عمومی جامعه پرستاری و دانشجویان عزیز اعلام می‌گردد:

علیرغم هشدارهای خیرخواهانه در نامه قبلی، متاسفانه اصرار و تلاش‌های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در جهت اجرایی شدن هرچه سریع‌تر این ابلاغیه و به دنبال آن، اقدامات برخی دانشگاه‌ها علیرغم نظر مخالف دانشکده‌های پرستاری منجر به بروز شرایطی شد که بسیاری از بیمارستان‌ها در سراسر کشور بدون داشتن هرگونه صلاحیت اولیه، لازم و قانونی، متقاضی پذیرش دانشجوی پرستاری در کنکور سراسری سال ۱۳۹۶ شدند. این امر موجب بروز نگرانی، التهاب و اعتراضات شدید در جامعه پرستاری، به ویژه دانشجویان عزیز گردید. به دنبال بروز این نگرانی عمومی در جامعه پرستاری و انعکاس گسترده آن در تاریخ ۱۳۹۶/۴/۱۸، وزیر محترم بهداشت به معاونت محترم حقوقی و برنامه ریزی دستور بررسی موضوع دادند و نشستی مشترک با حضور معاونت‌های آموزشی و پرستاری وزارت؛ نماینده محترم و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر عابدی؛ نمایندگان برخی تشکل‌های مردم نهاد؛ روسای محترم سه دانشکده پرستاری شهر تهران و رئیس محترم بود پرستاری، جلسه‌ای به ریاست معاون محترم حقوقی و برنامه ریزی در دفتر آن معاونت تشکیل شد. در این جلسه، ضمن طرح موضوع و بررسی رویدادهای مرتبط اخیر، مغایرت ابلاغیه مورخ ۱۳۹۶/۲/۲۳ با آئین‌نامه مصوب و ابلاغ شده نشست اصفهان از سوی ریاست جلسه و سایر اعضاء پذیرفته و مقرر شد:

"آئین‌نامه توسعه همکاری بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی درمانی با دانشکده‌های پرستاری و مامایی در آموزش دانشجوی پرستاری" به طور کامل و بدون کم و کاست باید محور و مبنای تصمیم گیری‌ها در خصوص توسعه آموزش دانشجویان پرستاری قرار گیرد.

کارگروه ویژه به شرح مندرج در آئین نامه، تشکیل شود و مفاد آن بدون کم و کاست در اجرا مورد توجه قرار گیرد.

افزایش ظرفیت و پذیرش دانشجو وفق آئین نامه مذکور برای تربیت پرستار، فقط برای دانشکده های پرستاری تعریف و در دفترچه کنکور اعلام شود.

پیش‌نویس قرارداد یا تفاهم‌نامه همکاری بیمارستان‌ها با دانشکده‌های پرستاری برای افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو با همکاری بورد تخصصی و کارگروه توسعه علوم پرستاری و کارگروه های دانشگاه‌ها تهیه و اعلام گردد.

توافق پیشگفت در اولین نشست مشترک مجمع تشکل‌های مردم نهاد و نهادهای دولتی پرستاری (معاونت محترم پرستاری و رئیس بورد تخصصی پرستاری) در تاریخ ۱۳۹۶/۴/۱۸ با حضور جناب آقای دکتر عابدی، نماینده محترم و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، و استاد و مادر پرستاری ایران، سرکار خانم دکتر مداح، طرح و مورد تاکید قرار گرفت. با توجه به صدور ابلاغیه مورد مناقشه (۱۳۹۶/۲/۲۳) از سوی مقام عالی وزارت، جهت ضمانت اجرایی مفاد چهارگانه فوق، اعضای جلسه خواستار لغو ابلاغیه توسط مقام عالی وزارت شدند.

با کمال تاسف و ناباوری در حالی که مجمع تشکل‌های مردم نهاد منتظر اقدام عملی از سوی وزارت و بازگشت آرامش به فضای جامعه پرستاری بود، هنوز چند ساعت از آخرین توافقات دو نشست برگزارشده نگذشته بود که قائم مقام محترم وزیر و سخنگوی وزارت، جناب آقای دکتر حریرچی در مصاحبه رسمی با رسانه‌های جمعی بر اجرای ابلاغیه مورد مناقشه اصرار و قرار پذیرش ۱۴۰۰ دانشجوی پرستاری برای تربیت در چند بیمارستان تهران را اعلام می‌دارد. با این اقدام، عملا توافق پیشگفت که با حضور صاحبنظران و مسئولین جامعه پرستاری و نمایندگان ۳ معاونت وزارت نهایی شده بود نادیده گرفته شد.

مجمع تشکل‌های مردم نهاد ضمن تاکید مجدد بر توصیه‌های خیرخواهانه قبلی خود مبنی بر پرهیز از عواقب خسارت بار این نوع تصمیمات بر سلامت مردم، درباره پیامدهای اینگونه رفتارهای ناصواب وزارت که می‌تواند موجب سلب اعتماد جامعه پرستاری و دانشجویان عزیز نسبت به دولت و وزارت بهداشت شود هشدار می‌دهد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.