حریم خصوصی محدود به رعایت قوانین اجتماعی و ضوابط شرعی

این مساله که 'درون خودرو شهروندان، حریم خصوصی آنان هست یا نیست' یک موضوع عرفی است و متناسب با فضایی که فرد در آن قرار گرفته، مصداق پیدا می کند.

وی ادامه داد: همانگونه که جنبه و حریم عمومی قواعد و قوانین مخصوص خود را دارد، حریم خصوصی نیز باید جنبه های عمومی را رعایت کند.

آیت الله سجادی داد: در ارتباط با خودروها دو مساله مطرح است یکی اینکه فرد مالک خودرو و مال متعلق به فرد است ولی همین فرد نمی تواند به خاطر این حق مالکیت، خارج از ضوابط رانندگی کند و به عنوان نمونه شراب بخورد ودر حالت مستی رانندگی کند ویا اینکه آلودگی صوتی ایجاد نماید.

وی تصریح کرد:اگر سرنشین خودرو حرکاتی را انجام دهد که به عفت عمومی لطمه وارد شود، یا با هنجارشکنی، فعلی را مرتکب شود که تبعات اجتماعی به همراه داشته باشد دیگر بحث حریم خصوصی مطرح نیست.

وی گفت: فرد نمی تواند بگوید چون خودرو متعلق به من است جنبه عمومی یعنی مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت نمی کنم و یا می توانم از هر کسی سبقت بگیرم.

آیت الله سجادی تصریح کرد: در جامعه ای مانند ایران، اگر فردی در داخل خودرو هنجارشکنی و خلاف شرع انجام دهد چون باعث نشر قبیح خواهد شد و به سایر افراد ممکن است سرایت پیدا کند باید مقررات شرعی، قانونی، اجتماعی وعرفی رعایت شود.

وی ادامه داد: اگر کسی بخواهد وارد خودرو فرد دیگری شود چون تصرف در مال غیر است جایز نیست ولی اینکه گفته می شود اتومبیل حریم خصوصی است به معنای پذیرش ناهنجاری های درون آن نیز نمی باشد.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.