خبرنگاران بدون مرز
رکنا: تا به حال فکر کرده اید که دنیا بدون خبرنگاران چه شکلی می شد؟ هیچ گاه نمی توانستیم از آنچه در سراسر جهان می گذرد خبر موثقی داشته باشیم.
در بی خبری و دوری از اخبار دست و پا می زدیم یا در بهترین حالت، غرق در انبوهی از شایعات و اخبار ناموثق بودیم. در طول تاریخ، خبرنگاران بسیاری بوده اند که علاوه بر گزارش خبرهای مختلف شهر و کشورشان، به دنبال رساندن اخبارِ راه های دور، جنگ های سخت و مناطق دورافتاده جهان بوده اند؛ ولو با یک یادداشت کوتاه یا یک عکس ساده. «گردا تارو» از عکاس-خبرنگاران بدون مرزی است که به عنوان اولین زن عکاس جنگ نیز شناخته می شود. تارو به خاطر عکس هایی که از جنگ داخلی اسپانیا برای نشریات مختلف ثبت کرده، شناخته شده است. بانوی عکاس آلمانی که با ظهور نازیسم به فرانسه گریخته بود، ضدیت با فاشیسم را مبنای گزارش های خود از جنگ قرار داد. گردا تارو، در اوج جوانی و در 26 سالگی، در حالی که بخش عمده ای از زندگی کوتاه و فعالیت حرفه ای اش به تهیه عکس های خبری از نبرد داخلی اسپانیا گذشته بود، بر اثر برخورد با تانک در خط مقدمِ همان جنگ کشته شد. اما رسالت خبرنگاران محدود به تهیه گزارش از مناطق بحران زده نیست، بلکه باز کردن چشم مخاطب روی حقایق هم، بخشی از این رسالت است.
در این مسیر، بسیاری از خبرنگاران برای گفت وگو با دیکتاتورهای جهان به اقصی نقاط این کره خاکی سفر کرده اند. «ریکاردو اوریتزیو» روزنامه نگار ایتالیایی، به مدت چندین سال، زندگی هفت دیکتاتور جهان را تعقیب کرده و پس از سرنگونی آن ها از قدرت، به سراغشان رفته است.
هدف اوریتزیو ازاین مصاحبه ها، بررسی اعمال پیشین و دیدگاه های جدید این هفت دیکتاتور پس از ، از دست دادن قدرت است. «عیدی امین»، دیکتاتور نظامی و سومین رئیس جمهور اوگاندا، «ژان-بدل بوکاسا» امپراتور خودکامه و مشهور به قصاب آفریقای مرکزی و ... از جمله افرادی هستند که ریکاردو با آن ها مصاحبه کرده و حتی به خاطر انجام برخی از این مصاحبه ها بازداشت شده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر