لزوم رعایت صکادرات پیش از روشن کردن خودرو
رکنا : مراحلی که با اصطلاح صکادرات عنوان می شود، دستورالعملهای یکسانی است که هنگام آزمون عملی رانندگی در هر آموزشگاهی رعایت آنها لازم و ضروری است.
صکادرات کلمهای است که از بههمچسباندن حروف اول کارهایی که باید پیش از راهاندازی خودرو انجام دهیم، ساخته شده است.
به گزارش رکنا ، ازآنجاییکه شرط لازم برای رانندگی در هر کشوری داشتن گواهینامه است، این روزها گرفتن گواهینامه به امری ضروری برای همه تبدیل شده است. مراحل دریافت گواهینامه در ایران، به این صورت است که متقاضی در آموزشگاه ثبتنام میکند و بعد از گذراندن دورههای آموزشی، برای آزمون آماده میشود.
آزمون آئیننامه و آزمون عملی رانندگی که درنهایت به اخذ گواهینامه منجر میشود؛ اما قبولی در آزمون عملی رانندگی، تقریباً سختترین قسمت ماجرا است. در این مقاله از مجله همراه مکانیک ، قصد داریم نکاتی مهمی در مورد مراحل قبل از روشنکردن ماشین و آنچه در اصطلاحات آموزش رانندگی به آن صکادرات یا صادرکات یا مراحل قبل از روشنکردن ماشین گفته میشود، با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
مراحل قبل از روشنکردن ماشین
صکادرات کلمهای است که از بههمچسباندن حروف اول کارهایی که باید پیش از راهاندازی خودرو انجام دهیم، ساخته شده است. صادرکارت درواقع، اصطلاحی برای بهیادسپاری آسان و رعایت ترتیب این مراحل است؛ چراکه رعایت یا عدم رعایت مراحل این اعمال، بهراحتی میتواند باعث قبولی یا مردودشدن شما در آزمون عملی رانندگی بشود.
ص- صـندلی
تنظیم صندلی
ک- کـمربند ایمنی
بستن کمربند ایمنی
آ– آینهها
تنظیمکردن آینهها
د- دنده
خلاصکردن دنده
ر– راهنما و روشنکردن ماشین
استارتزدن و روشنکردن راهنما
آ– آمادگی برای حرکت
آمادهکردن اتومبیل جهت حرکت (دنده)
ت ترمزدستی
خواباندن ترمزدستی
البته بر طبق قوانین جدید، ترتیب جدول بالا از صکادرات به شکل صادرکات درآمده است. در دستورالعملهای جدید، بهمنظور مراقبت بیشتر از راننده در برابر اتفاقات قبل از حرکت مانند آتشگرفتن ناگهانی خودرو، بستن کمربند ایمنی به بعد از روشنکردن خودرو موکول شده است.
مراحل صکادرات
صادرکات یا دستورالعملهای پیش از روشنکردن ماشین به شرح زیر است:
ص – تنظیم صندلی
اولین مرحله، اشاره به تنظیم صندلی دارد. تنظیم صحیح صندلی، موجب ایجاد تسلط بیشتر راننده نسبت به جاده میشود؛ ازاینرو، پیش از انجام هر کاری، باید صندلی خود را تنظیم کنید. تنظیم صندلی بنا به قد و فیزیک بدنی هر شخص متفاوت است و باید به صورتی انجام شود که راننده بیشترین تسلط را بر پدالها و دنده و فرمان داشته باشد.
ک – بستن کمربند ایمنی
بستن کمربند یکی از مراحل صکادرات است.
دومین مرحله، به بستن کمربند ایمنی اشاره میکند. البته همانطور که در بالا گفته شد، طبق دستورالعملهای جدید، راننده باید بعد از روشنکردن خودرو، نسبت به بستن کمربند ایمنی اقدام کند. اهمیت بستن کمربند ایمنی، بر کسی پوشیده نیست و بر طبق قوانین راهنمایی و رانندگی ، لازم و اجباری است. نحوه صحیح بستن کمربند ایمنی نیز به این صورت است که باید با دست راست سگک کمربند را بکشید و پس از عبوردادن از شانه چپ، سگک را در قفل کمربند وارد کنید.
آ- تنظیمکردن آینهها
در این مرحله از صکادرات، راننده باید بر اساس شرایط فیزیک خود، تمامی آینههای خودرو، اعم از آینه وسط و آینههای کناری را تنظیم کند. تنظیم آینه، مسئله بسیار پراهمیتی است؛ زیرا افزایش میدان دید راننده هنگام رانندگی، میتواند تا حد زیادی از خطرات احتمالی و تصادفات رانندگی پیشگیری کند. برای ایجاد بیشترین میدان دید، بهتر است آینههای جانبی به گونهای تنظیم شود که بدنه خودرو در آن دیده نشود.
د – خلاصکردن دنده
خلاص کردن دنده از مراحل صکادرات است.
مرحله چهارم صکادرات، مربوط به خلاصکردن دنده است. رانندهای در آزمون رانندگی قبول میشود که پیش از استارتزدن، با گرفتن کلاچ خودرو، از خلاصبودن دنده اطمینان حاصل کند. دقت داشته باشید که رعایتنکردن موضوعی به همین کوچکی، میتواند باعث شود که در آزمون گواهینامه مردود شوید.
ر- روشن کردن خودرو و راهنما زدن
در این مرحله، وقت روشن کردن خودرو فرارسیده است. با چرخاندن سوئیچ در وضعیت استارت، خودرو را روشن کنید. فراموش نکنید در صورت نیاز، چراغها را نیز روشن کنید و حتما راهنمای جهتی که قصد خارجشدن از آن سمت از حالت پارک را دارید، بزنید.
آ– آمادگی برای حرکت
مرحله ششم از صکادرات یا صادرکات، آمادگی برای حرکت است. در این مرحله، دنده را در حالت یک قرار دهید و با نگاهکردن به آینه، وضعیت خودرو را بسنجید تا مشکل و یا خطری برای حرکت شما وجود نداشته باشد.
ت- خواباندن ترمزدستی
خواباندن ترمز دستی از مراحل صکادرات است.
مرحله آخر صکادرات یا مراحل قبل از روشنکردن ماشین، مربوط به خواباندن ترمزدستی است. در این مرحله، پیش از فشردن پدال گاز و بهحرکتدرآوردن خودرو، ترمزدستی را بخوابانید. بعد از خواباندن ترمزدستی، کلاچ را کمی بالا بیاورید و همزمان با فشردن آهسته پدال گاز، خودرو را به حرکت درآورید. فراموش نکنید حق تقدم با خودروهای در حال حرکت است.
دقت داشته باشید مراحلی که در بالا تحت عنوان صادرکارت عنوان شد، دستورالعملهای یکسانی است که هنگام آزمون عملی رانندگی در هر آموزشگاهی، رعایت آنها لازم و ضروری است. عدم توجه به مراحل این دستورالعمل یا بیتوجهی به یک یا چند مورد از این مراحل، حتی در صورت داشتن تبحر زیاد در راندن خودرو، میتواند به مردودی شما منجر شود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر