شورای پناهندگان نروژ: از زمان به قدرت رسیدن طالبان ۳۰۰ هزار افغانستانی به ایران آمده اند / روزانه ۴ تا ۵ هزار پناهجوی افغان وارد ایران می شوند

به گزارش رکنا، تخمین زده می‌شود که از زمان به قدرت رسیدن طالبان دست‌کم ۳۰۰ هزار افغان وارد ایران شده‌اند و می‌توان انتظار داشت که صدها هزار نفر با فرارسیدن فصل زمستان همچنان وارد ایران شوند.

گزارش «شورای پناهندگان نروژ» اطلاعات ناقص و غلط نیز درباره وضعیت پناهندگان افغان در ایران منتشر کرده است.

در سال‌های اخیر بسیاری از افغانستانی‌های ساکن ایران راهی  کشورهای غربی شده‌اند و هزاران نفری نیز که در حال حاضر وارد ایران می‌شوند، از این مسیر به عنوان راهی به سوی ترکیه و  غرب استفاده می‌کنند.

شورای پناهندگان نروژ در گزارشی که ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) منتشر شد اعلام کرد که از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان روزانه بین ۴ تا ۵ هزار پناهجوی افغان وارد ایران می‌شوند و انتظار می‌رود با توجه به وخیم‌تر شدن اوضاع در افغانستان این تعداد افزایش نیز پیدا کند.

هزاران پناهجوی افغان در ماه‌های اخیر تلاش کردند از مرزهای قانونی یا راه‌های غیرقانونی وارد ایران شوند

این سازمان همچنین با اعلام اینکه از ماه اوت ۲۰۲۱ تا کنون حدود ٣٠٠ هزار پناهجوی افغان از مرز ایران عبور کرده‌اند، هشدار داد که بطور قطع ایران بدون کمک جامعه بین‌الملل قادر به رسیدگی به وضعیت پناهجویان نخواهد بود.

یان ایگلاند مدیرکل شورای پناهجویان نروژ که اخیراً به ایران سفر کرد می‌گوید «نمی‌شود انتظار داشت ایران با کمک‌های ناچیز بین‌المللی میزبان این تعداد پناهجو باشد. هرچه زودتر باید شاهد افزایش کمک‌ها هم در افغانستان و هم همسایگان این کشور همچون ایران باشیم.»

وی با قدردانی از ایران برای میزبانی پناهجویان افغان گفت: «ما ایران را به دلیل استقبال و میزبانی میلیون‌ها آواره افغانستانی در طول چهار دهه گذشته ستایش می‌کنیم اما اکنون جامعه بین‌الملل می‌بایست برای حمایت از همسایگان افغانستان و کمک به آنها گام بردارد.»

درخواست «آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد» برای حمایت از افغان‌هایی که به کشورهای همسایه فرار می‌کنند، نزدیک به ۳۰۰میلیون دلار برای کمک به ۵۱۵ هزار نفری است که ممکن است قبل از پایان سال از افغانستان فرار کنند. از این رقم تا کنون فقط ۳۲ درصد آن فراهم شده است. برای حمایت از افغان‌های ساکن ایران حدود ۱۳۶ میلیون دلار بودجه نیاز است.

بازدید یان ایگلاند مدیرکل شورای پناهجویان نروژ از محله‌ای در کرمان که پناهجویان افغان در آنجا ساکن‌اند

تخمین زده می‌شود که از زمان به قدرت رسیدن طالبان دست‌کم ۳۰۰ هزار افغان وارد ایران شدند و می‌توان انتظار داشت که صدها هزار نفر با فرارسیدن فصل زمستان همچنان وارد ایران شوند.

بر اساس این گزارش نزدیک به ۵ میلیون افغان در خارج از افغانستان آواره شده‌اند که ۹۰ درصد آنها به ایران و پاکستان رفته‌اند.

مطابق این گزارش، حدود ۳/۶ میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند که فقط ۷۸۰ هزار نفر آنها به عنوان پناهنده شناخته شده‌اند. اگر همه افغان‌ها به عنوان پناهنده شناخته شوند، ایران پس از ترکیه دومین کشور میزبان پناهجویان در جهان خواهد بود.

در گزارش شورای پناهندگی نروژ آمده ایران یکی از کشورهای منطقه است که بیشترین میزان ابتلا به کرونا در آن گزارش شده است. البته براساس این گزارش، ایران پناهندگان افغان را واکسینه می‌کند از جمله آنهایی که فاقد مدارک شناسایی هستند.

لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟