۸۴ میلیون نفر در جهان آواره هستند / سازمان ملل اعلام کرد
رکنا: بر اساس گزارش جدید آژانس پناهندگان سازمان ملل، خشونت، ناامنی و تاثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی بیش از ۸۴ میلیون نفر را در سراسر جهان آواره و مجبور به ترک خانه هایشان کرده است.
به گزارش رکنا، بر اساس گزارش روز پنجشنبه به وقت محلی آژانس پناهندگان وابسته به سازمان ملل برای سال ۲۰۲۱ تعداد آوارگان در جهان در مقایسه با ماه دسامبر سال گذشته میلادی افزایش یافته است. تعداد آوارگان در دسامبر گذشته ۸۲.۴ میلیون نفر بوده است.
طبق این گزارش، اکثر آوارگان در قاره آفریقا هستند و بیشتر این افراد برای فرار از خشونت مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
در این گزارش همچنین آمده است که محدودیت های مرزی ناشی از کرونا همچنان یک مانع بزرگ برای پناهندگان در مناطق مختلف جهان است.
فیلیپو گراندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفت: خشونت، شکنجه و نقض حقوق بشر همچنان مردم را وادار به ترک خانه های خود می کند و جامعه جهانی نتوانسته است از این امر جلوگیری کند.
در شش ماه اول سال جاری میلادی، افزایش خشونت ها و درگیری ها بیش از ۵۱ میلیون نفر را که اکثرا در آفریقا هستند، آواره کرده است.
طبق این گزارش در سال جاری در کشور کنگو یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و در اتیوپی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر آواره شده اند.
در همین حال خشونت در میانمار و افغانستان نیز تعداد زیادی از افراد را مجبور به ترک خانه های خود کرده است.
از سوی دیگر تعداد پناهندگان در طول شش ماه اول سال جاری میلادی افزایش یافته و به ۲۱ میلیون نفر رسید.
بر اساس گزارش آژانس پناهندگان سازمان ملل، اکثر پناهندگان متعلق به پنج کشور یعنی جمهوری آفریقای مرکزی (۷۱ هزار و ۸۰۰ پناهنده)، سودان جنوبی (۶۱ هزار و ۷۰۰ پناهنده)، سوریه (۳۸ هزار و ۸۰۰ پناهنده)، افغانستان (۲۵ هزار و ۲۰۰ پناهنده) و نیجریه (۲۰ هزار و ۳۰۰ پناهنده) بوده اند.
این گزارش مهمترین عوامل افزایش آوارگی در سال جاری را بیماری همه گیر کرونا، فقر، ناامنی غذایی و بحران اقلیمی برشمرده و اعلام کرده است اکثر آوارگان در مناطق در حال توسعه جهان مستقر شده اند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر