شورای شهر زورش به مدیریت شهری تهران نمی رسد! / لزوم ورود جدی دستگاه قضا و نهادهای نظارتی

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، «چینی ها برای تحویل اتوبوس ناز می کنند!» این جمله را هفته پیش، مهدی چمران ، رئیس شورای شهر تهران گفته بود.

این جمله آب سردی بود بر تن بی رمق مردم شهری که لقب «پایتخت» یک کشور را یدک می کشد و به نظر می رسد، در این دوره از مدیریت شهری که علیرضا زاکانی در راس آن حضور دارد؛ اوضاع در زمینه های مختلف، نه تنها بهبود نیافته، بلکه بدتر از بد شده است!

در حالی که مردم تهران، در ترافیک های کمرشکن، لحظات با ارزش زندگی شان را از دست می دهند، در حالی که می توانستند کتابی بخوانند، در کنار خانواده فیلمی ببینند، برای فرزندانشان غذای مورد علاقه شان را درست کنند، با دوستشان برای قدم زدن به پارک بروند و... می مانند در ترافیکی که مسئولان انگشت اتهامشان را به سمتشان می گیرند و می گویند خودشان مقصرش هستند! در حالی که سیستم حمل و نقل عمومی پایتخت، این روزها فرسوده تر، کندتر و کمتر از همیشه شده است.

بخشی از اتوبان همت را خط زرد می کشند که بگویند فقط ماشین های چند سرنشین حق دارند از این لاین عبور کنند و مابقی اگر رد شوند، به سزای اعمالشان خواهند رسید در حالی که در پایتخت، کمبود 9000 دستگاه اتوبوس داریم که این کمبود با بیرون آوردن ماشین های شخصی توسط مردم و جیب خودشان پرداخت می شود! آقایان مسئول در مدیریت شهری، به جای اینکه وقت خود را صرف اختراع کردن چرخ از نو بکنید، برای اتوبوس های بی آر تی، لاین ویژه در نظر بگیرید نه مردم! این چه اولویتی برای شهروندان دارد؟

در ادامه هوای کثیف را به شش های مردم راه می دهند که بیشتر از 60 درصد آن هم مربوط به خودروهاست در حالیکه همان حمل و نقل عمومی که قرار بود طی قرارداد با یک شرکت چینی، آنچنان گسترش یابد که برود در کارنامه شاهکارهای زاکانی و به واسطه آن، آنچنان وضعیت حمل و نقل عمومی در شهر سهل شود که دیگر کسی به سرش هم نزند خودروی شخصی اش را از پارکینگ خارج کند.

سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران، روز گذشته بر جمله سنگین مهدی چمران صحه گذاشت و گفت که طرف چینی گفته که قرار نیست به تعهدات خودش عمل کند و قراردادش با شهرداری تهران با ابهام جدی مواجه شده است.

شورای شهر تهران متوجه شده است که 15 درصد پولی که قرار بود دولت برای قرارداد چین به شهرداری بدهد، توسط خود شهرداری پرداخت شده، آن هم کامل نه!

سید جعفر تشکری هاشمی همچنین به این اشاره کرد که زاکانی در سخنرانی های انتخاباتی خود به این موضوع اشاره کرده بود که سهم تحریم ها در ایجاد مشکلات در کشور، فقط 15 درصد است و 85 درصد مابقی به مدیریت مسئولان بر می گردد و اگر در این مسیر اتفاقی می افتد، مربوط به بی عرضگی مدیران است.

این عضو پارلمان شهری تاکید کرده بود: دولت می بایست 15 درصد از سهم پیش پرداخت قرارداد شهرداری تهران با چین را برای خرید 630 واگن مترو می داد؛ ولی متاسفانه علی رغم اینکه گفته شد که دولت این 15 درصد را پرداخت کرده است و مشکلی وجود ندارد، ما متوجه شدیم که 9.5 درصد را شهرداری تهران از محل تسهیلات وامی که از بانک شهر گرفته است به شرکت خارجی پرداخت کرده تا این واگن ها خریداری شود و این مابه تفاوت تا 15 درصد را پرداخت نکرده اند و عملا شهرداری تهران به تعهدات خودش در این زمینه عمل نکرده است. لذا قولی که داده شده بود برای تحویل دو رام قطار در بهمن ماه امسال و بعد مابقی به صورت تدریجی، فعلا قرارداد با ابهام جدی مواجه شده است و بعید به نظر می رسد سرنوشت این قرارداد به زودی تعیین تکلیف شود.

تمایلات ذهنی شهرداری برای واردات 2 رام قطار با واقعیت فاصله زیادی دارد

در حالی که سخنگوی شهرداری تهران در یک نشست خبری اعلام کرده بود که 2 رام قطار چینی، بهار سال 1404 به تهران می رسد، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران درباره زمانبندی جدید رونمایی از قطار‌های چینی گفت: زمان تحویل نباید براساس تمایلات ذهنی باشد؛ بلکه زمانبندی براساس تفاهم و جداول قرارداد است و طرف چینی گویا به تعهدات خود عمل نمی‌کند.

تهرانی ها در هوای آلوده خفه شدند؛ 100 دستگاه اتوبوس چینی در گمرک خاک می خورد

از 2500 دستگاه اتوبوسی که قرار بود شهرداری تهران از چین وارد کند، تا الان فقط 10 تا به پایتخت رسیده است و 100 اتوبوس در گمرک در حال خاک خوردن است! البته این اتوبوس ها، فقط چند تکه آهن پاره نیستند و پول شهروندان ایرانی هستند که مدتهاست در گمرک مانده و نه راه پس دارند و نه راه پیش. به گفته تشکری هاشمی، احتمالا عدد ۵۰۰ اتوبوس دریافتی از شرکت چینی هم محقق شود البته اگر ۲۰ درصد پیش پرداخت داده شود.

گره آلودگی هوا به دست مدیریت شهری باز می شود ولی کو مدیریت؟

تشکری هاشمی، عضو شورای شهر تهران به این موضوع اشاره کرده بود که تا زمانی که حمل و نقل عمومی تقویت نشود؛ صحبت از کاهش آلودگی هوا بی‌معنا است. 

سید جعفر تشکری هاشمی  در نشست خبری امروز ادامه داد: ذرات معلق آلاینده غالب است و منابع تولید این ذرات صنعتی هستند و منشا طبیعی ندارند طرق آنالیز‌ها حدود ۶۳ درصد از این ذرات منشا خودرویی دارند و این یعنی باید روی خودرو‌ها متمرکز شویم.

او همچنین گفته است: تا ناوگان تامین نشود صبحت از رفع آلودگی هوا عبث است. 

دستگاه های نظارتی به موضوع ون های شهرداری ورود کرده است ولی به قرارداد با چین هنوز نه!

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران که خود فرد سوال کننده از زاکانی در خصوص ون های شهرداری بود، در همان نشست خبری اعلام کرد که اعضای شورا از پاسخ های زاکانی قانع نشدند و دستگا‌های نظارتی برای روشن شدن ابعاد ون تاکسی ها، ورود پیدا کرده‌اند. با این وجود، همچنان بحث  استیضاح هنوز مطرح نیست.

وارد کردن و به کارگیری تراموا در تهران مساوی با تمرد از مصوبات شورای شهر است و شهرداری به راحتی این کار را می کند!

سید جعفر تشکری هاشمی در خصوص واردات تراموا بیان کرد: طبق مصوبه شورای شهر، شهرداری موظف بود اگر طرحی در خصوص تراموا دارد، آن را به شورای شهر ارائه دهد، اما شهرداری با همکاری با یک شرکت چینی، تصمیم گرفته است تراموا را به تهران بیاورد و به صورت آزمایشی ببینند می توانند از تراموا استفاده کنند یا خیر! این تمرد از مصوبات شورا نه منطقی، نه قانونی و نه پذیرفته شده به لحاظ علمی است. مگر می‌شود بگوییم، چون یک کشور به ما تراموا هدیه داده است از مصوبات شورا باید چشم پوشی کرد؟

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران ادامه داد: مطابق با اخبار دو دستگاه تراموا به گمرک رسیده است تراموا نیازمند زیرساخت‌های عمرانی، برق، تعمیرگاه، آموزش، قطعات یدکی و ده ها مسئله دیگر دارد اصل تراموا نادیده گرفتن مصوبات قانونی است.

روزانه نزدیک به ۲۵۰ هزار خودروی غیرمجاز وارد محدوده های ترافیکی تهران می شوند / نیمی از دوربین های محدوده طرح ترافیک خراب هستند!

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به خودروهای پلاک شهرستان در تهران گفت: متاسفانه 50 درصد از دوربین‌های محدوده حمل و نقل خراب هستند و تعداد زیادی خودروی ممنوعه وارد محدوده‌های ترافیکی تهران می‌شوند و این درحالی است که نزدیک به ۲۵۰ هزار خودروی غیر مجاز وارد محدوده می‌شوند .

وی افزود: ما نمی‌توانیم عوارض پلاک شهرستان را در تهران بگیریم، زیرا تا این لحظه پلیس هیچ جریمه‌ای نمی‌کند و تعدادی از این آشفتگی استفاده می‌کنند و تاکسی‌های برخط تبدیل به بلایی شده‌اند.

چراغ های راهنمایی و رانندگی حتی یک باتری برای زمان بی برقی ندارند!

تصور کنید در ترافیک شهر گیر افتاده اید و برق هم در یک چهارراه می رود و چراغ راهنمایی و رانندگی از کار می افتد. آشفتگی را در ذهنتان مجسم کنید و زمانی که در این میان از عمر گرانبهای شما از بین می رود. شاید به شدت ناراحت شوید از اینکه در این شرایط باز هم شهرداری تهران می خواهد چرخ را از نو اختراع کند و به یک شرکت دانش بنیان می خواهد پروژه بدهد تا باتری هایی را درست کند که قابلیت دزدیده شدن نداشته باشند!

آقای دستگاه قضا کجا هستی؟ شورای شهر زورش به مدیریت شهری تهران نمی رسد!

در این شهر، که خطاهای مدیریت شهری در آن کم نظیر و متعدد است به نظر می رسد جای خالی ورود دستگاه های نظارتی به این نوع عملکرد که به جان و وقت و مال شهروندان آسیب می رساند، بسیار خالی است. دستگاه قضا کجاست؟ شورای شهر زورش به این سیستم در مدیریت شهری نمی رسد!

وبگردی