طرفدار شدید برگزاری دادگاه های علنی در حوزه مبارزه با فساد هستم / اکبر طبری تبرئه نشده است

به گزارش رکنا از قوه قضاییه ، حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز( دوشنبه ) در جمع دانشجویان دانشگاه‌های استان همدان با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان دراستان همدان که به سرزمین علم و مجاهدت معروف است، افزود: باید توجه داشت به جز موارد خاص، قانون اجازه انتشار پرونده جرم، اسم بردن و نشان دادن عکس مجرم را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: تاکنون با همه پرونده‌هایی که دادستان کل کشور برای علنی کردن معرفی کرده است، با آنها موافقت کردم.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با اشاره به خواست دانشجویان در زمینه برخورد با فساد،گفت: همه پرونده مربوط به جرائم و برخی از پرونده تخلفات باید در قوه قصاییه بررسی شود اما باید بدانیم بین متخلف و مجرم تفاوت است‌.

اکبر طبری تبرئه نشده است

وی با اشاره به صحبت یکی از دانشجویان با موضوع تبرئه اکبر طبری گفت: طبری تبرئه نشده است و پرونده‌هایی که شاخه به شاخه می‌شود موجب طولانی شدن روند کار می‌شود.

رییس قوه قضاییه همچنین گفت: یکی از موارد مهم امروز ما، بیان صحبت‌ها به شکل مستند و مستدل است، باید بدانیم انتقادات را بر اساس چه ادبیاتی مطرح کنیم تا مشکلات برطرف شود.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با بیان اینکه انتقادات دانشجویان شیرین و شنیدنی است، افزود: البته باید بررسی شود در برنامه‌های اینچنینی مسایل و مشکلات یا کوتاهی‌های دستگاه قضایی عنوان شود و از بیان کردن مواردی که مربوط به قوه قضاییه نیست پرهیز شود.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: تلاش شده تا کیفیت آموزشی را در حوزه حقوقی و قضایی افزایش دهیم و استعدادهای این حوزه را شناسایی کردیم.

رییس قوه قضاییه در پاسخ به سوالات دانشجویان مبنی بر مقابله با تخلفات کارکنان دستگاه قضایی با تاکید بر این موضوع، همچنین گفت: امروز برخی از وکلا درآمدهایی دارند که از من که رییس قوه قضاییه هستم بیشتر است و در یک پرونده به اندازه همه حقوقی که من تاکنون گرفته ام بیشتر است،مواردی بوده که یک وکیل در یک پرونده ۵۰ میلیارد تومان حق داوری گرفته است.

شناسایی ۲۰۰ مورد از زمینه ها و گلوگاه های فساد

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای گفت: ۲۰۰ مورد زمینه‌ها و گلوگاه های فساد در کشور شناسایی شده است که برای اصلاح و رفع، به معاونت ها معرفی شده است.

وی اضافه کرد: تا وقتی که کرم در درخت باشد باید آن شاخه درخت را قطع کنیم وگرنه کل درخت را فرا می گیرد و در نهایت مجبور می‌شویم آن را قطع کنیم.

رییس دستگاه عدلیه همچنین گفت: در قانون جوانی جمعیت و واگذاری تسهیلات با تخلفات بانکی برخورد می شود.

رییس قوه قضاییه با بیان اینکه همه باید برای پیشبرد شعار سال تلاش کنیم،گفت: امسال برای تحقق شعار سال، هفت دستور کار و تکلیف تعیین شده است.

وی با بیان اینکه فساد با خطا باید جدا شود،افزود: رشوه دادن جرم و گناه است اما مقصرتر از آن رشوه بگیران و افرادی هستند که کار را طولانی می‌کنند تا مراجعه کننده مجبور به پرداخت رشوه کند.

وی با بیان اینکه دانشجویان امروز مدیران آینده هستند،اظهار کرد: با همه وجود از مشارکت دانشگاه‌ها و دانشجویان برای کمک به دستگاه قضایی استقبال می‌کنیم.

متخلفان پرونده کرسنت محاکمه شدند

رییس قوه قضاییه همچنین گفت: در پرونده کرسنت متخلفان محاکمه شدند.

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای با اشاره به ضرورت اصلاح برخی موارد از جمله مهریه در جامعه، گفت: طی سال‌های گذشته، در تعیین مهریه ۱۰۰ سکه بهار آزادی یک چیز متعارف بود اما امروز با این هزینه ها قابل پرداخت نیست.

وی ادامه داد: موارد اینچنینی داریم که حقوق عامه است و باید پیگیری کنیم چرا که برخی از افراد سالی یک سکه هم نمی تواند بدهد.

رییس دستگاه عدلیه افزود: زن هم به مهریه نیاز دارد حالا ما باید چه کار کنیم؟، مرد را به زندان بیاندازیم؟

حجت الاسلام اژه ای ادامه داد: پس از پایان محکومیت چه کار کنیم؟ تا کی در زندان بماند؟،افرادی بودند که تا ۴ سال بیشتر در حبس ماندند.

وی افزود: مواردی اینچنینی در دستگاه قضا هست که ما با آن برخورد می کنیم.

مشارکت دانشجویان در برپایی کرسی های آزاداندیشی

حجت الاسلام و المسلمین اژه ای خاطرنشان کرد: بخشی از کرسی‌های آزاد اندیشی باید توسط دانشجویان راه‌اندازی شود.

رییس دستگاه عدلیه همچنین در مورد فعالیت های برخی افراد مشهور در فضای مجازی نیز و اقدامات هنجار شکن آنان که از سوی دانشجویان مورد بحث قرار گرفت نیز گفت: دادستانی کل کشور فعالیت این گونه افراد را رصد می کنند و در صورت نیاز موارد پیگیری می شود، البته نمی توان به هر بهانه ای همه را مورد تعقیب قرار داد و به زندان انداخت.

رییس قوه قضاییه در ادامه با محکوم ساختن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه،گفت: واژه ها در رابطه با جنایات صهیونیست ها در غزه و فلسطین کم می آورد، حتی حیوانات نیز این کارها را انجام نمی دهند.

وی اظهار کرد: ادعای تمدنی مدعیان حقوق بشر فرو ریخته است و آنها در برابر اتفاقات و جنایات علیه بشریت ساکت است.

به گزارش رکنا ، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان چهلمین سفر استانی خود، از ابتدای تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز (دوشنبه ۲۵ فروردین) در سفری رسمی و در راس هیات عالی قضایی وارد استان همدان شد. 

رییس دستگاه قضا در بازدید خود از کارخانه صنایع پتروشیمی هگمتانه، با کارگران این واحد تولیدی دیداری صمیمانه داشت. 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای و سایر مسوولان عالی قضایی در جریان سفر به استان همدان، برنامه‌هایی را در راستای رفع مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی مردم این استان و همچنین کمک به رفع موانع تولید در آن، ترتیب خواهند داد.

سوال‌های صریح و حرف‌های نقادانه یک دانشجو در حضور رئیس قوه قضاییه

به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضاییه ،  نمایندگان دانشجویان مختلف دانشگاه های همدان در حضورحجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ، رئیس قوه قضاییه نکته نظرها و سوال های خود در خصوص مشکلات دانشجویان و مسایل جامعه ، پرونده های قضایی و... مطرح و خواستار رسیدگی به آن شدند.

در رسیدگی به مفاسد اقتصادی شفافیت نداریم

سعید سیدی، نماینده شورای صنفی دانشگاه بوعلی سینا: در رسیدگی به مفاسد اقتصادی شفافیت نداریم، چرا تاکنون اجازه برگزاری علنی دادگاه‌های مفسدان اقتصادی دانه درشت صادر نشده است؟

وی افزود :شفافیت در این مورد اعتماد مردم و فعالان اقتصادی را جلب می‌کند.البته مجتمع ویژه جرائم اقتصادی کارآمد بوده است؟ این مجتمع تواسنته به وظیفه اصلی خود عمل کند؟

نماینده شورای صنفی دانشگاه بوعلی سینا  در ادامه گفت : چرا شاهد تاخیرهای طولانی در رسیدگی به پرونده‌ها هستیم؟ آیا برنامه مشخصی برای جذب و آموزش قضات وجود دارد؟

وی اظهار کرد : بالا بودن هزینه‌های دادرسی برای مردم چالش است، آیا برنامه‌ای برای کاهش هزینه‌های دادرسی وجود دارد؟

امیدوارم برخورد با فعالان دانشجویی و دانشجویانی که به خاطر فعالیت سیاسی و صنفی همراه با مهر و مسالمت پدرانه باشد و مشکلات آن‌ها عادلانه حل شود.

اینکه خبری از انتخابات نیست و در جمع دانشجویان حاضر شده‌اید شایسته قدردانی است

قضات باتجربه و باسابقه به استعفا و بازخرید تمایل پیدا کرده‌اند 

خانم عباسی، دانشجوی دانشگاه بوعلی: در دوره کسادی دیدار و ملاقات با دانشجویان و در جایی که خبری از انتخابات نیست قدردان حضور ارزشمند رئیس قوه قضاییه در جمع دانشجویان هستیم

در جایی که در حال حاضر دغدغه اکثر مسئولین مساله مذاکرات است، روحیه شجاع و نقدطلبانه شما را قدر می‌دانیم.

مصاحبه علمی سه مرحله‌ای قضات به یک مرحله و مدت کارآموزی آن‌ها به 6 ماه کاهش پیدا کرده و این باعث کاهش کیفیت علمی قضات خواهد شد.

قضات باتجربه و باسابقه به استعفا و بازخرید تمایل پیدا کرده‌اند. این امر به منظور پیوستن به عرصه وکالت با پیش زمینه دغدغه مالی و حجم کاری آن‌ها صورت می‌گیرد.

18 ماه از ضرب الاجل آزادسازی حریم رودخانه گنج نامه را داده است اما هنوز این مورد محقق نشده است.

با مسببان خشونت علیه کادر درمان برخورد قاطع شود

نماینده دانشجویان علوم پزشکی همدان: با مسببان و مروجین خشونت علیه کادر درمان برخورد عبرت آموزو قاطع شود .

وی افزود : از دستگاه قضا می‌خواهیم در جهت افزایش امنیت کادر درمان اقدام کند.

چرا هر روز شاهد نوسان قیمت‌ها در بازار باشیم؟

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان همدان: قوه قضاییه تا چه اندازه‌ای در امنیت جسمی، مالی و روانی مردم تاثیر دارد؟

به لحاظ امنیت روانی چرا باید هر روز شاهد نوسان قیمت‌ها در بازار باشیم؟ با یک خبر کذب قیمت ارز بالا می‌رود و با خبر کذب دیگر قیمت پایین می‌آید.

قوه قضاییه چه برنامه‌ای برای تحقق شعار سال دارد؟

شما ثابت کردید معتقد به گفتگو با دانشجویان هستید

دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان: آقای محسنی اژه‌ای شما تصویر قوه قضاییه را در جامعه اصلاح کرده‌اید

شما ثابت کردید معتقد به گفتگو با دانشجویان هستید. ملاقات مردم با مقامات قضایی در جامعه به امری عمومی تبدیل شده است. رویکرد مردم مدارانه را در دستگاه قضایی تقویت کنید.

با مفسدان اقتصادی قاطعانه و بدون تبعیض برخورد کنید. طرحی برای کاهش مجازات‌های حبس در جرائم غیرخشن و جایگزینی آن با مجازات‌های اصلاحی در دستور کار قرار گرفته است؟

آیا برخورد با اختلاس کلان وابربدهکاران مالیاتی وظیفه شما نیست؟

نماینده بسیج دانشجویی: عدم پشت میز نشینی شما مردم به ادامه دار بودن راه شهید رئیسی امیدوار کرده است

امید است روحیه پیگیری شما با نگاه به نتیجه گرایی و نه کارهای رسانه‌ای ادامه یابد.

دانشجویان انتظار دارند بدانند چرا سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری به وظایف نظارتی خود عمل نمی‌کنند؟ 

آیا برخورد با اختلاس کلان وابربدهکاران مالیاتی وظیفه شما نیست؟

طبری، سیف و عراقچی چرا تبرئه شدند؟ 

نماینده بسیج دانشجویی: باید حرف مفت زدن در کشور هزینه داشته باشد

طبری، سیف و عراقچی چرا تبرئه شدند؟ این موضوع نیازمند شفاف سازی از سوی قوه قضاییه است.

منتظر برخورد با فتنه‌گران بودیم، رفع حصر؟

یک دانشجو: آقای محسنی اژه‌ای منتظر برخورد با فتنه‌گران بودیم، رفع حصر؟

وی گفت : رهبر انقلاب بارها در مورد تشویش اذهان عمومی گفته‌اند، باید با افرادی که اقدام به تشویش اذهان عمومی می‌کنند برخورد شود.

اخبار تاپ حوادث