رئیس قوه قضاییه : قوانین و آییننامهها وحی مُنزل نیست/ آرای دیوان عدالت اداری باید محکم و قابل دفاع باشند
رکنا سیاسی : رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه قوانین و آییننامهها وحی منزل نیست، گفت: با دعوا، درگیری و مقابله کار پیش نمیرود؛ نمیشود سلیقه همه یک چیز باشد.
به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضاییه ، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ، طی سخنانی در مراسم چهلودومین سالروز تأسیس دیوان عدالت اداری، ضمن اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا در منطقه غرب آسیا اظهار کرد: امروز دنیای شرک و نفاق و کفر دست به دست هم دادهاند و با تمام وجود و امکانات به مقابله با اسلام ناب پرداختهاند. حمایت تمام عیار جبهه کفر از رژیم کودککش صهیونیستی فقط برای پیروزی این رژیم در غزه نیست بلکه هدف اصلی آنها خشکاندن ریشههای اسلام ناب و مقاومت محور است.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ضرورت استحکام و اتقان قوانین و مقررات در کشور و در عینحال وجود انعطاف برای اِعمال تحولات لازم در این قوانین و مقررهها، گفت: قوانین، دستورالعملها و آییننامههایی را که تدوین میکنیم باید از نهایت استحکام و اتقان برخوردار باشند که نیازی به تغییر مداوم آنها نباشد، اما در عین حال باید توجه کنیم که این موارد، وحی مُنزل نیستند و میتوان متناسب با اقتضائات زمان، نسبت به اصلاح و تکمیل این قوانین و مقررهها اقدام کرد.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: با دعوا و درگیری و مقابله کاری در کشور به پیش نمیرود؛ کسی ادعا نمیکند که همه با هم یک فکر و یک سلیقه داشته باشیم، اما بالاخره بر اساس مشترکاتی که داریم میتوانیم یک زندگی مسالمتآمیز اجتماعی را در کنار هم داشته باشیم و بر این مبنا، از گرفتاریها و مشکلات بکاهیم.
ما در قوه قضائیه میتوانیم در این مسیر ایفای نقش داشته باشیم؛ ما میتوانیم از دامنه اختلافات بکاهیم؛ میتوانیم حق مظلوم را از ظالم استیفا کنیم و یَد فردِ متجاوز و ظالم و زیادهخواه را قطع کنیم و به دفاع از مظلومی بپردازیم که نمیتواند حق خود را استیفا کند؛ یقیناً ما در قوه قضائیه در همین مسیر حرکت میکنیم، اما ضرورت دارد اهتمام و شتاب بیشتری در این راه داشته باشیم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: دیوان عدالت اداری از ظرفیتهای قانونی زیادی برخوردار است، فلذا باید بتوانیم با توجه به شرایط زمانی حال و پیشرو و همچنین با اتکا به همین ظرفیتهای مطلوب قانونی، در جهت تأمین منافع و مصالح آحاد مردم و کشور اقدامات بیشتر و مؤثرتری را انجام دهیم.
قاضیالقضات اظهار داشت: در دیوان عدالت اداری و سایر بخشها و مراجع قضائی باید نسبت به بهرهگیری از روشهای بهینه و استفاده از میانبرها اهتمام داشته باشیم؛ با توجه به شرایط زمانی فعلی و اقتضائاتی که وجود دارد شاید نتوان با همان مسیرها و روشهای قبلی، امور را به پیش برد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: همه ما در قوه قضائیه باید در خصوص بهروز کردن علم و دانش و آگاهی خود و همچنین تجهیزات و ابزارهای کار خود مقیّد باشیم.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: امروز برخی مسائل وجود دارد که در تشخیص آنها اختلاف نظر داریم؛ باید تدبیری بیندیشیم که هرچه بیشتر از دامنه این اختلافات بکاهیم. ضرورت دارد در مراجع و مراکز ذیربط قضائی، رویهها و روشهای خود را به هم نزدیک کنیم؛ در خصوص همین ماده ۷۹ قانون دیوان عدالت اداری، ناظر بر نحوه رسیدگی به آرای خلاف بیّن شرع، باید تدابیر و تمهیدات ویژهای بیندیشیم تا شاهد صدور چنین آرایی در شعب دیوان نباشیم.
رئیس عدلیه اظهار کرد: آرای دیوان عدالت اداری باید از چنان استحکام و اتقانی برخوردار باشد که وقتی آن آرا را در مقابل یک حقوقدان میگذاریم با قاطعیت از آنها دفاع کند. باید توجه داشت که آرای دیوان عدالت اداری دارای تبعات و نتایج گستردهای در اجتماع است.
مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است
قاضیالقضات خاطرنشان کرد: مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی در حکم قانون است و لازمالاجرا میباشد؛ این اصلی است که دیوان عدالت اداری باید به آن توجه داشته باشد. در این قضیه نیز چنانچه ابهامی وجود دارد باید با بحث و بررسی به رفع آن مبادرت ورزید.
پیش از سخنان رئیس قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین «عابدی» رئیس دیوان عدالت اداری ضمن تبیین دیدگاه مقام معظم رهبری در خصوص مقوله «تحول» اظهار کرد: رویکردهای تحولی را در تمام بخشهای دیوان عدالت اداری جهت بهینهمند کردن شیوهها و در راستای حل مشکلات مردم، به کار گرفتهایم.
وی با بیان اینکه ما باید در کار خود دغدغه تحول را داشته باشیم و این دغدغه را به سایر مدیران منتقل کنیم، گفت: قانون، ظرفیتهای خوبی را برای ایجاد تحول در دیوان عدالت اداری و تسهیل و تسریع در انجام امور مردم، پیشبینی کرده است و ما سعی میکنیم به بهترین شکل ممکن از این ظرفیتها استفاده کنیم.
رئیس دیوان عدالت اداری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: خداوند متعال را شاکر هستیم که امروز فردی سکاندار دستگاه قضائی کشور است که از بدنه عدلیه، کاملاً نسبت به ایرادات، موانع و ظرفیتهای قوه قضائیه آشناییت دارد و نسبت به بهینهمند کردن شیوهها برای حل مشکلات مردم، ارتقا وضعیت معیشتی قضات و کارکنان و بهبود تعامل عدلیه با قوای مجریه و مقننه، دغدغهمند است.
همچنین در این جلسه دو نفر از نمایندگان قضات و دو نفر از کارکنان دیوان عدالت اداری ، به بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند.
ارسال نظر