چند می گیری در طرح «من شهردارم» شرکت کنی؟ / بودجه 10 همتی برای طرحی پر ابهام از شهرداری زاکانی ! + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، طرح «من شهردارم» که از سوی شهرداری تهران به منظور مشارکت شهروندان در انتخاب پروژه‌های محله‌ای طراحی شده است، با حواشی و انتقادهای جدی مواجه شده است. طبق گفته های نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران، گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد افرادی که ساکن تهران نیستند نیز با دریافت مشوق‌هایی مانند کارت شارژ رایگان همراه اول و ایرانسل و بلیت مترو، در این طرح شرکت کرده‌اند.

ارائه کارت شارژ همراه اول و ایرانسل و بلیت مترو برای شرکت کنندگان در طرح من شهردارم!

نرجس سلیمانی ، رییس کمیسیون نظارت شورای شهر تهران در صحن امروز، در خصوص طرح «من شهردارم» به افشاگری پرداخت. او در این خصوص گفت: در طرح من شهردارم، گزارش متعددی مبنی بر این داشتیم که افرادی شرکت می کنند که اصلاً ساکن شهر تهران نیستند و به ازای کارت شارژ رایگان همراه اول و ایرانسل و بلیت رایگان مترو، در این طرح شرکت کنند.

اگر تهرانی نیستید هم مشکلی نیست فقط شماره موبایل خود را به مجریان طرح من شهردارم بدهید!

وی تاکید کرد: بنده به پایانه جنوب مراجعه کردم و در بازار دست فروشان، فردی کارت شارژ رایگان و بلیت مترو ارائه می داد. بنده از ایشان سوال پرسیدم و بعد از تست فشار خون و مواردی از این قبیل، شماره تماس بنده را دریافت کرد. بنده گفتم شهرستانی هستم و پرسیدم که می توانم در این طرح شرکت کنم؟ و این فرد پاسخ داد که امکان پذیر است.

نرجس سلیمانی همچنین افزود: مبنای این بلیت های رایگان چیست؟ اگر منابع مالی آن از شهرداری است، تخلف است و اگر پیمانکار هزینه می کند، تخلف ضرب در دو است. نظارت های کافی باید صورت بگیرد و گزارش لازم ارائه شود تا با متخلف برخورد کنیم.

بودجه 10 هزار میلیاردی برای طرحی که به نام مردم و است و به کام زاکانی !

به طور کلی، مشکلات اجرایی این طرح، از جمله شرکت افراد غیرساکن تهران و احتمال سوءاستفاده از منابع مالی، ابهاماتی را در مورد صحت و سلامت روند اجرای آن ایجاد کرده است. برخی منتقدان بر این باورند که شهرداری تهران از این طرح به نفع خود و برای اجرای پروژه‌های مد نظرش استفاده کرده و مشارکت واقعی شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها همچنان با چالش‌هایی روبه‌رو است.

در همین حال، شهرداری تهران با مدیریت علیرضا زاکانی که به دلیل نداشتن سابقه مدیریتی در امور شهری با انتقادهایی مواجه بوده، از این طرح دفاع می کند.

در روز7 آذر 1403، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص این طرح و بودجه های هنگفتی که به «من شهردارم» ارائه می شود سخن گفت و آن را یکی از طرح های برتر مدیریت شهری برشمرد.

سخنگوی شهرداری تهران در این نشست خبری گفته بود: در این دوره شهری تجربه پویش بزرگ «من شهردارم» را داشتیم. در سال اول ۴ همت و در سال دوم ۹ همت و امسال هم بیش از ۱۰ همت از بودجه شهرداری تهران برای پروژه‌های محله‌ای اختصاص داده شود، توسط شهروندان مدیریت می‌شود. تمام پروژه‌های هر محله با رای مردم انتخاب می‌شود. نظر شهروندان برای منطقه خودشان تبدیل به یک قانون الزام آور می‌شود.

مجامع جهانی هم از طرح های پرابهام زاکانی در امان نیستند!

این طرح که به عنوان ابتکار تهران به رویداد جایزه جهانی ۲۰۲۴ مسکو که شامل ۱۲ بخش بود، ارائه شده بود، پس از داوری به عنوان طرح برگزیده در بخش نوآوری رویداد جایزه جهانی نوآوری ۲۰۲۴ مسکو مورد تقدیر و تشکر قرار گرفت‌ و حائز رتبه برتر شد.

این در حالی است که افشاگری نرجس سلیمانی در خصوص طرح من شهردارم، نشان از آن دارد که حتی مجامع جهانی نیز از طرح های پر ابهام و بدون انجام اقدامات کارشناسی شهرداری در امان نیستند و شهرداری با افتخار، آنها را به چنین رویدادهایی ارسال می کند؛ در حالی که می بایست در ابتدا از میزان صحت انجام نظرسنجی های طرح، اطمینان حاصل می شد.

طرح من شهردارم، بهانه ای برای اجرای تصمیمات از پیش تعیین شده شهرداری پایتخت 

این طرح به جای آنکه ابزاری برای مشارکت واقعی شهروندان باشد، به محلی برای تبلیغات شهرداری و پیشبرد پروژه هایی تبدیل شده که اولویت و نیاز مردم نیستند. علاوه بر این، حضور افراد غیرساکن تهران در این طرح، صحت و سلامت روند آن را زیر سوال برده و بهانه ای برای اجرای تصمیمات از پیش تعیین شده توسط مدیریت شهری فراهم آورده است.

بی اعتمادی مردم و اتلاف منابع، نتیجه طرح من شهردارم

طرح «من شهردارم» بیش از آنکه فرصتی برای مشارکت مردمی باشد، تلاشی است برای مشروعیت بخشیدن به برنامه های یکجانبه شهرداری تهران. ادامه این روند نه تنها مشکلات شهری را حل نخواهد کرد؛ بلکه بی اعتمادی عمومی و اتلاف منابع را بیش از پیش افزایش می دهد.

وبگردی