افتتاح نخستین پژوهشگاه گیاه شناسی قهوه در ایران؛ گامی مهم در توسعه صنعت قهوه خاورمیانه + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا؛ در این مراسم، مقامات مختلف از جمله بخشدار بخش تنگمان، فرماندهان انتظامی شهرستان نظرآباد، مسئولان جهاد کشاورزی و اعضای شورای اسلامی روستا حضور داشتند.

در ابتدای مراسم، رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه تهران، دکتر داود حومنیان به سخنرانی پرداخت و از اهمیت همکاری دانشگاه با صنعت قهوه سخن گفت. وی تأکید کرد که دانشگاه تهران با همکاری مدرسه قهوه ایران، به دنبال تربیت نیروی انسانی ماهر در این صنعت است. 

دکتر حومنیان اشاره کرد که با توجه به ظرفیت‌های موجود، این پروژه می‌تواند ایران را به یکی از کشورهای تأثیرگذار در صنعت جهانی قهوه تبدیل کند.

در ادامه،  زارعی نژاد، بخشدار تنگمان، از اهمیت استان البرز در صنعت کشاورزی و گلخانه‌داری کشور سخن گفت و اظهار داشت که بخش تنگمان با داشتن بیشترین تعداد گلخانه‌ها در استان، ظرفیت‌های عظیمی برای توسعه صنعت قهوه در این منطقه دارد.

مدیرعامل مدرسه قهوه ایران،  علی زعفری، نیز در سخنانی با اشاره به تجربیات چندین ساله خود در صنعت قهوه، بر اهمیت اشتغال‌آفرینی و ارزآوری این صنعت برای کشور تأکید کرد. وی افزود که تا کنون ۹۸ درصد از نیاز قهوه ایران به صورت داخلی تأمین می‌شود که این یک دستاورد بزرگ در صنعت قهوه است.

او این رویداد را نشان از عزم جدی مسئولین و فعالان صنعت قهوه ایران برای توسعه و ارتقاء این صنعت در کشور دانست و نویدبخش روزهای روشن برای قهوه ایران در سطح بین‌المللی اعلان کرد.

 

زعفری از اجرای این پروژه‌ با همکاری جهاد کشاورزی منطقه نظرآباد خبر داد و گفت:. این پروژه که با هدف ایجاد نخستین باغ گیاه‌شناسی قهوه در ایران به اجرا درمی‌آید، تلاش دارد تا با حمایت دولت و بخش خصوصی، تولید قهوه در کشور را تقویت کرده و به پژوهش و نوآوری در این حوزه پرداخته شود.

او ضمن اشاره به چالش‌ها و پیچیدگی‌های پروژه، اعلام کرد : این پژوهشکده در سه فاز مختلف به بهره‌برداری خواهد رسید. فاز اول با همکاری جهاد کشاورزی و در مساحت 2000 متر مربع اختصاص به ایجاد گلخانه‌هایی برای کشت سریعتر قهوه دارد. در فاز دوم، تمرکز بر فضای آموزشی و آزمایشگاهی خواهد بود تا زمینه‌های تحقیقاتی و علمی بیشتر فراهم شود. در فاز سوم، توسعه بخش گردشگری با حمایت میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی به منظور ایجاد بوم‌گردی در این منطقه برنامه‌ریزی شده است.

او به نقش تاریخی ایران در مصرف قهوه اشاره کرد و از آن به عنوان یک نوشیدنی محبوب یاد کرد و گفت: قبل از وارد شدن چای به کشور، قهوه در ایران مصرف زیادی داشته است. او همچنین بر اهمیت این پروژه در ایجاد اشتغال و ارتقای کیفیت قهوه در ایران تأکید کرد و از همه مسئولین خواست که این پروژه ملی را حمایت کنند.

در ادامه، یکی از اعضای گروه تحقیقاتی،فرزاد عباسی، ضمن اشاره به اهمیت انتقال تکنولوژی و ارتباطات بین‌المللی در زمینه صنعت قهوه، بر لزوم همکاری بیشتر بین کشورها و ایجاد شبکه‌های اطلاعاتی تاکید کرد. او گفت: این پروژه می‌تواند به رشد و توسعه کشور در سطح جهانی کمک کند و با استفاده از ارتباطات موجود، ثروت‌آفرینی قابل توجهی را در پی داشته باشد.

زعفری مبدی پزوهشگاه قهوه همچنین، تأکید کرد که این پروژه نه تنها به اشتغال‌زایی و تولید قهوه در ایران کمک می‌کند بلکه می‌تواند ایران را در تاریخ صنعت قهوه به عنوان یکی از پیشگامان معرفی کند.

مراسم با سخنان مختصری از دکتر بابا رضا، دبیرکل باشگاه غذا و خوراک‌شناسی یونسکو و سایر مقامات به پایان رسید.