رکنا گزارش می دهد،
این پرونده از عملکرد زاکانی، مخصوص تمام اعضای شورای شهر و نهادهای نظارتی کشور + فیلم
رکنا: اعضای شورای شهر تهران و نهادهای نظارتی، به موضوع وعده های بی عمل شهرداری تهران ورود کنند و روند باطل وعدههای بی عمل را به نفع مردم شهر پایان برسانند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، علیرضا زاکانی ، شهردار تهران، در زمان شروع به کار وعده های متعددی برای بهبود زیرساخت ها و زندگی شهری در پایتخت داد. از مهمترین وعدههای او میتوان به توسعه حملونقل عمومی، به ویژه خطوط مترو و اتوبوسهای تندرو (BRT)، ساخت مسکن ارزان قیمت برای اقشار کمدرآمد، حل مشکلات ترافیک و آلودگی هوا، و مبارزه با فساد در سیستم اداری شهرداری اشاره کرد. این وعدهها قرار بود کیفیت زندگی شهروندان تهرانی را بهبود ببخشد و زیرساختهای شهری را به سمت توسعه پایدار هدایت کند.
با این حال، بسیاری از این وعدهها با چالشهای متعددی مواجه شدند و به طور کامل اجرایی نشدند. پیشرفت در توسعه حملونقل عمومی همچنان محدود باقی مانده و حتی پروژههای موجود نیز با کندی پیش میروند. برنامههای ساخت مسکن ارزان قیمت نیز به دلیل مشکلات مالی و کمبود زمین در مناطق مناسب به نتیجه قابل توجهی نرسید. همچنین، آلودگی هوا و ترافیک همچنان از مشکلات جدی پایتخت هستند. این عدم تحقق وعدهها موجب انتقاداتی از سوی شهروندان و کارشناسان شده که شهرداری را به عدم شفافیت و کمکاری متهم کردهاند.
قصه بی پایان زباله گردی در تهران و قول های شهردار که روی هوا ماند
شهردار تهران در روز ۲۳ آبان سال ۱۴۰۱، در اظهارنظری اعلام کرد که زبالهگردی تا دو یا سه ماه دیگر پایان مییابد. این وضعیت نه تنها پس از دو سال همچنان به پایان نرسیده است؛ بلکه روز به روز بر تعداد زبالهگردان در شهر هم افزوده شده است.
در تاریخ 8 آبان سال 1402، عباسعلی کارگر، مسئول مدیریت پسماند شهرداری منطقه 3 به رکنا اعلام کرده بود که یک دسته از زبالهگردها هستند که زیرنظر پیمانکاران فعالیت میکنند.
حال روشن نیست چرا شهرداری تهران، با پیمانکارانی ادامه همکاری میدهد که به بدویترین شکل ممکن، اقدام به تفکیک و جمعآوری پسماند میکنند.
لازم به ذکر است که فعالیت اتباع غیرمجاز نیز در این بخش قابل توجه است.
حذف کارِ کودکان از خیابان های پایتخت؛ قول بی عمل زاکانی
در حالی که علیرضا زاکانی، شهردار تهران اعلام کرده بود اول دی ماه سال 1402 اعلام کرده بود که معتادان متجاهر و کودکان کار در پایتخت تا پایان سال جمعآوری میشوند؛ اما به گفته خود شهردار در تاریخ 20 مهر 1403، هویت حدود ۷ هزار و ۶۰ کودک کار ثبت شده است و در مرحله استعدادیابی این کودکان هستند ولی استعدادیابی، منجر به حذف کارِ کودکان از خیابان های خطرناک شهر نمیشود.
دستفروشی در مترو و فشار زیاد بر مسافران قطار زیرزمینی
زاکانی در نهم مردادماه سال 1402، وعده داده بود که دستفروشان ساماندهی میشوند. تاکید ویژه شهردار هم بر دستفروشان مترو بود ولی آنچه که شهروندان، در این روزهای پرترافیک مترو میبینند، با آنچه که زاکانی قولش را داده بود کاملا متفاوت است. صندلیهای ایستگاهها و قطارهای مترو محل قرار گرفتن وسایل دستفروشان شده و فضای ایستادن در واگنها را هم چرخدستیهای بزرگ اشغال کردهاند.
کمبود واگنهای مترو، معضلی است که قرار بود زاکانی با واردات قطار از چین، آن را جبران کند اما این قرارداد؛ همچنان برای اعضای شورای شهر در هاله ای از ابهام است و روشن نیست قرار است چه زمانی وضعیت شهر زیرزمینی تهران سامان یابد.
سرنوشت مبهم تابلوهای موزه امام علی؛ دادستانی ورود کرد ولی شهرداری پاسخی ندارد
25 شهریورماه سال 1403 بود که ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در صحن علنی، خبر از عدم بازگشت ۳۰ تابلوی هنری ارزشمند از موزه امام علی (ع) داد. او همان موقع اطلاع داد که فقط یکی از این تابلوها، 30 میلیاردتومان ارزش دارد و بر جنبه ارزش معنوی این آثار نیز تاکید داشت.
مهرداد باقری، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران نیز بهصراحت به فروش دو تابلو در دبی به رقم بسیار پایین یعنی 1400 دلار اعتراف کرد.
این در حالی است که مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران در واکنش به این سخنان اعلام کرد: «این تابلوها را برگردانید؛ ما اعضای شورا مبلغ را جمع می کنیم و به شما میدهیم.»
چندی بعد، مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران نیز از ورود دادستانی به موضوع گم شد تابلوهای موزه امام علی (ع) خبر داد.
در تاریخ 20 مهرماه نیز ناصر امانی، افشاکننده این خبر اعلام کرد که اسنادی در اختیار دارد که نشان میدهد هم خروج و هم فروش این آثار غیر قانونی بوده است.
با این وجود به غیر از همان اظهار نظر اولیه مدیر زاکانی، پاسخ دیگری در مورد بازگشت آثار به موزه امام علی (ع) و علت فروش دو تابلو با قیمت نازل پاسخ دیگری از سمت شهرداری منتشر نشده است.
سوال بی جواب عضو شورای شهر از زاکانی، ساخت مسکن در تهران به کجا رسید؟
آغاز طرح عملیات اجرایی ۲۰۰ هزار واحد مسکونی شهر تهران در تاریخ ۹ خرداد ۱۴۰۳ با حضور مخبر سرپرست وقت ریاست جمهوری، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و علیرضا زاکانی، شهردار تهران و سایر مدیران شهرداری در منطقه ۲۱ برگزار شد. در این طرح بنا به گفته زاکانی قرار بود ۲۶ شهرک الگو ساخته شود که ساخت ۶ شهرک به صورت همزمان در منطقه ۲۱ شروع به کار کرد.
سوده نجفی در سوالی از علیرضا زاکانی، گفته بود: متاسفانه امروز با گذشت بیش از ۳ ماه هنوز هیچ اقدامی در سطح شهر تهران نسبت به ساخت این شهرکها دیده نمیشود و اصلا محلی که قرار است این شهرکها ساخته شود مشخص نیست.
او همچنین تاکید کرده است که به نظر میرسد شهردار تهران که در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نیز ثبت نام و حضور داشت و ۳ روز قبل از ثبتنام در انتخابات ریاست جمهوری اقدام به آغاز عملیات ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی کرده است، از مشکل مسکن برای پیشبرد اهداف انتخاباتی استفاده و بعد از ناکامی و انصراف از انتخابات به فراموشی سپرده شده است.
پس از آن، شهرداری تهران به جای اینکه به سوال نماینده مردم در شورای شهر پاسخگو باشد، اقدام به برگزاری دو تور خبری برای رسانهها کرد تا از پیشبرد اهداف این طرح سخن بگوید.
حال پس از دو ماه، همچنان زاکانی به عضو شورای شهر در این خصوص پاسخی نداده است و مشخص هم نیست که چه زمانی این مهم اتفاق می افتد.
پله برقی های مترو خراب؛ زاکانی ادعای فعال بودن آنها را دارد!
علیرضا زاکانی 9 آبان 1403 در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که در حال حاضر بسیاری از پله برقیها در ایستگاههای متروی پایتخت فعال هستند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
این در حالی است که پله برقیهای بسیاری از ایستگاههای مترو دچار مشکل هستند و اگر یکی از پله برقیها تعمیر شود، روز بعد پله برقی دیگری خراب میشود!
ارسال نظر