نماینده مجلس: با پول ملت هوای آلوده تولید می کنند و به خورد مردم می دهند / در ۴۵ سال گذشته به آلودگی هوا نپرداختیم که حالا به اینجا رسیده ایم + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، سالانه ۷۰۰۰ نفر در تهران در اثر آلودگی هوا می میرند؛ این یعنی یک جنایت بزرگ علیه نیروی انسانی یک کشور!

فقط از شنبه صبح تا ساعت ۱۵ سه شنبه ۲۰ آذر ماه، تعداد کل ماموریت های اورژانس تهران ۱۲هزار و ۶۷ مورد بوده است. از این تعداد، ۴هزارو ۳۷ ماموریت، مربوط به مشکلات قلبی و تنفسی بوده است که یفنی ۳۳.۵ درصد کل ماموریت ها به این خاطر است.

ولی داداشی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رکنا در خصوص آلودگی هوای تهران و کلانشهرها گفت: اینکه بخواهیم با قانون هوای پاک، تهران و کلانشهرها را از آلودگی هوا پاک کنیم بسیار زمان بر و گران خواهد بود. من بر این نظر نیستم که این قانون نباید اجرا شود؛ اما زیرساخت های کشور مناسب نیستند، هنوز در کشور از مازوت استفاده می شود، وسایل حمل و نقل عمومی باید برقی شوند و....

وی در ادامه تاکید کرد: استفاده از سوخت فسیلی گاز که یکی از علل اصلی آلودگی هوا است، با پول این ملت دود می شود؛ هوای آلوده تولید می شود و به خورد همین ملت داده می شود.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: شهرداری تهران باید ماشین های برقی وارد شهر کند. در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته شاهد این هستیم که سوخت های فسیلی را کنار می گذارند و به سمت استفاده از انرژی‌های پاک می روند؛ اما در کشور ما این روند بسیار کند است. اینکه بخواهیم دولت، مجلس و قوه قضائیه را در این میان محکوم کنیم درست نیست و این موارد می بایست در ادوار گذشته رسیدگی می شد. همچنین قوانینی که تصویب شده غیرکارشناسی است و الان به جایی رسیده ایم که همه چیز قفل شده است.

چرا قوه قضائیه به عدم اجرای قانون هوای پاک ورود نمی کند؟

وی در پاسخ به اینکه چرا قوه قضائیه به این موارد تخلف ورود نمی کند، پاسخ داد: هرجا که رفتارها غیرقانونی شکل گرفت، دستگاه قضا می تواند ورود کند. این می تواند به شکل تذکر یا اعلام جرم باشد. به نظر می رسد که دستگاه قضایی حتما در جریان این امور است.

این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه مقصر مرگ سالانه ۷ هزار تهرانی بر اثر آلودگی هوا کیست، گفت: اینکه بخواهیم بگوییم یک دستگاه مقصر است و آن را نشانه بگیریم درست نیست. در ادوار گذشته، دستگاه های مختلف وظایف سازمانی خودشان را انجام نداده اند و همه اینها روی هم تلنبار شده و حالا رسیده ایم به کوهی از مشکلات در رابطه با آلودگی هوا!

ولی داداشی در پاسخ به اینکه تکمیل شدن زیرساخت ها یک عمر زمان می برد، افزود: بالاخره می بایست از یک جایی استارت کار زده شود. کار اجرایی زمان بر است. این کار شروع شده ولی حرکت شما لاک پشتی است و برای رسیدن به یک نقطه مطلوب، نیاز به همه تعامل همه دستگاه های مربوط به قانون هوای پاک از جمله شهرداری ها، سازمان محیط زیست، مجلس و... است.

در ۴۵ سال گذشته به آلودگی هوا نپرداختیم که حالا به اینجا رسیده ایم

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به اینکه ۴۵ سال برای تکمیل زیرساخت ها کافی نبود؟ گفت: در ۴۵ سال گذشته به آلودگی هوا نپرداختیم که حالا به اینجا رسیده ایم. حالا مثلا در این 10 سال اخیر، اقداماتی صورت گرفته و اهمیت موضوع را تازه متوجه شده ایم. متاسفانه معضل اینجاست که اول باید اهمیت موضوع را به مسئولان بفهمانیم و بعد از آن، موضوع کارشناسی شود، سپس قانون تصویب برایش تصویب شود، در نهایت با اجرای قانون، نواقصش مشخص شود.

وی با تاکید بر اینکه بروکراسی اداری در این مسیر به شدت دست و پاگیر است تاکید کرد: البته کمبود بودجه و تحریم نیز مشکل ساز است. به هر حال، این انتقادات وارد است و راه برون رفت از این شرایط، رسیدگی به همین موارد است.

وبگردی