شوهرم بشدت به خانوادهاش وابسته است. با اینكه هنوز چند ماهی از ازدواجمان نمیگذرد ولی اصرار میكند كه روزها را كنار خانوادهاش سپری كنیم. او به قدری به خانوادهاش وابسته است كه نمیتواند برای چند روز از آنها جدا بماند و این موضوع من را نگران و ناراحت كرده است. میخواستم بدانم دلیل این رفتارهای او چیست؟
در برخی از خانوادهها دیده میشود با وجود اینكه زوجین خانه مستقلی دارند ولی اصرارهای یك طرف باعث میشود كه اوایل ازدواج به خانه مادرزن یا مادرشوهر بروند. این موضوع بزرگترین اشتباهی است كه قابل جبران نیست. روابط خاص بین زن و شوهر موجب حسادت مادرشوهر و دخالت او میشود، در نتیجه حرمتها شكسته شده و دیگر قابل جبران نخواهند بود. البته گاهی مواقع مردها نیز در این زمینه بیتدبیر هستند و حرفهای همسر و مادرشان را به هم انتقال میدهند. این بیتدبیری و تبادل اطلاعات كه نباید وجود داشته باشد بهخاطر عدم توانایی مدیریت مرد در این روابط مشكلاتی را ایجاد میكند.
از منابع تكوین یا شناخت فرد میتوان به خود مشاهدهگری و مقایسه اجتماعی با دیگران و بازخوردها و قضاوتهای اجتماعی اشاره كرد. اگر این منابع تكوین بالانس باشند تعادل در خانوادهها ایجاد میشود. اگر یكی از این عوامل بالانس نباشد تعادل به هم میریزد. گاهی مرد حرفهای خانوادهاش را به زنش منتقل میكند و این امر نشان میدهد كه مرد بلوغ فكری ندارد. اگر همسرش را با دیگران مقایسه كند خود این موضوع تنش روانی در خانواده ایجاد میكند و نشان میدهد مرد به بلوغ فكری نرسیده است.
گاهی این وابستگی افراد به خانواده اصلی ناشی از دلبستگی ناایمن مرد به خانواده اصلی خودش است. این دلبستگی ناایمن به دوره جنین و لحظه تولد و پس از تولد برمیگردد.
اگر این دوره ناایمن باشد یعنی وقتی روابط عاطفی عمیق بین پدر و مادر برقرار نباشد و اضطراب و استرس مادر بالا باشد همه این عوامل باعث احساس نا ایمن در جنین میشود.
حتی سونوگرافیهای پیشرفته نشان میدهد وقتی مادر میترسد یا گریه میكند جنین در رحم مادر جمع میشود. وقتی این دوره ناایمن باشد و مادر دوره شادی نداشته باشد باعث بر هم خوردن آرامش جنین میشود. اگر مادر به دوران رشد جنین و نوزادش توجه نكند احساس ناایمن را به كودكش منتقل میكند و كودك از نظر عاطفی احساس ناایمنی میكند. این احساس ناایمن تا بزرگسالی با او همراه است و باعث میشود كه آنان حتی بعد از ازدواج یك نوع دلبستگی به خانواده اصلی داشته باشد. ولی بررسیها بیشتر مواقع نشان میدهد این وابستگی ظاهری است و فرد با خانواده اصلی نیز اختلاف نظر دارد. بنابراین این نوع احساس دلبستگی ناایمن به خانواده اصلی باعث میشود برخی افراد حتی بعد از ازدواج نیز نتوانند از خانواده اصلی جدا شوند.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر