جوانی 21 ساله هستم. خانوادهام اصرار بر ازدواج دارند، اما از ازدواج میترسم و این ترس مانع از تشكیل خانواده شده است. دوستانم هم همین حرف را میزنند. لطفا راهنماییام كنید.
ازدواج به عنوان یكی از مراحل اصلی زندگی نقطه عطف عاطفی در تكامل جسمی و بلوغ اجتماعی مردان و زنان است. این پیوند در مسیر تاریخ و در جوامع مختلف همواره با وجود مراسم متفاوت ماهیت یكسان داشته و آن پیوند یك زن و مرد برای آغاز زندگی مشترك است. هر چند در مسیر تكامل اجتماعی ازدواجهای پلی گامی و مونوگامی، یعنی یك زن و چند مرد، یك مرد و چند زن اتفاق میافتاده است، اما طبیعیترین و منطقیترین شكل ازدواج همان است كه در بسیاری از كشورها سنت نهادینه، یعنی ازدواج یك زن با یك مرد است.
در كشور ما آیین و سنتهای مختلف برای شكلگیری این پیوند وجود داشته و دارد كه بعضی از آنها از عوامل كاهشدهنده ازدواج است. مهریه سنگین، شیربها و جهیزیه آنچنانی مواردی هستند كه باعث كاهش آمار ازدواج میشوند، متاسفانه آمار ازدواج و طلاق در كشور گویای این حقیقت تلخ است كه ازدواج 3 درصد كاهش یافته و طلاق 8 درصد افزایش نشان میدهد. در سالجاری علل كاهش آمار ازدواج را میتوان به دو گروه از عوامل تقسیم كرد: علل محیطی و علل رفتاری.علل محیطی همان بیكاری، گرانی مسكن و تورم است و علل رفتاری عبارتند از كمرنگ شدن آرمانهای عاطفی در پیوند زناشویی و اصلیترین دلیل رفتاری را در فرایند ترس از مسوولیتپذیری و فقدان آموزش مهارتهای زندگی باید دانست. جوانان امروزی از اینكه آزادیهای تجرد از آنها سلب شود و تعهد و محدودیتهای تشكیل خانواده آنها را محاصره كند به شدت وحشت دارند و این موضوع به تربیت خانوادگی برمیگردد كه خانوادههای ایرانی از واگذاری مسوولیت به فرزندان خود كوتاهی میكنند حتی در خرید یك نان یا آب دادن به گلدانها و فعالیتهای اینچنینی به فرزندانشان اجازه نمیدهند. اینگونه كودكان همین جوانان پرتوقع و مسوولیتناپذیری هستند كه تصور می كنند زمین و زمان باید در خدمت آنها باشد، ولی آنها هیچگونه حركتی نكنند. كمرنگ بودن آموزش مهارتهای زندگی از یك طرف از عوامل اصلی كاهش آمار ازدواج است و این وظیفه آموزش و پرورش و رسانه ها است كه جنبه مهارت برقراری تفاهم در رابطه عاطفی و مراحل تصمیمگیری را به جوانان آموزش دهند. توصیه میشود مهارتهای زندگی را در خودتان تقویت كنید و پس از پیدا كردن شغل و درآمد برای ازدواج پیشقدم شوید.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر