دوران سوگ چیست؟

لطفا از کارشناسان محترمتان بخواهید تا مرا درباره اهمیت دوران سوگ و چگونگی گذراندن این دوران راهنمایی کنند.

2019-12-23 15:14:04 تاریخ : ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ ۱۸:۴۴:۰۴ تعداد پاسخ ها 1
  • سوگ یکی از مواردی است که همه افراد در طول زندگی‌شان تجربه می‌کنند. این دوران به لحاظ روان‌شناختی دارای اهمیت است و مراحلی نیز باید طی شود تا این فرد از این دوره گذر کند. زمانی که یک فرد سوگوار می‌شود در مرحله نخست همه مسائل را انکار می‌کند و باور ندارد که چه اتفاقی رخ داده است، سپس این فرد دچار خشم می‌شود، خود و دیگران را در بروز اتفاقات مقصر می‌داند و کم‌کم با این مساله کنار می‌آید. به هر حال فرد باید تمام مراحل را طی کند تا به مرحله باور و پذیرش این مساله برسد.
    دوران سوگ برای همه افراد مراحل مختلفی دارد. اگر به درستی طی نشود و فرد در یک مرحله باقی بماند و این مساله را باور نکرده باشد مستعد مشکلات دیگری می‌شود که خطراتی را به همراه دارد.
    برخی افراد در مرحله خشم و اعتراض باقی می‌مانند و خودشان را مرتبا سرزنش می‌کنند و از سوی دیگر، دیگران را نیز مقصر این اتفاقات تلقی می‌کنند، در این موارد معمولا سوگ غیر‌طبیعی رخ داده است و این سوگ بیمارگونه روند درمانی خاص خود را دارد. سوگ بیمارگونه بهداشت روانی فرد را مختل می‌کند و منجر به عوارض روانی و جسمانی بی‌شماری می‌شود، حتی میزان بیماری‌های جسمانی و روان‌تنی را افزایش می‌دهد، بنابراین اگر این دوره به درستی طی نشود فرد به تدریج دچار افسردگی شده و رضایت و میل به زندگی را از دست می‌دهد. در این حالت فرد دچار احساس گناه شدید می‌شود و حالت‌هایی مثل بدبینی و سوء‌ظن پیدا می‌کند.
    چنانچه دوره سوگ در مسیر خود به درستی هدایت نشود، فرد دچار این علائم روانی و رفتاری می‌شود، به همین علت است که حضور در مراسم سوگواری برای این افراد مناسب است، زیرا دوران سوگ را به درستی طی می‌کنند، از این رو حضور در این مراسم بهداشت روانی را بهبود می‌بخشد.
    در مراسم سوگواری فرد می‌پذیرد و باور می‌کند که اتفاق بدی رخ داده است و با همدردی اطرافیان به شرایط زندگی عادی بازمی‌گردد و زمانی که دیگران را در کنار خود احساس و همراهی‌شان را درک می‌کند، به تدریج نسبت به زندگی احساس رضایت پیدا می‌کند و به زندگی عادی برمی‌گردد. برای طی کردن دوران سوگ به درستی فرد سوگوار هیچ‌وقت نباید تنها باشد.
    حداقل تا زمانی که بازتوانی روحی می‌شود و سوگ را می‌پذیرد اطرافیان وظیفه دارند در کنارش باشند.
    همین که دیگران را در کنار خود می‌بیند نسبت به زندگی دلگرم می‌شود و توان تحمل شرایط سخت را پیدا می‌کند، بنابراین طی کردن دوران سوگ یکی از بااهمیت‌ترین دورانی است که فرد را از ابتلای به برخی اختلالات دور می‌کند.
    البته درمان‌های دارویی و روان‌درمانی زیر نظر یک متخصص روان‌پزشک نیز کمک می‌کند تا فرد بهتر این شرایط را پذیرفته و با شرایط جدید کنار آید. همانطور که اشاره شد، برای پذیرش سوگ و رد کردن مراحلی مانند خشم، اعتراض و انکار نقش و حمایت اطرافیان از فرد سوگوار بسیار مهم است.
    البته طی کردن دوره سوگ فقط به از دست دادن یک فرد مربوط نمی‌شود، بلکه مسائلی از قبیل طلاق و جدایی نیز دوران سوگ خاص خود را دارد که فرد باید طی 6 ماه تا یک سال بتواند با شرایط جدید انطباق لازم را پیدا کرده و سازگار شود.
    مرگ و طلاق دو پروسه مهم زندگی است. برای برخی افراد که نیازمند هستند به طور جدی دوره سوگ را پشت سر گذارند، کمک گرفتن از یک متخصص در این زمینه کمک‌کننده خواهد بود.

    2019-12-23 15:14:07 ۱۳۹۸/۱۰/۰۲ ۱۸:۴۴:۰۷ 13

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر