ولخرجي همسرم برايم دردسرساز شده است، زيرا بيشتر وسايلي را هم که ميخرد خوشش نمي آيد و استفاده نميکند. نميدانم علت اين رفتارها چيست؟
برخي افراد از بدو تولد نگاه روشني در مورد بحث اقتصادي خانواده و هزينه هاي آن ندارند، اين گروه با اين افکار ساده و بدون پشتيباني وارد زندگي مشترک ميشوند و ميزان توقعات خود را با ميزان درآمد خانواده و همسر منطبق نميکنند. اغلب زنان رفتارهاي برانگيخته اي دارند. وقتي دچار برانگيختگي هاي شديد ميشوند، اين موضوع را از طريق خريد کردن رفع ميکنند.
معمولا آنان رفتار برانگيختگي خود را با ولخرجي جبران کرده و هر چيزي را که در اين حالت ميخرند، بيشتر به دردشان نميخورد، طوري که بعد از اينکه حالشان بهتر شد از خريدهاي خود پشيمان ميشوند، زيرا در حالت استرس، عصبانيت و ناراحتي خريد کرده اند و وسايلي نيست که از آنها استفاده کنند. ضمنا بيشتر اين زنان همسرشان به خاطر چند شغله بودن مسووليت هاي مشخص را در قبال اعضاي خانواده بويژه بچه ها نميپذيرند و در آنها شرکت نميکنند، در نتيجه فرزندانشان از خانواده فاصله ميگيرند.
همچنين برخي مردان به خاطر انجام ندادن مسووليت و راضي نگه داشتن همسرشان به آنان باج ميدهند تا بتوانند همسرشان را راضي نگه دارند. در نظر بگيريد مردي را که چند شغل دارد و همه مسائل خانه برعهده همسرش است، چون مرد نميتواند از عهده برخي وظايف خانه برآيد با دادن پول همسرش را راضي نگه ميدارد. شايد اين موضوع در کوتاه مدت جواب بدهد، ولي در درازمدت اصلا درست نيست و توليد بحران ميکند، زيرا افراد خانواده را متوقع بار مي آورد و انتظارات آنان را بالا ميبرد. به هر ميزان که انتظار افراد در بخش مالي بالا برود، صميميت خانواده به خطر مي افتد. در بسياري از مشاوره هاي خانواده اين موضوع به وضوح ديده ميشود. برخي زنان به خاطر غياب مردان در وظايف خانه و انجام ندادن مسووليتهاي خانه با ولخرجي مساله را جبران ميکنند.
از طرفي وقتي زنان تسلط خود را در زندگي و در تربيت بچهها از دست ميدهند، از طريق خريد کردن و تسلط بر خريد نوعي تسکين روحي را دنبال ميکنند، زيرا در خريد خودشان حاکم هستند. عوامل زيادي در اين مساله دخيل است، مانند عادتهاي قديمي، نحوه تعامل غلط اقتصادي در خانواده، نداشتن برنامه اقتصادي براي بخشهاي مختلف خانه که همگي ميتواند نوعي هرج و مرج، عدم مديريت و ولخرجي را باعث شود.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر