برنامه ازدواج دختر 25 سالهام با يكي از اساتيدش بهم خورد. از آن زمان دخترم بشدت افسرده شده، بهندرت با كسي حرف ميزند، از خانه بيرون نميرود، نسبت به هيچ چيزي احساسي نشان نميدهد. ميخواهم بدانم با او بايد چه برخوردي كنيم تا به حالت اوليه برگردد؟
اكثر كساني كه بدون كسب شناخت دقيق و بررسي ابعاد مختلف يك ارتباط منجر به ازدواج، چشم خود را بر واقعيات بسته و با صرفنظر از الزامات بديهي يك زندگي، فوراً خود را در چارچوب تعهدات شديد و متعصب قرار ميدهند نتيجهاي خارج از اتفاق رخ داده براي دختر شما نخواهند ديد.
در اين موارد در برابر هرگونه علائم سرخوردگي و افسردگي افراد پيرامون فرد مبتلا بدون هيچ ابراز تأسف يا نگراني سعي در ادامه جريان عادي زندگي خود دهند.
در طول حالت خمودگي حضور هر از گاهي افراد مورد احترام و علاقه فرد در كنار وي به او كمك شاياني ميكند. تغيير آداب غذايي و الگوي تغذيهاي مصرانه توصيه ميشود. مصرف يك ليوان آب طبيعي، يك ليوان شربت زعفران، استعمال رايحه هايي همچون گل سرخ، صندل و گلاب در كاهش رخوت موجود خالي از لطف نيست.
توجه به آداب استحمام در روز بخصوص ساعات آغازي صبح و بعدازظهر، بهرهمندي از رنگهاي شاد، طنينهاي دلنواز بويژه موسيقيهاي سنتي و اذان و نيايش و همچنين حضور در عرصههاي اجتماعي همگي از ابزارهاي طبيعي حفظ صحت روان است. در صورت تغيير خلق فرد و بروز علائم ميل به ارتباط بدون توجه به اتفاق رخ داده تنها سعي كنيد يك شنونده فعال باشيد كه درك مناسبي از احساسات گوينده دارد. اگر از شما نظر خواست و اصرار كرد كه ديدگاهتان را مطرح كنيد، خلاصه و با چند كلمه به بيان نظرتان بپردازيد و سعي كنيد تا او را به سمت يك جلسه مشاوره هدايت كنيد.
اما اگر اتفاق مورد ذكر به هر دليلي رخ نداد توصيه ميشود به هيچوجه اقدام به توقيف و تحريم نكنيد بلكه بلافاصله ترتيب ملاقات با يك روانشناس را بدهيد حتي اگر فرزندتان ميلي به شركت در آن جلسه نداشته باشد.
به اين نكته نيز توجه داشته باشيد در خود فرورفتگيهاي اين چنيني اگر از اسباب افسردگي حاصل شده باشد ممكن است بيانگر خشم، ناكامي و يافتن فرصت براي درك بهتر اتفاقات رخ داده باشد، يعني بيمار سعي ميكند تا ميزان تقصيرات خود را در جريان پيشآمده مشخص كند كه علامت خوبي است. به هر حال تماس با روانشناس جزو اولويتهاي درماني است.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر