همسرم مدتها است كه به محض خوابيدن دچار خروپف ميشود و اين موضوع باعث ناراحتي تمام اعضاي خانواده شده است. اين خروپف تنها مربوط به خواب شبانه نيست بلكه در هر زمان از شبانهروز كه به خواب عميق برود همين مشكل به وجود ميآيد. تغيير دادن سايز بالش و جهت خوابيدن هم در كاهش اين مشكل بيتأثير بوده است.
متخصص گوش و حلق و بيني تنها انجام عمل جراحي را به عنوان راه درماني پيش رويش گذاشته است. آيا اين نظريه درست است يا اين كه ميتوان از راهكار ديگري استفاده كرد؟
زماني كه خروپف آغاز شود، ديگر تمامشدني نيست از طرفي اين مشكل علل متعددي دارد و درمانهاي متعددي خواهد داشت بنابر اين مراحل درماني بايد مرحله به مرحله صورت گيرد. ممكن است با انجام عمل جراحي و يا درمان مرحله اول، براي مدتزمان محدود نتيجه اي اثربخش حاصل شود اما اين امكان وجود دارد كه پس از چند سال مجدد تكرار شود كه در اين صورت بايد مرحله بعدي درمان انجام شود. چرا كه هيچگاه يك عمل جراحي پاسخ قطعي در برنخواهد داشت و گاهي اوقات بيمار نيازمند انجام چند جراحي خواهد بود.
در اين موارد بايد، بيني، سينوس و فك بيمار مورد بررسي قرار گيرد زيرا گاهي اوقات ناحيه يك سوم مياني صورت اين افراد كمي عقبتر است و در صورتي كه كام سفت شود نميتوان انتظار نتيجه مطلوب را داشت و بعد از مدتي، مجدد با عود اختلال مواجه خواهيم شد.
اين افراد معمولاً تپل و داراي گردن كوتاه و چاق، شكم جلو و كام شل، هستند و مردان معمولاً هورمونهايشان به سمت هورمونهاي زنانه ميل ميكند و برعكس و اين اختلال به صورت قالب درميآيد و در نهايت نيز دچار تورم خواهد شد.
اين قبيل افراد نميتوانند طاقباز بخوابند و نظر پزشكان نيز براي انجام عمل جراحي درست است اما قبل از انجام جراحي بايد فرد در مركز خواب به مدت يك تا سه شب بخوابد تا امواج مغزي، قفسه سينه، قلب، ريه و... تحت بررسي قرار گيرد. البته اگر خروپف مربوط به سيستم اعصاب مركزي باشد به طور قطع بايد فرد زير نظر يك نورولوژيست تحت درمان دارويي قرار بگيرد اما در صورتي كه مربوط به تيم اعصاب محيطي باشد تحت درمانهاي جراحي متداول امروز از مرحله اول تا مرحله nام درمانپذير خواهد شد. از آنجا كه اين افراد خواب راحتي ندارند و دائم بيدار ميشوند براي خود و اطرافيانشان مشكلات عديدهاي به وجود ميآورند به همين دليل بايد تحت بررسي متخصصان خواب در مراكز خواب قرار گيرند.
البته آخرين مرحله درماني كه در دنيا به كار گرفته ميشود، ايجاد كردن سوراخي در ناحيه گردن است تا فرد از اين طريق تنفس كند.
حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:
ارسال نظر