دمکرات ها و کابوس انتخابات ۲۰۱۶
رکنا: ترامپ به هیچ وجه نمی خواهد بازنده انتخابات ۲۰۲۰ امریکا باشد ، حتی به قیمت آنکه فلسفه انتخابات را با اتهام” تقلب “زیر سوال ببرد .
ترامپ به هیچوجه نمی خواهد بازنده انتخابات ۲۰۲۰ امریکا باشد ، حتی به قیمت آنکه فلسفه انتخابات را با اتهام” تقلب “زیر سوال ببرد . سرمایه داری که اهل بده و بستان است و طی این ۴ سال کاملا یاد گرفته که چگونه مخالفانش را زیر بمباران کلامی خود به گوشه رینگ برده و خلع سلاح کند .
سیاستمداری پوپولیست که در انتخابات ۲۰۱۶ نیز و در شرایطی که اکثر نظرسنجی ها حکایت از پیروزی هیلاری کلینتون داشت ، اما به یکباره همه را با برتری خود در کسب آراء الکترال ایالت ها دچار شوک نمود تا اولین نفری باشد که در قرن بیست و یکم و بر خلاف نظر سنجی ها ، کلید کاخ سفید را در جیب می گذارد .
امروز و در فاصله کمتر از ۱۰۰ ساعت تا روز سرنوشت ساز انتخابات امریکا ( ۱۳ آبان )، ترامپ روز به روز فاصله اش را از جو بایدن رقیب دمکرات خود در نظر سنجی ها کاهش داده تا به نوعی شرایط ۴ سال پیش را در اذهان تداعی کند .
ترامپ در حقیقت بعنوان یک تاجرکلک و مکار به خوبی یاد گرفته که از فرصت های پیش رویش بهترین بهره برداری و استفاده را بعمل آورد . شاید اگر از این ویژگی بی بهره بود خود را اصلا در قواره ریاست جمهوری امریکا نمی دید . او بر این اساس و بعد از اینکه بعد از مناظره اول با بایدن اعلام شد که دچار کرونا شده از این فرصت نیز بهترین استفاده را بعمل آورد تا با مانور تبلیغاتی و توییت های بی شمار خود ارتباطش را با طرفدارانش حفظ کرده و در عین حال به استهزاء رقیب انتخاباتی اش بپردازد . شاید همین حملات بی وقفه ترامپ به بایدن بود که مسوولان برگزاری مناظره دوم را به این نتیجه رساند که هر طور شده آتش درون ترامپ را در حمله به بایدن کنترل کرده و جلوی آبروریزی دوباره در مناظره آخر را بگیرند .
تنها راه مهار ترامپ نیز قطع میکروفون هر یک از نامزدها در هنگامه پاسخگویی طرف مقابل به سوالات مطروحه بود تا بر خلاف مناظره اول ، طرفین این فرصت را پیدا کنند که قدری از برنامه ها و سیاست های خود در صورت راهیابی به کاخ سفید بگویند .
با تمام این حرفها ، ترامپ بعد از این مناظره ، سفرهای تبلیغاتی خود را به منظور جمع آوری آراء، به ایالت های مختلف سرعت بیشتری بخشید تا با کاستن از فاصله ایجاد شده خود با بایدن در نظر سنجی ها ، کابوس انتخابات ۲۰۱۶ را پیش روی دمکرات ها قرار دهد .
واقعیت این است که جو بایدن ، این سناتور کهنه کار و معاون اول “باراک اوباما ” به لحاظ شرایط سنی نیز که شده نمی تواند همپا وهمدوش ترامپ در کارزار انتخاباتی حاضر شود . برای همین نیز هست که ملاحظه می شود اوباما در چند روز گذشته معاون سابق خود را در همایش های انتخاباتی همراهی کرده و حتی مستقلا نیز با سفر به ایالت های مختلف ، به نفع “جو” دست به سخنرانی زده تا دمکرات ها تمام قد پشت بایدن ایستاده باشند . شاید اگر حقیقت را خواسته باشیم باید کسی با ویژگی های اوباما برابر ترامپ قرار می گرفت تا رییس جمهوری که طی ۴ سال گذشته آداب و قواعد دیپلماسی را زیر پا گذاشته و یکجانبه نیز از قراردادهای بین المللی مثل برجام خارج شده ، اینقدر فضا را برای مانور تبلیغاتی خود باز نبیند . آنچه مسلم است با وجود تمام سیاست های عوام فریبانه ترامپ ، مردم امریکا از سیاست های اقتصادی او کمال رضایت را دارند .جدا از ضعف دولت ترامپ در مبارزه با کرونا و بی توجهی به سیاست های سلبی در جهت کاهش قربانیان این ویروس کشنده ، آنچه باعث نگرانی در اردوی جمهوری خواهان شده عدم موضعگری شفاف ترامپ در رابطه با سیاست های نژاد پرستانه وتبعیض نژادی است که طی ماههای گذشته پای جمعیت میلیونی زیادی را در بسیاری از ایالت ها به خیابان ها کشاند تا فریاد اعتراض خود را به گوش ترامپ برسانند . با این حال و همانطور که بارها اشاره شده ترامپ غیر قابل پیش بینی است و هر لحظه باید انتظار داشت که با ژستی بشردوستانه و حقوق بشری ، توجه جامعه سیاهپوست امریکا را به خود جلب کرده و یا در آخرین ساعت های پایانی مانده به روز انتخابات ، پرونده جدیدی را علیه بایدن رو کند که در مخلیه دمکرات ها نیز نمی گنجیده است .
به هر روی و از آنجا که نتیجه آخرین نظر سنجی ها حکایت از فاصله ۸ درصدی ترامپ با بایدن دارد ، کابوس انتخابات ۲۰۱۶ دور سر دمکرات ها می چرخد و نمی توان تا پایان روز رای گیری پیش بینی دقیقی از پیروزی هریک از طرفین در انتخابات امریکا داشت . بویژه که آراء بیشتر ضامن پیروزی در انتخابات نیست و باید دید از ۵۳۸ رای الکترال ، ترامپ و بایدن چه تعداد از این آراء را در جهت پیروزی نهایی در پنجاه و نهمین دوره ریاست جمهوری امریکا به خود اختصاص خواهند داد.
نویسنده : حجت اله اکبرآبادی منبع : فرهنگ ایرانیان برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر