عکس های خرسون + فیلم
رکنا: اولین تصاویر از فتح خرسون به دست مردم اوکراین را در قالب فیلم می توانید ببینید.
به گزارش رکنا، مردم خرسون در اولین حرکت پس از فتح این شهر، پرچم اوکراین را در ساختمان های برافراشتند این شهر جایی بود که روس ها با همه پرسی ادعا داشتند که ۹۹ درصد از مردم به الحاق روسیه رای دادهبودند.
تخلیه ساکنان شهر خرسون از سوی روسیه
مارات خوسنولین معاون نخست وزیر روسیه از تخلیه شهر خرسون خبر داد و گفت: به ساکنان این شهر کمک میکنیم تا از منطقه جنوبی اوکراین که تا حد زیادی به تصرف کییف درآمده است، دور شوند.
روسیه اعلام کرده است که پس از درخواست رئیس منطقه خرسون قصد دارد این شهر را از سکنه تخلیه کند. روسها میگویند نگران هستند این شهر استراتژیک در مرکز استان جنوبی اوکراین که بارها بین دو طرف دست به دست شده است به خط مقدم جدیدی تبدیل شود.
خوسنولین معاون نخستوزیر روسیه،با اعلام این خبر در تلویزیون دولتی روسیه، گفت: دولت تصمیم گرفته است تا خروج و حرکت ساکنان منطقه خرسون به سایر مناطق کشور را سازماندهی کند.
وی افزود: این اقدام به دنبال درخواست ولادیمیر سالدو شهردار این شهر بندری صورت میگیرد که در ماه فروردین توسط نیروهای روسی به عنوان رئیس منطقه خرسون منصوب شد.
سالدو که دادستانهای اوکراین او را به خیانت متهم کردهاند،به طور خاص از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خواسته بود تا به کسانی که مایل به فرار از جنگ هستند کمک کند و ادعا کرد که حملات اوکراینیها زندگی مردم محلی را به خطر انداخته است.
وی که بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ نیز شهردار شهر خرسون بود، گفت: میخواهم از شما (رئیس جمهور روسیه) برای سازماندهی چنین کاری کمک بخواهم. ما ساکنان منطقه خرسون مطمئن هستیم که روسیه فرزندان خود را رها نمیکند و همیشه در دشواریها به آنها کمک میکند.
با وجود اعلام اخیر پوتین مبنی بر اینکه این استان در کنار دونتسک، زاپروژیا و لوهانسک به روسیه الحاق شده است، مقامات کییف از امید خود برای رسیدن به منطقه خرسون تا سال نوی مسیحی صحبت کردهاند.
اما در نیویورک مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب چهارمین قطعنامه از آغاز جنگ اوکراین علیه روسیه، همه پرسی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناخت و آن را محکوم کرد.
نشست فوق العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد که از روز دوشنبه ( ۱۰ اکتبر/۱۸ مهرماه) برای تصویب چهارمین قطعنامه علیه روسیه آغاز شده بود، روز چهارشنبه به وقت محلی از سرگرفته شد.
در این رای گیری، ۱۴۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت روسیه رای مثبت، پنج کشور رای مخالف و ۳۵ کشور رای ممتنع دادند.
روسیه و چهار کشور بلاروس، کره شمالی، سوریه و نیکاراگوئه نیز به این قطعنامه رای منفی دادند اما چین رای ممتنع داد.
جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در جلسه رای گیری غایب بودند.
شهر خرسون یکی از اولین شهرهایی بود که پس از حمله به روسیه در ۵ اسفند به دست روسیه افتاد و یک هدف استراتژیک و نمادین برای دولت اوکراین است. نیروهای اوکراینی روز چهارشنبه اعلام کردند که پنج شهرک در شمال شرقی منطقه خرسون را به عنوان بخشی از ضدحملهای که در ماه مرداد آغاز شد، با موفقیت بازپس گرفتهاند.
سازمان اطلاعات انگلیس اعلام کرد که پس از عقب نشینی حدود ۲۰ کیلومتری روسها در شمال خرسون در اواسط مهر، نیروهای روسی احتمالاً در تلاش برای تحکیم خط مقدم جدیدی در غرب روستای مایلوو هستند که در شمال شرقی رودخانه دنیپر از شهر خرسون قرار دارد.
بنا به گزارش خبرگزاریهای غربی، روز گذشته شهر میکولایف در ۹۶ کیلومتری شمال غربی شهر خرسون، یک بار دیگر توسط موشکهای روسی مورد اصابت قرار گرفت و در یک حمله به یک آپارتمان پنج طبقه، یک مرد ۳۱ ساله و یک زن ۸۰ ساله کشته شدند. گفته می شود پنج نفر دیگر هنوز زیر آوار هستند.
ویتالی کیم فرماندار منطقه میکولایف گفت که یک پسر ۱۱ ساله پس از ۶ ساعت از زیر آوار بیرون کشیده شد و تیم های امداد در جستجوی هفت نفر دیگر هستند.
در همین حال، ادعاهای مسکو مبنی بر اینکه اوکراین به یک ساختمان مسکونی در شهر بلگورود در جنوب روسیه نزدیک مرز اوکراین حمله کرده است، از سوی اوکراین رد شد.
در مقابل، میخایلو پودولیاک مشاور ارشد ریاست جمهوری اوکراین مدعی شد که نیروهای روسی تلاش کردهاند خارکف دومین شهر بزرگ اوکراین را بمباران کنند اما موفق نشدهاند.
چرا کنترل خرسون برای روسها حیاتی است؟
نبرد خرسون وارد مرحله حساسی شده است و نیروهای اوکراینی برای عقب راندن روسیه از این منطقه در تدارک حمله هستند.
درگیری ها بین نیروهای روسی و اوکراینی در منطقه خرسون ادامه دارد و در این راستا اوکراین با استقرار یگانهای توپخانهای در تلاش برای عقب راندن نیروهای روسی است. خرسون، یکی از ۴ منطقهای از اوکراین است که پس از یک همه پرسی به روسیه الحاق شد. همه پرسی برای پیوستن ۴ منطقه لوهانسک، دونتسک، زاپروژیا و خرسون در شرق اوکراین به روسیه اوایل مهر برگزار شد و پس از رأی موافق اکثریت شرکتکنندگان در این همه پرسی، مناطق مذکور درخواست رسمی خود را برای پیوستن به روسیه ارائه کردند و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه نیز در حکمی رسماً این مناطق را به خاک روسیه الحاق کرد.
اوکراین مدعی است که نیروهای روسی در آغاز جنگ حملات توپخانهای گستردهای علیه ارتش اوکراین انجام میدادند، اما اکنون وضعیت تغییر کرده و در سایه کمکهای انجام شده و سیستمهای مدرن ورق به نفع کی یف برگشته است.
ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهوری روسیه که ۲۴ فوریه دستور حمله به اوکراین را داد ۲۱ سپتامبر در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرد که فرمان بسیج نسبی افراد ذخیره نیروهای مسلح را امضاء کرده است. او گفت نیروهای ذخیره از همان موقعیت و حقوق سربازان قراردادی برخوردار هستند و پیش از اعزام به خط مقدم جبهه آموزشهای نظامی لازم را خواهند دید.
در همین حال نیروهای روسی مستقر در شهر، در پیامی خطاب به غیرنظامیان اعلام کردهاند: «با توجه به وضعیت متشنج در جبهه همچنین افزایش خطر گلولهباران گستردۀ شهر و تهدید حملات تروریستی، همه غیرنظامیان باید فوراً شهر را ترک کرده و به شرق رودخانه دنیپر بروند»
ژنرال سرگئی سوروویکین، فرمانده جدید نیروهای روسیه در اوکراین نیز از حمله بزرگ و قریبالوقوع اوکراین صحبت کرد. او گفت:«ما اطلاعاتی داریم مبنی بر اینکه حتی استفاده از تاکتیکهای غیرقانونی جنگ برنامهریزی شده است و حمله موشکی به نیروگاه برق آبی کاخوفسکایا و همچنین حملات توپخانهای به شهر خرسون بدون توجه به تلفات در تدارک است.» بهگفته فرمانده نیروهای روسیه، اقدامات نظامی بعدی در خرسون به موقعیت تاکتیکی بستگی دارد.
تهدیدات روسیه در حالی مطرح می شود که دستگاه اطلاعاتی وزارت دفاع بریتانیا در برآورد روزانه خود از وضعیت جنگ در اوکراین از مشکلات ارتش روسیه برای اعزام نیروهای جدید به جبهههای جنگ خبر داد. در تازهترین گزارش این وزارتخانه که شنبه، پنجم نوامبر منتشر شد تاکید میشود که ارتش روسیه برای آموزش نیروهای ذخیره بسیج شده به اندازه کافی افسر باتجربه ندارد.
بسیاری از تحلیلگران دستور بسیج بخشی از نیروهای ذخیره را نشانه متزلزل بودن موقعیت نظامیان روسی در خط مقدم جبهه ارزیابی می کنند.
نیروهای اوکراینی در روزهای گذشته پیشروی در منطقه خرسون در جنوب اوکراین را ادامه دادهاند. خرسون یکی از چهارمنطقهای است بخشی از آن در نخستین روزهای جنگ به اشغال نیروهای روسی درآمد.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز گذشته در یک نشست خبری احتمال داد که نیروهای اوکراینی قادر هستندبه زودی شهر خرسون را به طور کامل از تصرف نظامیان روسی آزاد کنند.
او پیشبینی کرد بازپس گیری این شهر برای نیروهای روسی یک "شکست با اهمیت" باشد. ظاهرا نیروهای روسی آماده پذیرش شکست در خرسون و عقبنشینی از آن هستند.
به نظر میرسد شکستهای پی در پی، کمبود تجهزات و امکانات، خستگی ناشی از ماهها جنگ و درگیری و عدم توانایی دولت روسیه برای اعزام نیروهای تازهنفس آموزش دیده موقعیت نظامیان روسی در خط مقدم جبهه را متزلزلتر از قبل کرده است.
از طرف دیگر اوضاع منطقه نیز بغرنج شده و بنا به گزارش ها، آب و برق در منطقه خرسون روسیه به صورت سراسری قطع شده است. با این حال نیروهای اوکراینی برای اجرای حمله دیگری به این منطقه آماده میشوند و پیشروی خود را به سمت خط مقدم آغاز کرده اند. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کریل استریموسوف در حساب کاربری خود در «تلگرام» با اعلام این خبر افزود: نیروهای اوکراینی حملات و گلوله باران به مواضع روسیه در منطقه نیکولایف و در امتداد خط مقدم از «الکساندروکا تا بلاگوداتنویه» را تشدید کردهاند. در همین راستا و به نوشته خبرگزاری «تاس»، نیروهای مسلح اوکراین ۶ موشک «هیمارس» به سمت این سد که در منطقه خرسون واقع شده، شلیک کردهاند.
مقامات خرسون با متهم کردن اوکراینیها به تلاش برای ایجاد فاجعه انسانی، گزارش کردند که از ۶ موشکی که به سمت سد شلیک شد، ۵ موشک رهگیری و منهدم شد و یکی از موشکها به تراز نیروگاهی سد اصابت کرد. به گفته این مقامات محلی، تلفات جانی احتمالی این حمله موشکی در حال ارزیابی است و گزارش آن متعاقبا منتشر خواهد شد.
اهمیت راهبردی خرسون
تصرف تمام خرسون و سایر مناطق جنوبی یک هدیه برای روسیه بود و حال از دست دادنشان عواقب دردناکی را برای پوتین در داخل و خارج از کشور به دنبال دارد. اگر روس ها خرسون را واگذار کنند،کرملین با موج تازه انتقادهای فرماندهان و مقام های نظامی اش و همچنین ملی گرایان افراطی روبرو خواهد شد. به گفته او، بعد از این شکست، طبیعتا هند و چین که حالا با دقت فعل و انفعال های مسکو را رصد می کنند، سقوط خرسون را نشان از ضعف کرملین می دانند. از همین رو پوتین نه تنها در داخل، بلکه در فراتر از مرزهای خود در ارتباط با چین با چالش اعتبار روبرو خواهد شد؛ رخدادی که می تواند برای کرملین خطرناک باشد.
ارسال نظر