بررسی گلکسی A71 سامسونگ / با من عکاسی کن!
رکنا: سامسونگ مدتی از بازار پرسود میانردهها غافل بود و تمام توجه خودش را بر روی پرچمداران میگذاشت. حالا چند سالی میشود که شاهد تولید گوشیهای میانرده بسیار خوب و باکیفیتی از این برند باسابقه هستیم. کرهایها در یک تصمیم هوشمندانه، بار سنگین ویژگیهای جدید را از دوش پرچمداران برداشتند و در بین میانردهها تقسیم کردند.
اینگونه بود که نسل جدید، متفاوت و دو رقمی سری A سامسونگ پدید آمد و تولید نسل پرطرفداری همچون گلگسی A50 و A70 آغاز شد. امسال به جهت رفع نواقص نسل پیش و اضافه شدن قابلیتهای جدید، شاهد بهروز شدن این نسل بودیم. پرچمدار میانردههای سامسونگ، گلکسی A71 نام دارد که مدتیست مهمان خانه ما شده و قصد داریم تا نگاهی به آن بیندازیم. اگر میخواهید همه چیز را در رابطه با این گوشی بدانید، با آیتیرسان و بررسی گلکسی A71 همراه باشید.
طراحی و کیفیت ساخت
در سالهای نهچندان دور، سامسونگ به تولید گوشیهای باکیفیت ولی پلاستیکی، مشهور بود. با پیشرفت تکنولوژی، بالاخره این برند قید پلاستیک را زد و پرچمدارانش را در نسخههایی از شیشه و فلز راهی بازار کرد. این مورد به میانردهها نیز رسید و در سالهای اخیر، کمتر شاهد یک گوشی پلاستیکی از سامسونگ بودهایم. اما ظاهرا نسل دو رقمی سری A آمده تا دوباره نام پلاستیک را بر سر زبانها بیندازد! اینها را گفتیم که بدانید گلکسی A71 عزیز قصه ما، یک گوشی پلاستیکی است و در آن خبری از فلز، شیشه، سرامیک، مواد بازیافتی (!) و امثال اینها نیست. البته منظور از پلاستیک، خدای ناکرده کیفیت پایین ساخت دستگاه نبوده؛ اما خب بالاخره وقتی چند سالیست به شیشه و فلز عادت کردهایم، لمس یک گوشی پلاستیکی حس خوبی، حداقل به ما که نداد!
سامسونگ حتی در ساخت فریم دستگاه نیز خساست به خرج داده و همچنان، این نام پلاستیک است که میدرخشد. بگذارید از این تجربه ناخوشایند کمتر سخن بگویم و به سمت خوب ماجرا بروم. استفاده از همین پلاستیک عزیز موجب شده تا گوشی بزرگی همچون گلکسی A71، تقریبا ۱۸۰ گرم وزن داشته باشد که با توجه به قابلیتها و باتری حجیمش، میزان معقولی به حساب میآید. بنابراین احتمالا وزن متعادل دستگاه چیزی است که در نخستین لحظه در دست گرفتن آن، حس خواهید کرد (البته بعد از پلاستیک). بد نیست بدانید که در مقایسه با نسل گذشته، این گوشی ۴ گرم سبکتر و ۲ دهم میلیمتر نازکتر شده تا حداقل رژیم نهچندان سفت و سختی را پشت سر گذاشته باشد.
سازنده با استفاده از طراحی خمیده در اطراف قاب پشتی، تمام تلاشش را کرده تا گوشی خیلی خوب در کف دست بنشیند اما بهطور کلی با توجه به سایز، نمیتوان A71 را یک دستگاه خوش دست نامید! حاشیههای اطراف نمایشگر به حداقل میزان خودش رسیده و این مورد شاید به ظاهر دستگاه کمک کند اما مسلما برای استفاده از آن چالشهایی پیش رویتان میگذارد. مثلا هنگام تایپ کردن، ممکن است انگشتتان به بخش پایینی نمایشگر نرسد و یا دسترسی به بالای صفحه و استفاده از پنل نوتیفیکیشن با یک دست تقریبا غیرممکن باشد. همه اینها موجب میشود تا با یک گوشی کاملا مردانه طرف باشیم. بنابراین اگر خانم هستید، گلکسی A71 برای شما ساخته نشده است. برای آنکه درک درستی از اندازه گوشی داشته باشید، میتوانیم بگوییم که A71 تقریبا همان A50 محبوب بازار بوده که کمی کشیدهتر بهنظر میرسد.
بررسی گلکسی A71
با اینکه در قاب پشتی خبری از شیشه نیست؛ اما این گوشی علاقه زیادی به سر خوردن از دست دارد و حتی در زمانیکه روی میز قرار گرفته نیز میبایست کمی با احتیاط با آن رفتار کنید. دستگاه طراحی خاص و متفاوتی ندارد و چیزی نیست که با دیدنش انگشت به دهان بمانید. یک گوشی دراز، سبک، خوش ساخت و با ضخامت ۷.۷ میلیمتر که تقریبا میلیاردها بار (!) شبیهاش را دیدهاید.
در سمت راست بدنه دستگاه، کلید پاور به چشم میخورد و بالاتر از آن، محل قرارگیری کلیدهای یکپارچه صداست. کلیدها اندازه مناسبی دارند و بهخوبی میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد. فشردنشان حس خوبی داشته و حتی شاید بتوان گفت که صدای لذتبخشی را به گوش شما میرسانند. اما دسترسی به کلیدهای کنترل صدا، کمی دشوار است و تقریبا برای استفاده از آنها میبایست از هر دو دست خود کمک بگیرید. در سمت مقابل بدنه نیز تنها درگاه ورودی سیمکارت و کارت حافظه قرار گرفته که برای دسترسی به آنها، باید از سوزن مخصوص (!) بهره بگیرید.
درست در مرکز لبه پایینی گوشی، پورت محبوب این روزها یعنی USB Type C به چشم میخورد و در کنار آن، اسپیکر و خوشبختانه جک استاندارد صدا جا خوش کردهاند؛ تا بتوانید همچون فرزند آدم (!) هدفون عزیز را بدون دردسر به گوشی بزنید و حالش را ببرید! با این اوصاف لبه بالایی، تنها میزبان میکروفون ثانویه است و خبری از پورت دیگری در آنجا نیست.
قاب پشت گوشی همچون نسل قبلی، در برابر نور در رنگهای مختلف دیده میشود و به خطوطی عمودی و مورب نیز منقش شده تا بار اصلی زیبایی گلکسی A71 را به دوش بکشد. در بخش بالا و سمت چپ، شاهد یک مستطیل دراز هستیم که از بدنه اصلی چند میلیمتری بیرون زده و ۴ دوربین به همراه فلاش LED را در خود جا داده است! بیرون زدگی مجموعه دوربین کمی بیش از اندازه بوده و کاملا با دست میتوان آن را حس کرد. بنابراین بعد از خرید دستگاه باید حتما با خرید محافظ یا گلس برای لنز، فکری به حالش بکنید؛ چرا که در صورت سقوط گوشی از ارتفاع، نخستین محلی که فشار به آن وارد میشود، مجموعه دوربین است! حتی زمانی که گوشی روی میز قرار گرفته نیز احتمال دارد که با لغزش بر روی سطح، شاهد ایجاد خط و خش بر روی لنزها باشیم؛ هرچند که خود سامسونگ محافظی شیشهای برای آن در نظر گرفته اما احتیاط همیشه شرط عقل بوده است. لوگوی سامسونگ در بخش پایین به چشم میخورد و خبری از نوشتههای عجیب و غریب برخی کمپانیها هم نیست. در نهایت باید گفت که این قسمت کاملا مستعد جذب اثر انگشت بوده و تقریبا باید همیشه دستمال به دست آن را تمیز کنید!
نمایشگر
گلکسی A71 از یک نمایشگر 6.7 اینچی با پنل سوپر امولد بهره میگیرد که 87.2 درصد از نمای جلویی گوشی را به خودش اختصاصی داده است. میزان رزولوشن این صفحه نمایش 1080 در 2400 بوده و در هر اینچ آن شاهد 393 پیکسل ناقابل هستیم که مقدار خوب و قابل قبولی برای دستگاهی در این سطح است. مطابق معمول، گوشههای نمایشگر گرد طراحی شده تا با فریم اصلی هماهنگی لازم را داشته باشد و نسبت ۲۰ به ۹ نشان میدهد که از همیشه کشیدهتر بهنظر میرسد.
در نمایشگر، خبری از ناچ نیست اما دوربین سلفی، یک سوراخ نسبتا بزرگ را در مرکز بخش بالایی، ایجاد کرده تا مجبور شوید هنگام مشاهده صفحه، یک زمین خالی از سکنه (پیکسل) را نظاره گر باشید. به شخصه علاقه خاصی به این نوع طراحی که به Infinity-O مشهور است ندارم اما خب چه میشود کرد بالاخره دنیای تکنولوژی است و باید به این چیزها عادت کنید.
بگذارید از مسائل تئوری فاصله بگیریم و کمی از تجربه کار با صفحه بگوییم. کیفیت نمایشگر بالاست، رنگها خیلی خوب به نمایش در میآیند و در نگاه از زوایا، مشکل خاصی با آن نخواهید داشت؛ این مدل در برابر رقبای خودش در این سطح، قطعا حرفهای زیادی برای گفتن دارد اما خبری از آن شادابی همیشگی که از امولدهای سامسونگ سراغ داشتیم، نیست. یعنی با روشن شدن صفحه برای بار نخست، مجذوب آن نخواهید شد. هرچند که این مورد هیچ چیزی از ارزشهای سامسونگ کم نمیکند.
روشنایی صفحه در حد معقولی است و هنگام کار کردن با آن در محیطهای خارجی و زیر نور آفتاب مشکلی جز رفلکس بالای صفحه ندارید؛ یعنی همچون اکثر محصولات امروزی، در محیطهای شلوغ و پرنور صفحه همچون آینه عمل کرده و محتوای اطراف را به نمایش میگذارد. میزان حداقلی نور صفحه برای کسانی که در محیطهای بسته و تاریک با گوشی کار میکنند، بسیار خوب بوده تا حدی که نمایشگر را به مرز خاموشی میرساند؛ در نتیجه میتوانید بدون مشکل، شبها در رختخواب با گوشی کار کرده، با مخاطب خاص چت کنید و یا اینستاگرام را برای ساعتها شخم بزنید!
سازنده کرهای برای محافظت از این نمایشگر تصمیم گرفته تا از نسخه سوم گوریلا گلس بهره ببرد و این یعنی نیازی نیست که نگران خط و خشهای ریز (!) باشید. اما با توجه به قدیمی بودن این نسخه، در صورت سقوط دستگاه، مشخص نیست که چه بر سر این عزیز خواهد آمد. هرچند که شخصا اعتقادی به قرار دادن گلس بر روی صفحه نمایش ندارم؛ اما اگر خیلی به این موضوع حساس هستید، ظاهرا میبایست دست به جیب شوید و یک نمونه خوبش را بخرید!
در تنظیمات نمایشگر، میتوانید میزان حساسیت صفحه لمسی را افزایش دهید تا هنگام قرار گرفتن گلس بر روی صفحه، مشکلی با عمل نکردن تاچ نداشته باشید. شما میتوانید نحوه به نمایش درآمدن رنگها را در دو حالت Natural و Vivid تنظیم کنید و یا حتی میزان سردی و گرمی رنگها را مشخص نمایید. با تغییر این پارامترها، میتوان به نتیجه دلخواه رسید و رنگها را شادابتر کرد. یکی دیگر از قابلیتهای بخش تنظیمات نمایشگر، به حالتی برای غیرفعال کردن لمس در محیطهای بسته باز میگردد. با انتخاب این گزینه مثلا میتوانید از فعال شدن صفحه هنگام لمس در جیب شلوارتان جلوگیری کنید که بسیار خوب و کاربردی است. در نهایت به ویژگی حذف فیلتر آبی صفحه میرسیم تا هنگام کار با گوشی در محیط تاریک، آسیب کمتری متوجه چشمانتان شود. این مورد در سطحهای مختلفی قابل تنظیم بوده و حتی میتوان برای فعال و غیرفعال شدن آن زمانهای مشخصی را در نظر گرفت.
سخت افزار
در سالهای گذشته معمولا محصولات سامسونگ را با چیپستهای خانگی اگزینوس میدیدیم اما اخیرا این کمپانی مغز متفکر گوشیهایش را به کوالکام میسپارد. در گلکسی A71 از چیپست اسنپدراگون ۷۳۰ استفاده شده که با فناوری ۸ نانومتری تولید گشته و طبق اعلام سازنده، پیشرفتی ۳۵ درصدی نسبت به نسل گذشته داشته است. این چیپست از ۶ هسته Kryo 470 Silver با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز به همراه ۲ هسته Kryo 470 Gold با فرکانس ۲.۲ گیگاهرتز تشکیل شده تا در شرایط مختلف کارایی متفاوتی را ارایه بدهد. مثلا در زمانی که نیازی به استفاده حداکثر از قدرت دستگاه نیست، از هستههای ضعیفتر استفاده میشود و در زمان کارایی سنگینتر، همچون اجرای بازیها، نیرو از طریق هستههای قدرتمندتر تامین خواهد شد. این موضوع علاوه بر خنک ماندن دستگاه در کارهای روزمره، موجب کاهش مصرف باتری نیز میشود. از دیگر مزایای اسنپدراگون ۷۳۰ میتوان به ویژگیهای مربوط به دوربین آن اشاره کرد؛ جایی که به واسطه همین چیپست، میتوان گوشیهایی با دوربینهای قدرتمند و حتی نمونههای ۱۹۲ مگاپیکسلی ساخت و یا فیلمبرداری 4K با ۳۰ فریم در ثانیه را تجربه کرد.
واحد گرافیکی آدرنو ۶۱۸ به شما در اجرای بدون نقص بازیها کمک میکند و با تکنولوژیهای جدید کوالکام، میتوان انتظار داشت که همه چیز بدون لگ پیش برود! در کنار این مجموعه سختافزاری، سامسونگ از ۸ گیگابایت رم ناقابل بهره گرفته تا عمل مالتیتسکینگ به راحتی صورت بگیرد و بتوانید چندین و چند برنامه را همزمان به اجرا درآورید؛ البته در نسخه دیگری از گلکسی A71 شما ۶ گیگابایت رم در اختیار خواهید داشت. از لحاظ میزان ذخیره سازی، میتوانید از حافظه داخلی ۱۲۸ گیگابایتی دستگاه لذت ببرید و حتی توسط کارت حافظه جانبی هم به آن، بیفزایید. جالب اینجاست که خبری از درگاههای هیبریدی نیست و میشود بهراحتی دو سیم کارت همزمان فعال را در کنار مموری تجربه کرد.
برای تست، تصمیم گرفتیم تا از دو آزمون AnTuTu 8 و گیکبنچ 5 استفاده کنیم. این گوشی در آزمون نخست توانست امتیاز 207198 را کسب کند که برای یک محصول میانرده بسیار خوب و قابل قبول ارزیابی میشود و آن را در کنار پرچمداران سالهای قبل قرار میدهد. در آزمون دوم و در حالت تک هستهای گلکسی A71 با امتیاز 544 و در حالت چند هستهای با 1638 امتیاز، توانست رکورد خوبی از خود بهجای بگذارد. در مقام مقایسه میتوان گفت که در حالت اول این محصول میانرده در جایگاهی نزدیک به گلکسی S9 پلاس قرار میگیرد؛ اما در حالت دوم، میتوان رتبه آن را در میان گلکسی S8 و S9، دو پرچمدار سابق سامسونگ متصور شد.
در حالت عادی و زمانی که قصد دارید کارهای روزمره خودتان را انجام دهید، گلکسی A71 هیچ نقصی ندارد و حتی اگر اهل بازی کردن باشید نیز A71 تا حد زیادی میتواند شما را راضی نگه دارد. گرچه به مرور زمان هنگام اجرای بازیهای گرافیکی، دستگاه به نقطه جوش هم میرسد و عملکرد لحظات اولیه را ندارد اما بهطور کلی برای محصولی در این سطح، میتوان آن را قابل قبول ارزیابی کرد.
دوربین
سامسونگ برای عقب نماندن از جنگ دوربینها، هر سال یک لنز دیگر را نیز به محصولش اضافه کرده و آن را با سلام و صلوات به بازار میفرستد. در همین راستا، امسال نیز گلکسی A71 نسبت به نسل گذشته خودش یک دوربین بیشتر دارد و با ۴ چشم عجیب و غریب راهی بازار شده است. دوربین اصلی، یک نمونه ۶۴ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 بوده که نسبتا عریض است و میتوان با آن تصاویر وایدتری نسبت به سایر نمونههای موجود در بازار گرفت. دوربین دوم، رسما یک نمونه اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی است که در تصاویرش میتوانید حتی خود کره زمین را هم جا کنید! دو نمونه ۵ مگاپیکسلی دیگر برای تشخیص عمق بهتر و حالت عکاسی ماکرو نیز در نظر گرفته شده تا با مجموعه کاملی از دوربینها روبهرو باشیم. در کنار اینها، یک فلاش LED دیده میشود که میتواند تاریکی مطلق شب را همچون ساعت ۱۲ ظهر روشن کند.
رنگهای ثبت شده تا حدی زیادی به واقعیت نزدیک هستند و میتوانند نیازهای معمولی یک خریدار را کاملا برطرف کنند. به دلیل میزان بالای مگاپیکسل، جزئیات تصویر به خوبی ثبت شده و حتی میتوانید تا حدی نیز بر روی بخشهای آن بدون افت کیفیت زوم کنید. اما عکسبرداری ماکرو با این گوشی اصلا آن چیزی که فکرش را میکنید، نیست و خیلی نمیتوان روی آن حساب کرد! هنگام عکاسی میتوانید تا ۸ برابر بر روی تصویر زوم کنید (و حتی بیشتر) اما در این حالت چیزی نویز تصاویر در حدی بالا میرود که شاید عکس را با نقاشی اشتباه بگیرید! با استفاده از عکاسی بوکه میتوان تصاویری با عمق میدان بالا گرفت. گوشی تا حد مطلوبی مرز بین سوژه و بکگراند را تشخیص داده و به شما یک عکس شستهرفته تحویل خواهد داد. برای مقایسه تصمیم گرفتیم که گلکسی A71 را در کنار آقای ۱۰۸ مگاپیکسلی شیائومی یعنی می نوت 10 عزیز قرار دهیم که نتیجه کار را در ادامه میبینید.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر